Pratite nas

Politika

Šta je Milorad Dodik zaboravio da kaže predsjedniku Srbije?!

Objavio

u

Kaže da je iz posljednjeg rata mogao izaći kao general, a prikri da je švercovao cigaretama i to ne ronhilom, nego i kratkim partnerom.

Nije prvi put Miloradu Dodiku da po Beogradu priča laži i sebe predstavlja jedinim junakom s ovu stranu Drine.

Međutim, sinoć prećera, ali baš prećera i to u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kaže da je iz posljednjeg rata mogao izaći kao general, a prikri da je švercovao cigaretama i to ne ronhilom, nego i kratkim partnerom.

– Ne priča kako je tokom rata bio ustavotvorac muslimansko-hrvatske federacije, nego da je vodio jedinice….

– Ne priča ni kako je u sarajevskom Narodnom pozorištu među rijetkim Srbima bio baš on, koji je pažljivo slušao govor tadašnjeg američkog predsjednika Bila Klintona…

– Ne priča ni kako je po Sarajevu pravio strancima spiskove nepoželjnih Srba i to baš te, i tada, kao što i danas govori, neprijateljske stranke.

– Ne priča kako je došao na vlast i čiji svježi dašak vjetra s Balkana je bio.

– Ne priča ni kako su prvi haški zatvorenici dobrovoljno otišli u Hag i ko je posredovao u tome…

– Ne priča ni kako je prekinuo platni promet sa Srbijom…

– Ne priča ni kako je SFOR upadao u policijske stanice…

– Ne priča ni o Brčkom, koji presijeca Republiku Srpsku…

– Ne priča ni o Jasenovačkoj građi, koja je otišla iz Banjaluke u kamionima SFOR-a…

– Ne priča ni o Prudskom sporazumu, kao ni o aprilskom paketu, gdje je stavio svoj potpis i gdje Republike Srpske da je zaživjelo ne bi ni bilo…

– Ne priča ni da je on bio glavni zagovornik prenosa nadležnosti s nivoa Republike Srpske na BiH, od granične službe, pasoša, grba, himne, puta ka NATO-u, vojske, SIPE, OBA-e…

– Ne priča da su glasovima njegove stranke u Parlamentu BiH usvojeni svi nametnuti zakoni bivših visokih predstavnika, sa kojima je drugovao…

– Ne  priča ni kakav je njegov odnos bio prema Crkvi…

– Ne priča kako i uz čiju pomoć istjera legalno izabranog predsjednika Republike Srpske iz Banskog dvora…

– Mnogo je toga da se pobroji i sigurno danas Dodik bi to najradije zaboravio i da, ako imalo ima stida, svaki put mora bar s malo nelagodnosti da osjeća kada stoji uz Vučića, koga je takođe zajedno sa SFOR-om, “najurio” iz Banjaluke sa svečanosti povodom inauguracije tadašnjeg predsjednika Nikole Poplašena, a koji je bio u delegaciji tadašnja Vlade Jugoslavije.

– Ne priča Dodik ni kako je vrijeđao sadašenjeg predsjednika i kako ih je zvao pobačajem i to baš onda kada je SDS stao uz Vučićev SNS.

– Ne priča ni o vili na Dedinju u Beogradu i mnogo toga…

I normalno je da ne priča o svojoj izdaji, zato priča građanima Srbije koji ga ne poznaju, a da ga poznaju stidjeli bi se njegovih bajki jednako kako se stide borci, porodice poginulih, radnici, penzioneri, zdravstveni radnici, profesori…u Republici Srpskoj.

Predsjednik Srbije, čija pomoć Dodiku je potrebna, zna ko je Milorad Dodik. Ni njemu nije bilo prijatno slušati Dodikovu tiradu neistina i obmana, ali za predsjednika Srbije, Srbija i srpski narod su ipak ispred svega.

(BN)

Politika

BANJA LUKA NIKADA NIJE BILA LJEPŠA: Velika promjena u centru grada koja će sve odušteviti

Objavio

u

By

Kako bi tokom predstojećih praznika stvorili ugodan ambijent sugrađanima, započelo je ukrašavanje Gospodske ulice.

Kako sve izgleda pogledajte OVDE.

Garlende i snježni novogodišnji vijenci – ukrašeni plišanim mašnama u kombinaciji sa svijetlećim kuglama centralnoj šetačkoj zoni našeg grada daće jedan sofisticiran i elegantan izgled.

Takođe, rasvjetni stubovi poprimiće novogodišnje ruho i biće ukrašeni garlendama i mašnama.

Ono što je posebno zanimljivo je to da za novogodišnji nakit, koji će krasiti glavno gradsko šetalište, nisu izdvajana dodatna novčana sredstva, već je postojeći nakit redizajniran.

Izvor: Banjaluka.net

 

Nastavite čitati

Politika

ĐAJIĆ REKAO DA JE STANIVUKOVIĆA NA UKC ČEKAO NAPAD: Najavili su incidente

Objavio

u

By

Gradonačelnik je dobrodošao na Univerzitetski klinički centar RS,  ali nije dobrodošao da se slika i kiti tuđim perjem, rekao je to direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS Vlado Đajić komentarišući nedavnu odluku ove ustanove da uskrati mogućnost gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanoviković da posjeti UKC RS.

Video obraćanja možete pogledati OVDE.

Kazao je da je “svaka zvanična posjeta bilo kojeg predstavnika dobrodošla” ali samo ako se radi o licima koja imaju  “dobre namjere. a ne da se reklamiraju”.

– Nismo željeli rijaliti, da se slika i hvali kako on daje radnicima po 500 KM. Isto tako, nismo željeli incidente – istakao je Đajić.

On je dodao da veliki broj zaposlenih je ogorčen na njegovo ponašanje, zbog afere “Kiseonik” i svega onog što se dešavalo oko kuhinje i prezentovanja rada UKC RS u lošem svjetlu.

– Veliki broj zdravstvenih radnika je već bio najavio incidente, ako se on pojavi – zaključio je Đajić.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Politika

POLICIJA RASPISALA POTJERNICU ZA POLITIČAREM: Buran dan na našoj političkoj sceni

Objavio

u

By

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) demantujr navode pojedinih medija da je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u jutrošnjoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišen slobode, potvrdila je Feni portparolka tog tužilaštva Asmira Redžić.

Tužilaštvo ZDK oglasilo se zbog navoda koji su se “pojavili u medijima, vezano za objavu na zvaničnoj Facebook stranici Fuad Kasumović”.

– Za ovo tužilaštvo Fuad Kasumović se nalazi u bjekstvu! – stoji u tom saopštenju.

U drugom saopštenju za javnost, koje je istovremeno na svojoj stranici objavilo pomenuto tužilaštvo, ističe se kako su “postupajući po naredbama Kantonalnog tužilaštva ZDK i Kantonalnog suda Zenica, u ranim jutarnjim satima, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu, započeli s pretresima na više lokacija, a zbog sumnje da su počinjena krivična djela Organizovani kriminal iz čl. 342. st. 3. KZFBiH u vezi sa krivičnim djelima Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. u vezi stava 1. KZ FBiH, Prouzrokovanje stečaja iz člana 243. stav 1. KZ F BiH i Oštećenje povjerilaca iz člana 246. KZ FBiH”.

– Akcija se provodi povodom predmeta javnosti poznatog kao “Zenicatrans”. Po završetku pretresa javnost će biti upoznata sa rezultatima provedene akcije – ističu iz Tužilaštva ZDK.

Izvor: Avaz

Nastavite čitati

Trending