Stanivuković: Cilj naše kampanje je smjena političke oligarhije koja već decenijama vlada u Republici Srpskoj
“Cilj naše kampanje je smjena političke oligarhije koja već decenijama vlada u Banjaluci i Republici Srpskoj. Sve što su oni imali da ponude, već su ponudili, a to nije donijelo dobro građanima”, rekao je Draško Stanivuković, predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka i kandidat za gradonačelnika Banjaluke.
On kaže da njemu u fokusu nije ni njegov protivkandidat Igor Radojičić, niti Milorad Dodik:
“Definitivno, u fokusu naše kampanje neće biti ni Igor Radojičić, ni Milorad Dodik, već naš plan i program za Banjaluku. Ponudom naše vizije Banjaluke oni mogu postati prošlost. Dakle, u fokusu će biti naša ideja, a o njima je već toliko rečeno da bi sve ostalo bilo ponavljanje“, kaže Stanivuković.
On kaže da je istina jedini ispravan put:
“Moji saradnici i ja samo treba da govorim istinu i to je sasvim dovoljno. U karijeri i životu nemam nijednu mrlju. Mlad sam čovjek, iskren, vjerujem da su ljudi to vidjeli. Zbog toga sam dobio ovu priliku da budem kandidat za gradonačelnika, ispred svakog nezadovoljnog čovjeka koji hoće promjene. Nisam ja samo kandidat opozicije, već kandidat uz čovjeka i za čovjeka, to je suština naše bitke za Banjaluku”, kaže Stanivuković.
On je, upitan da prokomentariše činjenicu da je njegova porodica često “meta” njegovih političkih protivnika, ponovio da je njegovo najveće oružje je istina I da nema potrebe da boji i lakira činjenice o svojoj porodici.
“One su pozitivne. Za porodicu sam hiljadu puta rekao – ako je bilo šta mimo zakona, pravde i istine, neka bude sankcionisano. Oni mogu bar to da učine. Mene su više puta hapsili bez zakonskog osnova i realnih razloga, pa zašto to ne učine sa mojom porodicom, ako je bilo šta od onog što nam pripisuju istina?”, kaže Stanivuković i dodaje:
“Srećan sam što sam rođen u ovom gradu, kao i čitava moja porodica, i sa majčine i sa očeve strane. Svi koji žive dugo u Banjaluci znaju naše porijeklo, a mi znamo potrebe ovog grada. Za političke konkurente sam atipična pojava, jer oni ulaze u politiku da se obogate, a ja sam iz imućne porodice i ne treba mi ništa. Čak ne uzimam ni ono što zaista zaradim, jer želim da pokažem narodu da je ovo viši cilj”.
Stanivuković ističe da se, za razliku od vladajućih koji se bave pojedincima i interesima, PDP i on lično stavljaju  akcenat na potrebe i uslove života ljudi, na opstanak našeg naroda na ovom prostoru:
“Ovo nije pitanje Draška Stanivukovića, niti da ja, kako vole da kažu u nekim krugovima, budem ‘proguran’ za gradonačelnika. Meni lično, u tom smislu, ne treba ništa. Ovo je borba za opšte dobro, da vratimo nadu i optimizam našem narodu, da dokažemo da može drugačije i da se može pobijediti, uvjeren sam u to”, rekao je, između ostalog, Stanivuković u intervjuu za portal Moja Hercegovina.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.