Pratite nas
Mozzart Banner

Društvo

ŠTA KRIJU MATEJEVI PRIJATELJI? Šestorka se čvrsto drži ZAVJETA ĆUTANJA, progovori li samo jedan, misterija bi mogla biti riješena!

Objavio

u

O nestanku Mateja Periša (27) kojem se svaki tragi izgubio u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu kada je nešto prije 2 časa noću izašao iz kluba „Gotik“ u Beton Hali, i dalje se veoma malo zna.

Mozzart Banner

Tamošnja policija akcenat stavila je na njegove prijatelje, odnosno, na šestoricu momaka koji su bili u njegovom društvu u Beogradu koje će, kako su rekli, „ispitati ako treba i po 7 puta“ jer, kako tvrde, oni su jedini koji znaju šta se tačno dogodilo.

Šestorica njegovih prijatelja dala su svoj iskaz u beogradskoj policiji. Nakon toga su poligrafski testirani i prošli su poligraf. Kako se inspektorima nije učinilo ništa sumnjivo pušteni su iz policije. Dan poslije dolaska oca nestalog Splićanina Nenada Periša u Beograd, šestorica prijatelja su krenuli za Zagreb. Jedan od njih preuzeo je Matejev „audi“ i odvezao ga u Split.

– Prijatelji su krucijalan izvor informacija jer su bili sa njim. Mi tek moramo da utvrdimo ko su misteriozni Zadrani, da li su oni bili tamo, pa možda oni mogu iz neke druge perspektive da kažu šta se tamo dešavalo. Ako bude trebalo ispitivaćemo ih 7 puta- rekao je načelnik hrvatske Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac na konferenciji za medije i dodao da će hrvatska policija preduzeti određene radnje koje im mogu pomoći u djelu nestanka.

Čelnici hrvatske policije odlučiće narednih dana kada će obaviti razgovor sa njima.

U međuvremenu, jedan od šestorice momaka koji su bili sa nestalim Splićaninom te noći u klubu je rekao da trenutno prolaze kroz traumatičan period.

– Trenutno prolazimo kroz izrazito traumatično razdoblje – ono je započelo nestankom našeg dragog prijatelja, a nastavilo se kroz medijsku difamaciju i kojekakve lažne informacije koje svakodnevno dovode u pitanje naš integritet, moral i, što nam najteže pada, odnos prema našem prijatelju Mateju… Kulminacija svega je konstantno uznemiravanje i poruke neprimjerenog sadržaja koje primamo od trenutka kada je naš boravak u Beogradu postao naslovna priča – rekao je on.

U javnost je dospjela i izjava pomenutih momaka u kojoj jedan od njih navodi da u klubu „nije bilo opasnog društva“.

– Nije on mali. Nije njega mogao jedan čovek da spakuje u džep i negde ga odnese. Ili eventualno nikad nije izašao iz kluba i da su ga strpali u podrum. Može lako da se sazna ko radi u klubu – rekao je on.

Ipak, ono što se tačno dogodilo te noći, o čemu sa sigurnošću mogu da svjedoče samo njegovi prijatelji, za javnost je – nepoznanica. O „zavjetu ćutanja“ njegovih prijatelja pisali su svi mediji. Svi se pitaju isto – da li i šta krije ova šestorka?

Da li su se „zakačili“ sa ekipom iz Zadra, da li su konzumirali drogu i gdje su je nabavili, ako jesu? Da li je Matej krenuo da obavi nužudu ili ga je neka druga muka natjerala na suludo trčanje po Beogradu usred noći – samo su neka od pitanja na koja Periševi drugovi mogu da daju odgovor.

– Vidio sam tu djecu po dolasku u Beograd utučenu, plakali su ispred mene i sa mnom. Nije fer pričati da li su mogli bolje ili gore. Postupili su iskreno i kako su mislili da je najbolje, a u njihove najbolje namjere nikada nisam ni posumnjao. Ne spavam nikako otkad se ovo dogodilo. U Beogradu oči nisam sklopio ni trena, a ležim s Matejevom jaknom u zagrljaju jer tako osjećam njegove mirise i to mi daje snagu. Ovo ne bih poželio nikome, ni najvećem neprijatelju – rekao je otac Nenad Periš i dodao:

– Rekli su mi da je on poručio bocu pića, da je tu bocu platio i negdje se pomakao. U jednom trenutku su vidjeli su da ga nema, ali tada niko ne pomišlja na najgore. Kasnije su našli njegovu jaknu na vješalici, tada su shvatili da nije uzeo jaknu i nastala je panika.

Podsjetimo, Matej Periš oko 1.40 izlazi iz kluba, što niko od njegovih prijatelja nije primjeto. Da ga nema, njegovi prijatelji su primjetili tek oko 2.30, bar tako su rekli policiji. Oni će tu ostati do zatvaranja lokala, čekajući da se Matej vrati, ali nisu to dočekali. Možda su mislili da je s nekim otišao na zabavu u neki drugi objekat, ili da se vratio u apartman. Ipak, u oba slučaja uzeo bi jaknu iz garderobe, a prije bi im se vjerovatno javio.

Otišli su u apartmane i legli na spavanje, nadajući se da će se Matej pojaviti tokom popodnevnih sati, ali on nije došao, a nije se pojavio ni do podneva, kada su se budili. Mobilni mu je bio isključen još od 23 sata, pa je nemoguće bilo s njime uspostaviti bilo kakav kontakt.

Oni su, prema zvaničnim informacijama, već u 10 ujutru su bili u policiji i prijavili nestanak. Tada im je rečeno da se raspitaju u bolnicama. Kada su to isprovjeravali, vratili se u 18 časova u stanicu i rekli da njega nema. Onda je policija počela potragu.

Podsjetimo, Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra kada je, u majici kratkih rukava, u žurbi, istrčao iz kluba „Gotik“ u kom je bio sa prijateljima. Mladić je prvo istrčao na ulicu i pokušao da zaustavi taksi, međutim u tome nije uspio jer je vozilo već bilo zauzeto. Potom je nastavio da trči dalje Travničkom ulicom.

Prema jednoj sumnji, jer se na sigurnosnim kamerama dotle bilježi njegovo kretanje, Splićanin potom ušao u vodu kod restorana „Savanova“. Iz kojih razloga nije jasno.

Ova informacija poklapa se sa snimcima na kojima se vidi kako se neko ili nešto upravo u to vrijeme kreće kroz vodu, a to se poklapa i sa signalom sa Matejevog telefona koji bilježi njegovo kretanje baš tuda.

Prema nezvaničnim informacijama Matejev mobilni telefon posljednji put je lociran kod Ratnog ostrva, nekoliko stotina metara od restorana „Savanova“.

Potraga za nestalim mladićem ušla je u 15. dan.

Izvor:Alooonline.ba

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Društvo

Policija ispituje drugove nestalog Mateja

Objavio

u

By

Devojka s kojom se čuo u Beogradu dala izjavu o drogiranju, pa se povukla!

Mozzart Banner

Saslušanja ovih mladića počela su tek sada jer su po povratku iz Srbije bili pozitivni na korona virus

Specijalni tim hrvatske policije počeo je u prostorijama PU splitsko-dalmatinske ispitivanje prijatelja nestalog Mateja Periša (27) za kojim se traga već 17. dan bez rezultata.

Pošto je načelnik UKP hrvatske policije Antonio Gerovac najavio da će Matejeve prijatelje saslušati, ako treba i po sedam puta, u petak su u ovu ustanovu počeli da pristižu mladići koji su poslednji čuli i videli nestalog mladića.

Saslušanja ovih mladića počela su tek sada jer su po povratku iz Srbije bili pozitivni na korona virus.

– Oni se ispituju u svojstvu građana radi davanja obaveštenja, a kako je već pre rečeno, ni na koji način se ne dovode u vezu s Matejevim nestankom. Svi su oni i poligrafski testirani i prošli su “detektor laži”, ali sasvim je moguće da i nakon ispitivanja u Splitu budu podvrgnuti istom testu – prenose mediji.

Paralelno sa tim, beogradska policija nastavlja da istražuje sve okolnosti nestanka Mateja Periša. Juče, 17. dan potrage za njim nastavili su da pretražuju rečna korita i obalu. Nekoliko dana ranije, policija je saslušala izvesnu Mariju S., Splićanku koja se, kako se sumnja, poslednja čula sa nestalim mladićem.

Mediji prenose, da je ova devojka policiji rekla da Mateja nije čula od buke, te i da on navodno koristi opijate. Analiza njenog telefona ukazala je i da je nju Periš kobne noći zvao čak dva puta. Ona je, navodno, sestra Matejevog dobrog druga koji nije došao sa njim u Beograd.

– Maja je često u Beogradu, a navodno je na društvenim mrežama kačila slike provoda iz jednog kluba koji se nalazi blizu mesta na kom je Matej nestao. Ne zna se da li je bila tamo i te večeri, ali se ne isključuje mogućnost da je Periš krenuo da se nađe s njom. Ona je, navodno, rekla da se javila na poziv i da nije čula šta joj Matej priča jer je bila glasna muzika u lokalu. Navela je da je Matej kao skiper morao naporno da radi jer je imao ciljeve koje je zacrtao i da nije mogao da ih postigne ukoliko ne konzumira opijate – kaže sagovornik.

Nenad Periš, otac nestalog, potvrdio je za Dnevnik.hr da se čuo s Majom.

– Ona mi je rekla da je te večeri Matej pokušao da stupi u kontakt s njom, jer je videla da ima propušten poziv. Naime, ja sam nju sreo na ulici ispred sedišta beogradske policije pre desetak dana. Bio je to slučajan susret i ona mi je tada kratko rekla da se ona i Matej nisu čuli, ali da je imala njegov propušten poziv. Verovatno je Matej, s obzirom na to da je ona bila u Beogradu, pokušao stupiti s njom u kontakt – rekao je Periš.

Podsetimo, Matej Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra, a njegovi prijatelji su, prema zvaničnim informacijama, nestanak prijavili 31. decembra u 18 časova. Mladić je, kako je rekonstruisano, bio u klubu “Gotik” u Beton hali, odakle je izašao u 1.43, pa trčeći otišao do Sava promenade. Tu mu se i gubi svaki trag, a nadzorna kamera ga je snimila kako silazi prema ledenoj Savi. Video-nadzor je Periša snimio i kako pliva, a tu je poslednji put i uhvaćen signal njegovog mobilnog, pet minuta posle dva časa.

Obrisala profile

Interesantno je i to da je Maja S., nakon što je javno dovedena u vezu s Perišem, obrisala nalog na Instagramu, a na Fejsbuku stavila crnu sliku.

– Blokirala je svakog ko ju je pitao za Mateja i nestala s mreža. Ovo je veoma čudno, jer su ona i Periš drugovi gotovo celog života. Inače, njen rođeni brat nije doputovao s Matejem jer je rekao da je u žalosti za drugom koji je poginuo jesenas, te da mu nije do slavlja – priča izvor iz Splita i dodaje da ne zna da li je atraktivna Splićanka još u srpskoj prestonici:

– Takođe, po Splitu se priča i da je Matej radeći kao skiper upravo bio zaposlen kod Maje S., koja poseduje brodove za prevoz turista.

Izvor: Kurir

Nastavite čitati

Društvo

ZABRINJAVAJUĆE Spomenik na Banj brdu se raspada, nadležni nijemi na apel Grada

Objavio

u

By

Spomenik na Banj brdu postaje opasnost za sve posjetioce, ali uprkos tome, nadležni mjesecima ne reaguju.

Mozzart Banner

Jedini koji su se oglasili po ovom pitanju jesu u Gradskoj upravi Banjaluka. Kako kažu urađeno je ono što je u njihovoj nadležnosti – spomenik je ograđen kako niko ne bi mogao da prođe i poslat je dopis nadležnim republickim institucijma da što hitnije reaguju.

Podsjećamo da je Grad Banjaluka još krajem prošle godine upitio javni apel Vladi Republike Srpske za zaštitu i obnovu Spomenika palim Krajišnicima na Banj brdu, jednog od simbola Banje Luke i Republike Srpske i nacionalnog spomenika BiH, s obzirom na to da Grad nije nadležan za obnovu ovog spomenika.

-Obraćamo se Vladi Republike Srpske i resornim ministarstvima, kao nosiocima izvršne vlasti u Republici Srpskoj, bez namjere da upućujemo na eventualne krivce i sa iskrenom željom da pozovemo sve aktere na odgovornost i hitan angažman, kako bismo zaustavili višegodišnji proces propadanja jednog od simbola Banje Luke i Republike Srpske i nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine – Kompleksa spomenika palim Krajišnicima na Banj brdu – navedeno je u dopisu koji je upućen na adresu Vlade Republike Srpske.

Kako se navodi, Opštim okvirnim sporazumom za mir u Bosni i Hercegovini i važećim zakonskim i podzakonskim aktima, odgovornost za obezbjeđenje pravnih, naučnih, tehničkih, administrativnih i finansijskih mjera za zaštitu, konzervaciju, prezentaciju i rehabilitaciju spomenika je na institucijama entiteta na čijoj se teritoriji spomenik nalazi. U konkretnom slučaju odgovornost je na Republici Srpskoj, odnosno na Vladi Republike Srpske, što je eksplicitno navedeno i u samoj odluci o proglašenju nacionalnog spomenika BiH iz 2013. godine.

-Bez urgentnog preduzimanja niza mjera, kako hitnih i kratkoročnih, tako i sveobuhvatnih, temeljnih i dugoročnih, fizičkoj opasnosti će biti izloženi posjetioci na lokaciji spomenika, a kao društvo ostaćemo bez jednog od kulturnih, političkih i civilizacijskih simbola borbe za slobodu i života, koje je Krajina dala u borbi protiv fašizma – ističe se u dopisu između ostalog.

Izvor: Insajder.in

Nastavite čitati

Društvo

YouTube ugasio nalog banjalučkoj Alternativnoj TV

Objavio

u

By

Alternativnoj televiziji iz Banjaluke YouTube je ugasio nalog, što je prva posljedica nedavno uvedenih sankcija SAD-a članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i ATV.

Mozzart Banner

To su potvrdili i iz ove medijske kuće, a kako su rekli sve su primijetili prije koji dan slučajno. Kada pokušate da vidite neku video vijest sa Atv kanala, ukaže se poruka:

“Ovaj nalog je ugašen zbog kršenja smjernica YouTube zajednice”.

Nakon uvođenja sankcija iz ATV-a je stiglo reagovanje.

“Sankcije gledamo kao priznanje za naš dosadašnji rad, učinkovitost, ali i kao obavezu da moramo pokazati da se istina ne može cenzurisati. Besmislene navode o povezanosti sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom oštro i odlučno odbacujemo. Iznenađeni smo ovakvom odlukom i smatramo izričito neozbiljnim za jednu veliku državu da insinuacije pojedinaca o povezanosti naše medijske kuće i političara uzmu kao kredibilan izvor”, navodi se u saopštenju ove televizije.

Biznismen Slobodan Stanković je krajem 2017. godine, za 56 odsto udjela u ATV-u platio oko četiri miliona KM. Medij, koji je od osnivanja imao oreol nezavisnog, preko noći je počeo da se povezuje sa porodicom Dodik i njima bliskim tajkunima.

Kompanija „Prointer ITSS“, koja se povezuje sa Igorom Dodikom, sinom Milorada Dodika, naknadno je, preuzela u potpunosti vlasnistvo nad ATV-om, prenosi N1.

Izvor: Mondo

Nastavite čitati

Trending