Pratite nas

Servisne

Šta se planira raditi kod Rebrovačkog mosta kako bi se izbjegle nesreće i sačuvala bezbjednost pješaka?

Objavio

u

U naseljenom mjestu, kod Rebrovačkog mosta, desilo se 46 saobraćajnih nezgoda za nešto više od godinu dana, od toga jedna sa smrtnim ishodom pješaka.

Radar koji je nekada postojao na tom mjestu uklonjen je, a vozači voze velikom brzinom i to čak duplo od dozvoljene.

Građani su zabrinuti za svoju bezbjednost, naročito od kada je na ovoj dionici poginuo pješak, slovenački konzul Marijan Ristić.

DUPLO PREKO OGANIČENJA

– Nesavjesni vozača razvijaju ogromne brzine kretanja na ovoj dionici puta, pa čak i duplo od ograničenja, rekao je Milenko Jaćimović, predsjednik Udruženja za unaprjeđenje i bezbjednost saobraćaja.

VRATITI RADAR

Milenko dodaje da je to dio istočnog tranzita i da je nepovoljno stavljati usporivače brzine kretanja, ali ako se nastavi vožnja preko ograničenja, onda će se zasigurno morati ići na neku mjeru koja će znaćajno usporiti brzinu kretanja –  vibracione trake ili usporivači brzine.

– Nekada je na toj lokaciji bio stacionarni radar, sada ga nema, ali će se najvjerovatnije ponovo stacionirati ukoliko se nastave dešavati i dalje saobraćajne nezgode. To je jedini razlog koji bi smanjio brzinu kretanja nesavjesnih vozača, navodi Jaćimović

PJEŠACI UGROŽENI ZBOG BICIKLISTA

Milenko navodi da se problem javlja i kod Rebrovačkog mosta gdje ima i nesavjesnih biciklista. Iako imaju svoju traku, ne koriste je, nego voze pješačkom stazom, pa pješak mora da siđe na kolovoz, te je ugrožen.

– Ne treba odustati i od nekog rješenja, da li proširiti sam trotoar na samom Rebrovačkom mostu ili nešto drugo, navodi Milenko Jaćimović.

ZA MANJE OD GODINU 46 UDESA

– Na magistralnom putu M1 108 (stara oznaka puta M4) u periodu od 01.01.2021. do 18.04.2022. godine dogodilo se ukupno 46 saobraćanih nesreća. Od toga, jedna nezgoda je sa smrtno stradalim licem – navode iz MUP-a RS za aloonline.ba.

U Putevima RS kažu da je planirano da u narednom periodu, u skladu sa Zakonom o javnim putevima, bude formirana komisija, koju imenuje ministar saobraćaja i veza.

– Planirano je da se izvrši pregled predmetne dionice i provjeri stanje bezbijednosti saobraćaja, naveli su iz Javnog preduzeća Putevi RS za aloonline.ba.

Izvor: Aloonline.ba

 

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Servisne

Inicijativa građana Bulevar: Naša dječica će napokon dobiti igralište

Objavio

u

By

Od marta mjeseca 2017. godine se počelo reagovati po pitanju rupa i ostalih nepravilnosti u našoj MZ. Obe predsjednice ( Dijana Selimanović a poslije nje Fikreta Todoravac) su upućivale zahtjeve prema Gradu zbog sanacije istih tih rupa i ostalih stvari. Naša MZ je bila “kažnjena”, jer je “Inicijativa građana Bulevar” pobijedila voljom komšija i prijatelja, građana koji žive u našoj MZ.

“Inicijativa građana Bulevar” se postavila nestranački, bilo nam je u interesu da se nešto uradi za naše naselje, za dobrobit svih nas. Apsolutno nas nije interesovalo ko će biti ovaj ili onaj, išli smo srcem i s mnogo ljubavi za naše naselje.

Svake godine smo uredno predavali plan projekta za dječije igralište na Čairama, za klupe i kontejnere, rasvjetu i bezbroj drugih stvari.

Neke stvari su i urađene. Smatramo da je bitan Ugovor sa Crvenim Krstom, koji ranije nije bio potpisan, ne znamo iz kojeg razloga, a svi znamo da je pomoć našoj MZ itekako potrebna. Uključili smo i Centar za socijalni rad. Jednostavno smo željeli da budemo priznati kao sve ostale MZ Grada Banja Luke.

Imali smo priliku dočekati tadašnjeg predsjednika Skupštine Grada, Zorana Talića, misleći da dolazi u svojstvu predsjednika, a on došao zbog pokreta “POLIGRAF”. Sve smo pretrpjeli, ostali normalni u mozgu, Bogu hvala!

Sticajem okolnosti (korona i bla bla), naš mandat je trajao 5 godina. Pred same Izbore 2022. godine, ponovo smo imali priliku obratiti se Gradskoj upravi, te im dostaviti potrebe i zahtjeve u pisanoj formi. Između svih tih zahtjeva su bili i sanacija naših puteva, potreba za kontejnerima, rasvjeta, zahtjev da se MZ vrati pravni status, dječije igraliste, da građani imaju uvid u regulacioni plan i još neki zahtjevi.

Uvažili su se naši zahtjevi, sad je krenula realizacija. Naša dječica će napokon dobiti dječije igralište, naši omladinci teretanu na otvorenom, “Tamaris” će odstranjivati staro drveće i saditi nove stabljike, dobićemo jos kontejnera, rasvjeta, famozne rupe će biti sanirane (kao građani smo zamoljeni za malo strpljenja, jer se ide po redu).

Apsolutno ne vidim razlog za ovaj članak kad sve ide normalnim tokom, baš kako je predviđeno i rečeno!

Novom Savjetu želimo uspjeh, da sve sto budu radili rade isključivo u interesu građana, nek im je naša zajednica na prvom mjestu!

Inicijativa građana Bulevar

Nastavite čitati

Servisne

IMA LI KRAJA? Rekordne cijene goriva

Objavio

u

By

U iščekivanju završetka procedura ukidanja akciza na naftu i naftne derivate, građani Srpske svakim danom za litar goriva moraju da izdvoje sve veći iznos.

Tako su Banjalučani danas za litar dizela na jednoj benzinskoj pumpi morali da iskeširaju i do 3,25 KM, što je rekordan iznos od početka talasa poskupljenja.

Za sada nije poznato do kada će se građani suočavati sa poskupljenjima, jer je sjednica Doma naroda BiH na kojoj treba da bude razmatrano ovo pitanje još uvijek na čekanju.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Servisne

NOVI VRTOGLAVI RAST CIJENA: Pogledajte koliko će gorivo sada koštati

Objavio

u

By

Rast cijena goriva u BiH očekuje se i u narednoim periodu, rekao je Dragan Trišić, predsjednik Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore Republike Srpske.

Cijena barela nafte na svjetskom tržištu posljednjih dana kreće se između 100 i 112 dolara i bilježi stalan rast.

Tako će, smatraju u Grupaciji za promet naftom i naftnim derivatima, biti i u narednom periodu.

Najave novih sankcija Evropske unije Rusiji, koje bi se ticale uvoza nafte iz te zemlje, dodatno komplikuju situaciju i tržište čine neizvjesnim i kod nas, i u regionu.

On smatra da taj udar ne bi smjele da osjete tzv. treće zemlje, u koje spada i BiH.

Izvor: Alo

Nastavite čitati

Trending