Pratite nas

Politika

“Spremni smo da pozovemo narod u pomoć” US žestoko reagovala zbog toga što SNSD sa SDA i DNS pravi novu većinu u Bratuncu

Objavio

u

Foto: Aleksandar Golić / RAS Srbija

Ujedinjena Srpska je neugodno iznenađena potpisnicima zahtjeva za vanrednu sjednicu Skupštine opštine u Bratuncu, čiju okosnicu čine odbornici SDA, SNSD i DNS, što predstavlja ne samo iznenađenje, nego i šamar stanovništvu Bratunca, koje je birajući načelnika protiv koga se ova većina okuplja i odbornike, izabrala Bratunac kao uporište politike Republike Srpske u Podrilju.

To je saopšteno nakon sjednice Predsjedničkog kolegijuma stranke koja je održana 19. februara i telefonske sjednice koja je održana sinoć.

– Ujedinjena Srpska, prije nego što reaguje, tražiće odgovor na nekoliko pitanja. Zašto je baš juče predata inicijativa sa potpisima odbornika navedenih partija i kome i kakva se šalje poruka tom inicijativom? Da li je ta politika stav samo lokalnog SNSD u Bratuncu i da li ta politika ima podršku vrha SNSD Republike Srpske? – pitaju iz partije.

Kako kažu, Ujedinjena Srpska neće prepustiti vođenje Bratunca dogovorima koje Ramiz Salkić i Naser Orić postignu sa potkupljivim i korumpiranim lokalnim političarima, jer su opšte poznati javno izneseni stavovi i Ramiza Salkića i Bakira Izetbegovića i o srbima i o Republici Srpskoj, ali i predsjedniku SNDS Miloradu Dodiku.

– Takođe, navodimo da je u pripremi redovne sjednice SO Bratunac, pripremljena inicijativa o imenovanju ulice – trga 9. januar, koja je bila ne samo predizborno obećanje, već i stav skupštinske većine i koju je formirao upravo SNSD sa Ujedinjenom Srpskom i drugim srpskim partijama, smatrajući Bratunac mjesto od posebne važnosti u podrinju i RS. Više od pet godina ovu ideju su opstruisali bivši načelnik Neđo Mlađenović koji je izgubio ove izbore, Ramiz Salkić i Neđo Trninić, koji su u tom periodu činili vlast u Bratuncu.

Bilo je logično da dolaskom i nekorumpiranih ljudi više ne budemo taoci politike Ramiza Salkića i SDA, ali očito da još uvijek postoje oni koji bi prije imenovali ulicu po nazivu Armije BiH nego po 9. januaru. To je njihova sramota, a naša obaveza je da ono što smo obećali narodu i zašto je narod glasao i ispunimo. Zato smo spremni i narod da pozovemo u pomoć, ali ćemo prije toga sačekati odgovore na gore navedena pitanja – saopšteno je iz US.

(Srpskainfo)

Politika

BANKE: Odluka o zabrani poslovanja sa Dodikom

Objavio

u

Dvije banke u BiH donijele su odluku o zabrani poslovanja sa Miloradom Dodikom.

Ovo otkriva na svom blogu Slobodan Vasković i dodaje da je to urađeno jer se Dodik nalazi na nalazi na američkoj “Crnoj listi”, a jedna od posljedica te činjenice je i zabrana bankama da posluju sa Dodikom.

Dodik je na “Crnu listu” SAD-a stavljen 17.01.2017. godine, “jer ‘minira’ Dajtonski sporazum i predstavlja prijetnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine”.

Vasković na blogu ne otkriva banke, koje su donijele takvu odluku, ali navodi da zna o kome se radi.

Dalje navodi da je to “novi udar na Dodika, nakon četiri godine gledanja “kroz prste” po ovom pitanju.

(BN)  

Nastavite čitati

Politika

Ove stranke ulaze u skupštine Doboja i Srebrenice

Objavio

u

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je objavila rezultate glasanja za opštinsku i gradsku skupštinu u Srebrenici i Doboju.

U Srebrenici su prebrojani svi glasovi birača, dok je u Doboju prebrojano 81,13 odsto.

I u Srebrenici i u Doboju najviše glasova ima SNSD – u Srebrenici 2.276 glasova, odnosno 29,74 posto, a u Doboju 11.673, odnosno 44,53 posto.

Nakon SNSD-a u Srebrenici je najviše glasova osvojila Koalicija “Moja adresa: Srebrenica” (2.019 ili 26,39 posto), nakon njih je SDS (1.033 ili 13,50).

Cenzus za opštinski parlament su prešli još DNS, Ujedinjena Srpska, DF i GS, Srpska radikalna stranka te DEMOS.

U Doboju će u Gradski parlament, prema trenutnim rezultatima, osim SNSD-a ući i Koalicija “Doboj u srcu”, Demokratski savez, DEMOS, Prva srpska demokratska stranka, SP, SDP BiH, DNS, PDP, NDP i SDA.

Za gradonačelnika u Doboju je pobijedio Boris Jerinić (SNSD) i Mladen Grujičić u Srebrenici, zajednički kandidat srpskih stranaka.

(BN) 

Nastavite čitati

Politika

VULIĆEVA BEZ KOMENTARA Gdje je izgubila 17.000 glasova Dobojlija?

Objavio

u

Nosilac odborničke liste SNSD u Doboju Sanja Vulić i nakon ponovljenih izbora ima ubjedljivo najviše glasova na toj listi.

Prema podacima CIK BiH, poslije obrađenih 86 od 106 biračkih mjesta, Vulićeva ima 4.782 glasa ili 40,97 odsto.

Međutim, na izborima 15. novembra, koje je CIK BiH poništila zbog kršenja Izbornog zakona BiH, Vulićeva je imala nevjerovatnih 22.114 glasova i bila rekorder u cijeloj BiH!

Upravo zbog te razlike, u javnosti, a posebno na društvenim mrežama, Vulićeva je glavna tema nakon ponovljenih izbora u Doboju. Mnogi se pitaju gdje je za tri mjeseca nestalo više od 17.000 glasova, bez obzira što je ovaj put izlaznot glasača bila manja.

Za odgovor smo kontaktirali Sanju Vulić, ali nije željela ništa da komentariše na ovu temu.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Trending