Pratite nas

Politika

Šta se krije iza imenovanja ministra Nedeljka Ćorića?!

Objavio

u

Imenovanje Nedeljka Ćorića na poziciju ministra saobraćaja i veza u Vladi RS, nakon što je ukrao milion KM u kešu od SNSD-a, tokom kampanje za lokalne izbore, samo naivnima može izgledati kao napredovanje narečenog sjecikese u karijeri.

Piše: Slobodan Vasković

Ćorić je taj novac morao vratiti, ali je pitanje da li je završio u stranačkoj ili Šefovoj kasi?!

Uz to, kuloarske priče da je Nenad Nešić, šef DNS-a, dao Ćoriću “ponudu koja se ne odbija” je loš spin novog ministra ni za šta, koji je sluga kako Milorada Dodika tako i njegovog kuma, teškog kriminalca, Veljka Vukelića.

Sagledajmo šta je izgubio Ćorić: Poziciju izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove “Elektro – Bijeljine” i mjesto narodnog poslanika u parlamentu RS, a nešto prije toga i funkciju predsjednika Gradskog odbora SNSD Bijeljina..

Odlazak sa pozicije Izvršnog direktora, ujedno, znači i završetak “kombinacija” u kojima se Ćorić, nekadašnji obijač auta, (sada školovan po principu “diplome iz gepeka”), prilično dobro snalazio.

Odlazak iz parlamenta znači i gubitak ucjenjivačkog kapaciteta koji je imao; Imenovanjem Ćorića za ministra, Dodik je tu eventualnu prijetnju otklonio, jer je u nekoliko navrata bilo kuloarskih priča o mogućoj Ćorićevoj pobuni i mogućnosti da povede sa sobom još nekoliko poslanika. Što je bila naučmna fantastika, ali Dodik je poodavno postao istinski, da ga citiram, psihopatološki tip!

Tu prijetnju, makar i kuloarsku, Dodik je obrisao sklanjanjem Ćorića na poziciju ministra bez ikakvog uticaja, jer najznačajnijim preduzećima iz Ćorićevog resora – “JP Putevi RS” i JP “Autoputevi RS” upravljaju Dodik i Slobodan Stanković.

Sklanjanjem Ćorića iz Bijeljine, Dodik pokušava smiriti odnose u tamošnjem Gradskom odboru SNSD-a, gdje i dalje vri kao u košnici. I nastaviće da ključa.

Upravo je Dodik smijenio Ćorića sa pozicije predsjednika Gradskog odbora Bijeljina (12.12.2020.), nakon što je SNSD poražen u trci za gradonačelnika na izborima održanim 15.11.2020 i udaljio ga iz vrha stranke.

Dodik jeste, defakto, ponizio Ćorića, uzimajući mu tri izuzetno važne pozicije, dajući mu za njih jednu u kojoj će statirati, ali je, istovremeno, ponizio Vladu RS, odlažući u nju, kao na deponiju, još jedan propali stranački kadar.

Istovremeno, Dodik je pokazao i slabost, jer nije išao do kraja u obračun sa Ćorićem koji je izgubio izbore, ukrao milion maraka, koj je prethodno ukrao SNSD, što, u najmanjem, zaslužuje izbacivanje iz stranke, već ga je postavio u izvršnu vlast koja je poodavno postala smetljište njegovih propalih kadrovskih odabira.

Dodiku je bila važnija sigurna “ruka” u parlamentu za SNSD, koju je dobio uklanjanjem iz Skupštine Ćorića (na njegovo mjesto trebao bi doći Dragan Knežević, pomoćnik ministra poljoprivrede, potpuno odan Dodiku), nego kazniti nepatvorenog kriminalca i prevaranta.

To pokazuje Dodikovu ogromnu nestabilnost i nesigurnost, ali i činjenicu da ima sve manje snage za jake poteze koji bi ga povratili iz duboke poliotičkomedijske defanzive u kojoj se nalazi. 

Šta u cijeloj priči predstavlja Veljko Vukelić koji se nije odvajao od Ćorića do njegovog imenovanja – ništa više od puža ljigavca koji svojim prisustvom, uoči inauguracije Ćorića u “duplo golo”, pokušava da, gmizanjem oko Dodika, otme još ponešto od ono malo preostalih poslova i para u RS.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Za čiji dobar apetit plaća narod Srpske?

Objavio

u

Jedna od najmisterioznijih budžetskih stavki u RS je ona za Ugostiteljski servis Vlade RS. Ono što bi u svakoj normalnoj zemlji bila sporedna služba sa sporednim značajem u SNSD-ovoj strukturi ima sve veću težinu i sve veći budžet i kadrovski uticaj. Stotine hiljada KM narodnog novca već godinama “nestaje” u raskošnim ovalima najboljeg mesa, probranih morskih specijaliteta, ribe list, orade, hobotnice, manga, avokada, najboljih vina i drugih pića i to u količinama koje bi bez problema zadovoljile vojsku neke manje države.


Javna je tajna da je direktor Zoran Čavić siva eminencija Dodikovog kabineta koji je za desetak godina prešao put od konobara do bogataša. Još je “javnija” tajna da je popularni Čava Dodikovu naklonost stekao tako što narodnim novcem plaća sva privatna druženja, slave, rođendane, krštenja i druge zabave Dodika i njegove porodice. Hrana i piće su narodni, konobari takođe, tako da je Dodiku preostalo samo da bude dobro raspoložen, a kada je sve džabe nije ni teško.


Naročitu naklonost Čava ima i zbog svega onoga što o navikama velikog šefa zna jer godinama poslužuje Dodika i u “najopuštenijim” trenucima. Poznate đurđevdanske proslave, kojima se Dodik tako često i rado hvali, organizuje i plaća…pogodite ko?!


Bilo bi veoma interesantno da Čava objasni otkud i za vrijeme korone gigantski računi i količine elitnih pića i jela? Još zanimljivije je propitati sve ministre, pomoćnike i druge rukovodioce u Vladi RS da li su bahanalije koje su potpisali na računima kao svoju reprezentaciju zaista pojeli i popili oni sa “gostima” u vrijeme korone ili su ovali završili na 16. spratu, u Bakincima, Kalderi, Keju i drugim mjestima za odmor člana Predsjedništva BiH koji nema nikakva prava da se gosti na račun naroda. Slijede slična pitanja i o putnim troškovima i obezbjeđenju velikog baje koje takođe, nezakonito, plaća narod Srpske!

Nastavite čitati

Politika

Na Manjači maršira Nato: Pogodite ko je znao za to!

Objavio

u

U emisiji “Puls naroda”, koja se subotom emituje u programu BN radija, slušaoci su iznijeli svoje viđenje u vezi predstojeće velike vojne vježbe NATO snaga na Manjači, ali i ulaska BiH u NATO savez.

Zanimljivo je kako slušaoci komentarišu Dodikovu, kako navode, predstavu za javnost kada je u pitanju NATO. Jedni osporavaju njegovu politiku da jedno priča a drugo radi, dok drugi opravdavaju njegove postupke.

Kakav je glas naroda, barem onih koji su se uključili u emisiju “Puls naroda” poslušajte u emisiji:

BN

Nastavite čitati

Politika

Član Glavnog odbora SNSD-a prešao u SPS

Objavio

u

Član Glavnog odbora SNSD i bivši zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić nastaviće političko djelovanje kao član Socijalističke partije Srpske (SPS).

On je danas razgovarao sa predsjednikom SPS Goranom Selakom, te poručio da je izabrao mlade snage koje se istinski zalažu za Srpsku.

“SNSD je odustao od socijaldemokratije, a u SPS sam prepoznao mlade ljude koji se istinski zalažu za budućnost Republike Srpske i Modriče”, istakao je Savić.

Nezavisne

Nastavite čitati

Trending