Pratite nas

Politika

“SNSD kao OBRNUTI ROBIN HUD, pomaže bogatima” Stanivuković kritikovao odluku o poreskoj stopi na nepokretnost u Banjaluci

Objavio

u

Foto: A.Čavić

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, istakao je danas da je SNSD obrnuti Robin Hud i da pomažu bogatima i žele smanjiti prihode u budžetu grada.

Dobio sam odluku o poreskoj stopi na nepokretnosti čime bi grad u budžetu imao četiri miliona KM manje prihoda – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Time će, kako je dodao, nedostajati novac za stvari koje trebaju Domu zdravlja ili za besplatne udžbenike te socijalna davanja.

U pitanju je kako kaže amandman SNSD  koji bi trebao uticati na naplatu poreza na nepokretnosti koji je kako ističe bajkovit.

– Ona je nesistemska i za budžet neprihvatljiva. Kada se malo bolje pogleda ta izmjena vidi se da pomaže samo bogatima. Olakšice će osjetiti samo oni koji su bogati, oni koji imaju 4 ili 5 stanova i slično, to neće osjetiti obični građani a grad gubi na prihodima. Oni su obrnuti Robin Hud koji pomažu bogatima – kazao je on.

FOTO: VESNA POPOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: VESNA POPOVIĆ/RAS SRBIJA

Dodao je da je poreska stopa neprihvatljiva i predstavlja kako kaže “udar na budžet Banjaluke “.

– Poreska stopa koju smo mi predložila je identična kakva je bila prošle godine i godinu ranije od 2015. godine. Cilj je da se rasčerupa budžet i da mogu reći “ onaj Stanivukovič ništa ne zna”- kazao je Stanivuković.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

“OSTAĆU OVDJE DA VAS NERVIRAM” Žustra rasprava između Jelene Trivić i Dušice Šolaje (VIDEO)

Objavio

u

Nastavite čitati

Politika

SNSD gubi većinu – Banjac vrši pritisak na odbornike!

Objavio

u

Kako saznajemo, poslanik Darko Banjac predsjednik NPS-a vrši pritisak, prijeti odbornicima i poziva se na Milorada Dodika.

Na sjednici SO Kozarska Dubica danas nije došlo do usvajanja dnevnog reda, zbog izostanka dva odbornika.

Po svemu sudeći koalicija predvođena SNSD-om gubi podršku uu ovoj opštini.

Posljednjih dana u Kozarskoj Dubici vlada pravo vanredno stanje zbog unutarstranačkih sukoba što bi moglo kulminirati raskolom.

Inače, dubički SNSD neće da bude u koaliciji sa NPS-om Darka Banjca, a ova koalicija nema podršku no načelnika Radenka Reljića (SNSD).

Kako saznajemo, poslanik Darko Banjac predsjednik NPS-a vrši pritisak, prijeti odbornicima i poziva se na Milorada Dodika. Prema tom izvoru, prijetnje upućuje i porodicama od odbornika, koji neće sa njim u većinu.

Skupštinsku većinu sa Banjčevim odbornicima u Kozarskoj Dubici napravio je lično Dodik.

(BN)

Nastavite čitati

Politika

Zbog gušenja slobode govora umalo fizički obračun u Parlamentu Srpske?! (VIDEO)

Objavio

u

U Narodnoj skupštini Republike Srpske umalo nije došlo do fizičkog obračuna poslanika Narodne skupštine Republike Srpske Nebojše Vukanovića (SDS) i potpredsjednika Denisa Šulića iz (SNSD), koji je predsjedavao sjednicom.

Sve je počelo nakon što je  Šulić oduzeo riječ Vukanoviću, koji se tome usprotivio jer mu nije dozvolio da govori.

Nakon toga ljutit Vukanović krenuo je prema stolu, gdje sjedi skupštinsko rukovodstvo, a u susret njemu je pošao i Šulić.

Da ne dođe do fizičkog obračuna spriječili su drugi poslanici koji im nisu dozvolili da se fizički obračunaju.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Inače, treba podsjetiti da je poslovnik o radu “skrojen” tako da se poslanicima iz opozicije ne dozvoljava da budu ravnopravni učesnici skupštinskih rasprava i da im skupštinsko rukovodstvo oduzima riječ nakon skoro svake kritike vlasti.

Poslanici SDS napustili su nakon ovog incidenta skupštinsko zasjedanje i nisu učestvovali u glasanju.

Nasrt zakona o ispitivanju porijekla imovine usvojen je i upućen u javnu raspravu.

Više o toku skupštinske rasprave o pomenutom zakonu, koji je predložio SNSD, pogledajte u video prilogu BN TV:

(BN)

Nastavite čitati

Trending