Pratite nas

Društvo

Srpkinja i dalje u Avganistanu: “Teško naći mjesto za nas”

Objavio

u

Evakuacija dvojice iz državljana Srbije iz Kabula uspješno je završena. U glavnom gradu Avganistana ostala je još Milka Damjanović.

Ova žena kaže da je na bezbjednom u Kabulu i da ne zna kada će biti omogućena evakuacija, zbog velike nebezbjednosti kretanja po gradu i pristupa aerodromu kao i obezbjeđivanju mjesta na letovima

“Jako je veliki broj osoblja ambasada, porodica zaposlenih u ambasadama i vojske. Tako da se teško dobija mjesto za nas humanitarce. Evakuacija će možda biti moguća na sigurniji način već sutra ili narednih dana tako da smo moj tim i ja strpljivi i čekamo”, kaže Milka.

Ona ističe da je Sinisa Pavić uložio izuzetne napore na evakuaciji dvojice naših državljana i nje.

“Oni su bili u većoj opasnosti ali i prednosti jer su već bili na aerodromu, a moj slučaj je komplikovaniji zbog opasnosti kretanja i nemogućnosti pristupa aerodromu. Nadam se da će uskoro biti uslova”.

Dodalaje da ambasada u Rimu i ambasador Goran Aleksić aktivno pomaže i posreduje u obezbjeđivanju mjesta u avionu i dobijanju dozvola za pristup.

(Novosti) 

Društvo

NEVRIJEME NAPRAVILO HAOS U REPUBLICI SRPSKOJ: Evo koja su mjesto je najgore prošlo

Objavio

u

By

Danas je oko 18 časova jako olujno nevrijeme zahvatilo Modriču.

Ulice grada su pod vodom i saobraćaj se odvija otežano. Grad je ostao bez električne energije, a pojedini dijelovi grada su jos uvijek bez struje.

Fotografije pogledajte OVDJE.

Izvor: Radio Modriča

Nastavite čitati

Društvo

VELIKO NEVRIJEME U REPUBLICI SRPSKOJ: Grad napravio haos

Objavio

u

By

Veliko nevrijeme praćeno obilnim padavinama zahvatilo je danas u poslijepodnevnim satima pojedina područja Bosne i Hercegovine.

Uz veliku količinu kišnih padavina koje su pale u glavnom gradu BiH i okolici, u pojedinim mjestima zabilježen je i grad.

Tako je zabilježen grad u Busovači i Ilijašu, a posebno velike količine grada pale su na Sokocu gdje je led stvorio bijeli pokrivač pa je naoko izgledalo kao da je pao snijeg.

Kako se može vidjeti na videu na Facebook stranici Crna hronika BiH, grad je na Sokocu prekrio čak i krovove kuća.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

POSTIGNUT DOGOVOR! Prevoznici prekidaju protest

Objavio

u

Već sutra će biti formirana radna grupa koja će prikupiti relevantne informacije i tražiti najbolji način da se pomogne prevoznicima, rekao je Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za međunarodni unutrašnji transport RS.

Grbić je nakon sastanka sa Nedeljkom Ćorićem, ministrom saobraća i veza RS, rekao da su dogovorili da će prevoznici prekinuti bojkot, te da će se tražiti modaliteti kako da se prevoznicima pomogne.

Ćorić je rekao da je Vlada RS već imala neka rješenja kao što je ukidanje akciza na gorivo, ali da ovaj prijedlog nije usvojen na nivou BiH.

“Sutra ćemo formirati radnu grupu koja će da prikupi sve relevantne informacije kako da pomognemo prevoznicima”, rekaoje Ćorić.

Dodao je da nije uredu da gorivo u RS ima veće cijene nego neke druge države u okruženju.

Ćorić je dodao da su pokušali apelovati prema nadležnim institucijama i insistirati da se održi hitan sastanak u vezi sa problemimana graničnim prelazima.

Srna

Nastavite čitati

Trending