Pratite nas

Društvo

SLUČAJ SE RAZMATRA: Direktor banjalučkog “Vodovoda” 2017. godine bio u sukobu interesa, a danas to nije!?

Objavio

u

Međutim prema informacijama kojima raspolaže portal BUKA, prije četiri godina Popović se našao u identičnoj situaciji a sam je podnio zahtjev za prestanak mandata u Skupštini Grada Banjaluka.

Gradonačelnik Banjaluke podnio je sredinom januara ove godine Republičkoj komisiji za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske inicijativu za pokretanje postupka za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti za Zorana Popovića, direktora “Vodovoda” i novoizabranog odbornika SNSD-a u Skupštini Grada Banjaluka.

“Budući da je Zoran Popović zadržao odbornički mandat, a nije podnio ostavku na mjesto direktora “Vodovoda” a.d. Banja Luka, nesumnjivo je da se nalazi u sukobu interesa. Predlažem da kao nadležni nezavisni organ u konkretnom slučaju pokrenete postupak i donesete odluku o postojanju sukoba interesa, u cilju dosljedne primjene i poštovanja zakona” navedeno je u inicijativi gradonačelnika.

Popović je odgovorio Stanivukoviću da “sukob interesa utvrđuje Republička komisija za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske, a ne gradonačelnik niti direktor “Vodovoda”

“Vjerovao sam da ćemo prije vašeg javnog obraćanja imati priliku da razgovaramo o rezultatima poslovanja ‘Vodovoda’ za period, od kada sam ja na mjestu direkotra ovog preduzeća i vremenu koje je pred nama, jer sam izabran konkursom na mandatni period od četiri godine, do februara 2022. godine. Svako ko se bira na mandatni period mora biti svjestan da jednog dana odlazi sa određene pozicije, ali da bi to trebalo biti rezultat rada i u okvirima procedura, kako to zakon nalaže. Taj zakon smo dužni poštovati i ja kao direktor Vodovoda i vi kao gradonačelnik”, kazao je Popović.

Međutim prema informacijama kojima raspolaže portal BUKA, prije četiri godina Popović se našao u identičnoj situaciji a sam je podnio zahtjev za prestanak mandata u Skupštini Grada Banjaluka.

Iz dokumentacije koju smo imali na uvid,  Skupština Grada Banjaluka je 2017. godine dostavila Centralnoj izbornoj komisiji Zahtjev/ Prijedlog za prestanak mandata upravo Zoranu Popoviću zbog izbora na funkciju “nespojivu sa dužnosti odbornika”, odnosno zbog izbora na direktorsku poziciju u Vodovodu. Obrazac je propisno popunjen od strane Popović Zorana. 

Podsjetimo, Popović je imenovan za vršioca dužnosti direktora “Vodovod” a.d.Banjaluka 3.11., a mandat mu je počeo teći od 10.11.2017. godine. 

Centralna izborna komisija tada je udovoljila podnosiocu zahtjeva te je mandat dodjeljen Aleksandru Buzakoviću, sljedećem kvalifikovanom kandidatu sa liste SNSD-a.

U izjavi za Nezavisne novine 13.11. 2017. godine Popović je i sam priznao će morati napustiti odborničko mjesto zbog sukoba interesa.  

Kako saznaje BUKA predmet oko utvrđivanja sukoba interesa Zoranu Popoviću je trenutno na razmatranju.

(Buka)

Društvo

„KAŽU DA JE PREMINULA U SNU, I SMRT JE ZNALA DA JE JEDINO TAKO MOŽE PREVARITI“ Emotivni govor kćerke Suzane Rađen Todorić na komemoraciji rasplakao sve (VIDEO)

Objavio

u

By

Novinarka Suzana Rađen Todorić sahranjena je danas na gradskom groblju Pučile u Bijeljini.

Sahrani je prethodila komemoracija, koja je održana u Centru za kulturu Bijeljina.

U ime kolega od Suzane Rađen Todorić oprostio se Slobodan Durmanović, urednik i novinar BN TV i jedan od njenih najbližih saradnika, a na komemoraciji pristupnima se obratila i njena kćerka Mia koja je svojim govorom rasplakala prisutne.

– Mama je za svoju porodicu, roditelje, supruga, bratičinu Anju i mene bila i ostaće simbol snage, časti, dostojanstva, poštenja i ispravnosti. Za sve što smo ikada radili, međusobno smo jedni druge  pitali „Šta ti kaže mama“? Bila je stub na koji smo se svi mogli osloniti. U Suzani smo svi naučili da se ne zadržavamo na problemima, no da idemo prema rješenjima. Kažu da je preminula u snu, i smrt je znala da je jedino tako može prevariti. Da je bila budna, mama bi je u svom maniru otjerala – rekla je potresena Mia.

Izvor: Alo

Nastavite čitati

Društvo

BILJEŽE SE REKORDNE VRUĆINE: U Trebinju sunce „prži asfalat“, zmije “napadaju” Hercegovinu, a Hitna pomoć puna

Objavio

u

Posljednjih nekoliko dana u Hercegovini vladaju velike vurućine, a živa na termometru kreće se od 35 pa i preko 40 Celzijusovih stepeni.

Ove godine tropski talas ranije je stigao u BiH i prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda mjesec jun 2022. na ovom prostoru upisan je kao najtopliji od kada se rade zvanična merenja temperatura.

Za Trebinje nije strano da sunce tokom ljeta „prži asfalt“, a usljed tropskih noći, posjetioci ovog grada često kažu i da nisu ranije znali i da mjesec može grijati.

Za razliku od mališana koji se posebno raduju ljetu i kupanju na trebinjskim kupalištima, letnje vrućine teže padaju starijim stanovnicima tog grada, koji, uglavnom kažu da im to nije ništa nepoznato.

Foto: D.C.

– Navikli smo na ovakve vrućine. Nije ovo ništa novo, mada se klima promjenila. Što više tečnosti, hlad i neizlazak na sunce najbolji su lijek protiv vrućina – kaže Milan iz Trebinja.

– Ukoliko se pojavi neki od ovih simptoma, potrebno je rashladiti tijelo, uzeti hladnu tečnost, osim alkoholnih pića i kafe. U Hitnu pomoć se treba javiti kod najtežih simptoma, ako se osjete vrtoglavica i gubitak svjesti. Potrebno je nositi svjetlu odjeću i kape, a posebnu pažnju pri izlaganju suncu treba da obrate hronični bolesnici i mala djeca – istakao je Paovica.

Prema najavama meteorologa, visoke temperetaure mogu se očekivati tokom celog jula, a posebno u Hercegovini.

ZMIJE

OSIM velikih vrućina u Hercegovini, stanovnici tog ijdela Srpske tokom ljeta često se žale i na povećan broj zmija, koje se neretko mogu pronaći u pomoćnim objektima i domaćinstvima.

Mišo Pamučuna, pripadnik Civilne zaštite Trebinje, kaže da je u jednom danu imao i po tri poziva da pomogne u odstranjivanju zmija, a samo u prošlom mjesecu intervenisao je preko 20 puta.

Novosti.ba

Nastavite čitati

Društvo

NAJAVLJEN PROTEST PREVOZNIKA: Parkiraće kamione zbog cijena goriva

Objavio

u

Prevoznici u Republici Srpskoj i Federaciji BiH parkiraće sutra svoje kamione i obustaviti rad zbog enormnog poskupljenja cijene goriva.

Prevoznici sutra obustavljaju rad zbog cijene goriva

Predsjednik Udruženja prevoznika RS Nikola Grbić u izjavi za BN TV kazao je da su prevoznici na ovo primorani jer od vlasti mjesecima doživljavaju ignorisanje kada su u pitanju osnovni uslovi za rad koji, kako navode, postaju sve teži.

BN

Nastavite čitati

Trending