Pratite nas

Politika

Šta se krije iza imenovanja ministra Nedeljka Ćorića?!

Objavio

u

Imenovanje Nedeljka Ćorića na poziciju ministra saobraćaja i veza u Vladi RS, nakon što je ukrao milion KM u kešu od SNSD-a, tokom kampanje za lokalne izbore, samo naivnima može izgledati kao napredovanje narečenog sjecikese u karijeri.

Piše: Slobodan Vasković

Ćorić je taj novac morao vratiti, ali je pitanje da li je završio u stranačkoj ili Šefovoj kasi?!

Uz to, kuloarske priče da je Nenad Nešić, šef DNS-a, dao Ćoriću “ponudu koja se ne odbija” je loš spin novog ministra ni za šta, koji je sluga kako Milorada Dodika tako i njegovog kuma, teškog kriminalca, Veljka Vukelića.

Sagledajmo šta je izgubio Ćorić: Poziciju izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove “Elektro – Bijeljine” i mjesto narodnog poslanika u parlamentu RS, a nešto prije toga i funkciju predsjednika Gradskog odbora SNSD Bijeljina..

Odlazak sa pozicije Izvršnog direktora, ujedno, znači i završetak “kombinacija” u kojima se Ćorić, nekadašnji obijač auta, (sada školovan po principu “diplome iz gepeka”), prilično dobro snalazio.

Odlazak iz parlamenta znači i gubitak ucjenjivačkog kapaciteta koji je imao; Imenovanjem Ćorića za ministra, Dodik je tu eventualnu prijetnju otklonio, jer je u nekoliko navrata bilo kuloarskih priča o mogućoj Ćorićevoj pobuni i mogućnosti da povede sa sobom još nekoliko poslanika. Što je bila naučmna fantastika, ali Dodik je poodavno postao istinski, da ga citiram, psihopatološki tip!

Tu prijetnju, makar i kuloarsku, Dodik je obrisao sklanjanjem Ćorića na poziciju ministra bez ikakvog uticaja, jer najznačajnijim preduzećima iz Ćorićevog resora – “JP Putevi RS” i JP “Autoputevi RS” upravljaju Dodik i Slobodan Stanković.

Sklanjanjem Ćorića iz Bijeljine, Dodik pokušava smiriti odnose u tamošnjem Gradskom odboru SNSD-a, gdje i dalje vri kao u košnici. I nastaviće da ključa.

Upravo je Dodik smijenio Ćorića sa pozicije predsjednika Gradskog odbora Bijeljina (12.12.2020.), nakon što je SNSD poražen u trci za gradonačelnika na izborima održanim 15.11.2020 i udaljio ga iz vrha stranke.

Dodik jeste, defakto, ponizio Ćorića, uzimajući mu tri izuzetno važne pozicije, dajući mu za njih jednu u kojoj će statirati, ali je, istovremeno, ponizio Vladu RS, odlažući u nju, kao na deponiju, još jedan propali stranački kadar.

Istovremeno, Dodik je pokazao i slabost, jer nije išao do kraja u obračun sa Ćorićem koji je izgubio izbore, ukrao milion maraka, koj je prethodno ukrao SNSD, što, u najmanjem, zaslužuje izbacivanje iz stranke, već ga je postavio u izvršnu vlast koja je poodavno postala smetljište njegovih propalih kadrovskih odabira.

Dodiku je bila važnija sigurna “ruka” u parlamentu za SNSD, koju je dobio uklanjanjem iz Skupštine Ćorića (na njegovo mjesto trebao bi doći Dragan Knežević, pomoćnik ministra poljoprivrede, potpuno odan Dodiku), nego kazniti nepatvorenog kriminalca i prevaranta.

To pokazuje Dodikovu ogromnu nestabilnost i nesigurnost, ali i činjenicu da ima sve manje snage za jake poteze koji bi ga povratili iz duboke poliotičkomedijske defanzive u kojoj se nalazi. 

Šta u cijeloj priči predstavlja Veljko Vukelić koji se nije odvajao od Ćorića do njegovog imenovanja – ništa više od puža ljigavca koji svojim prisustvom, uoči inauguracije Ćorića u “duplo golo”, pokušava da, gmizanjem oko Dodika, otme još ponešto od ono malo preostalih poslova i para u RS.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Navodi Borisa Udovičića netačni: Pominjana lica nemaju veze sa uređivačkom politikom portala Banjaluka-24.com

Objavio

u

Boris Udovičić je danas na svojoj fejsbuk stranici objavio podatke kojima navodi da iza portala Banjaluka-24.com stoji Aleksandar Ćulum i agencija AdKraft, što ovim putem demantujemo.

Agencija AdKraft je samo izradila web sajt, te NEMA NIKAKVE VEZE SA UREĐIVAČKOM POLITIKOM i OBJAVAMA na portalu banjaluka-24.com.

Agencija je SAMO KUPILA DOMEN, izradila web sajt, te se isti nalazi na njihovom serveru, što nema NIKAKVE VEZE SA OBJAVLJIVANIM SADRŽAJEM i uređivačkom politikom.

Agencija AdKraft je napravila na desetine sajtova i drugim klijetima (što se vidi u njihovom portfoliju), ali nema veze sa objavama koje ti klijenti postavljaju.

Portal banjaluka-24.com uređuju tri studenta novinarstva, politikologije i socijalnog rada, a upravo radi zaštite njih, jer se bave temama koje razotkrivaju mnoga zakulisna dešavanja, nismo objavili imena.

Nadalje, u narednih mjesec dana uprkos pritiscima na našu redakciju, objavićemo u rubrici ,,Impressum“ tačne podatke o sjedištu i sve detalje kada je u pitanju portal banjaluka-24.com.

Gospodinu Udovičiću smo se obratili dana 18.2.2020. godine sa zahtjevom da nam pošalje demanti, koji nam nikada nije poslao, te da smo ga dobili mi bi smo ga uredno objavili.

Ovim putem još jednom naglašavamo da podaci u fejsbuk objavi Borisa Udovičića nisu tačni, te da pomenuta lica i agencija nemaju nikakve veze sa uređivačkom politikom portala banjaluka-24.com, te molimo gospodina Udovičića da pošalje demanti za sve što smatra da je potrebno, a mi ćemo to uredno objaviti.

Nastavite čitati

Politika

NAJMLAĐI ODBORNICI U AKCIJI Ivan Begić i Miloš Stanišić o stanju u Banjaluci i Bijeljini

Objavio

u

Ivan Begić (PDP) i Miloš Stanišić (DNS), najmlađi odbornici u dva najveća grada u Srpskoj, Bijeljini i Banjaluci i razgovarali su o političkim izazovima u ova dva grada nakon izbora na kojima su pobijedili gradonačelnici iz stranaka koje su opozicija na nivou Republike Srpske.

Mladi gradonačelnici Banjaluke i Bijeljine, Draško Stanivuković i Ljubiša Petrović, bili su prave zvijezde novembarskih izbora, a veliku pažnju javnosti izazvali su i mladi odbornici koji ih podržavaju. 

Begić je široj javnosti poznat po performansima, a Stanišić po atraktivnim fotografijama na Instagramu.

– Bijeljine i Banjaluka su u vrlo sličnoj situaciji. U oba grada gradonačelnici dolazi iz jednog političkog bloka, a skupštinska većina iz drugog. Nažalost, bojim se da će grad trpjeti štetu ako skupštinska većina bude uporno opstruisala donošenje bitnih akata i usvajanje budžeta – kaže Stanišić.

Isto to poručuje i njegov četiri godine mlađi kolega iz Banjaluke.

– Mi smo imali situaciju da nas skupštinska većina poziva na saradnju i kaže da će usvojiti sve ono što je dobro za naše sugrađane, a onda ne podrže izbor zamjenika gradonačelnika ili smanje prihode u budžetu za više od četiri miliona maraka, samo da bi gradonačelniku “pravili probleme” – kaže Begić.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Politika

BANKE: Odluka o zabrani poslovanja sa Dodikom

Objavio

u

Dvije banke u BiH donijele su odluku o zabrani poslovanja sa Miloradom Dodikom.

Ovo otkriva na svom blogu Slobodan Vasković i dodaje da je to urađeno jer se Dodik nalazi na nalazi na američkoj “Crnoj listi”, a jedna od posljedica te činjenice je i zabrana bankama da posluju sa Dodikom.

Dodik je na “Crnu listu” SAD-a stavljen 17.01.2017. godine, “jer ‘minira’ Dajtonski sporazum i predstavlja prijetnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine”.

Vasković na blogu ne otkriva banke, koje su donijele takvu odluku, ali navodi da zna o kome se radi.

Dalje navodi da je to “novi udar na Dodika, nakon četiri godine gledanja “kroz prste” po ovom pitanju.

(BN)  

Nastavite čitati

Trending