Pratite nas

Društvo

Stanivuković: Došli smo da slomimo Milu i njegovu silu, ovo je ustanak, ne protest

Objavio

u

Građanima na ovom skupu se obratio gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

„Eto mene , eto nas, eto borbe sa njima. Ovim riječima su naši slavni preci počeli borbu protiv turskog zuluma i dahija. Danas mi ovom riječima počinjemo našu borbu protiv porodičnog zuluma i Dodikovih domaćih dahija. Ovo nije protest ovo je ustanak protiv privatne države i privatizovanih porodičnih institucija, ovo je naš privi građanski i narodni ustanak za Republiku Srpsku. Ako hoćemo da slomimo režim, ako hoćemo da slomimo Milu i njegovu silu, onda ovakvih ustanaka, mora biti još“, poručio je Stanivuković sa Trga Krajine.

U svom obraćanju gradonačelnik je podsjetio javnost da je turski zulim bio neizdrživ, ali da Turska nije uzimala vazduh.

„Kažu da je turski zulum bio neizdrživ i ovaj njihov porodični je, ali je razlika što nam Turci nisu uzimali vazduh. Nisu švercali i lažno prodavali kiseonik. Ovi nam uzimaju sve, pa i vazduh. Danas stojimo na mjestu gdje se prethodnih godina sila režima okretala protiv svog naroda, gdje su sijevali pendreci i padala krv. Gdje građani nisu smjeli ni ćutati u grupama, tu gdje je režim pjevao da mu niko ništa ne može, e pa pokazalo se da može. I tek će moći. Ovo je vaših posljednjih 365 dana“, naglasio je Stanivuković.

Gradonačelnik je u obraćanju napravio paralelu između vladajućih struktura i opozicije koristeći trenutnu aferu „Kiseonik“ kao metaforu.

„Oni i mi se ne možemo porediti, oni su tehnički gas, nečisti, prljavi, čađav, daleko od zakona, mi smo medicinski, čisti jedni koji mogu bolesne istitucije da izliječe.

Republika Srpska je umorna od njih i njihovih afera. Od afera respiratori, afera dva papka, albanskih pelena, pokretnih bolnica, kiseonika“, rekao je Stanivuković.

Okupljenima je pomenuo i referendume koje je Srpski član predsjedništva Milorad Dodik najavljivao.

„Koliko lažnih referenduma, zastava, ne odlazaka u Sarajevo i blokada treba da sakrije svoj kriminal? Кoliko će zastava imati na reveru dok bude objašnjavao građanima zašto su švercali kiseonik? Republika Srpska je umorna egzodusa talentovanih, umorna je od odlaska najboljih i najsposobnijih. Umorna je od jednog te istog prezimena, jedne te iste porodice, umorna je od sestrića i kumova. Umorna je od njih bezdušnika koji na nju gledaju kao na plijen, a ne na svetu zemlju“, naglasio je Stanivuković.

Opomenuo je u svom govoru narod na budžetska trošenja.

„Ali, oni sve to rade zbog nas. On zbog nas ručaju, zbog nas otvaraju restorane, firme, bankovne račune, zbog nas putuju, a mi treba da budem srećni što nema rata i da gledamo RTRS. Gospodo potcijenili ste nas. Samo kod ove vlasti je moguće da se 35 miliona troši na garažu, a da poginuli borci nemju centralno spomen obilježje“, istakao je Stanivuković.

Podsjetio je okupljene u svom govoru i na blokadu rebalansa budžeta.

„Blokirali su Banjaluku. Ne daju budžet. Nikada nije oprostio građanima Banjaluke što su glasali za promjene, nema dana da se nije svetio, po onom predizbornom obećanju, jedinom koje ispunjavaju. Blokiraju gradnju parka, blokiraju rad skupštine, blokiraju projekte… Kažu da sam nezreo, a ja kažem da su oni zreli, ali za zatvor“, rekao je Stanivuković.

Na kraju svog obraćanja pozvao je tužilaštvo da otvori slučajeve povodom afere „Kiseonik“, ali i ostalih afera.

„Pozivam tužilaštvo da radi, hapsi i rješava slučaj kiseonik. Pozivam i Skupštinu da zakaže sjednici, ako ne bude ići ćemo do komiteta. Borićemo se protiv medijskog mraka i molim vas podrška za BN televiziji. Molim vas i za veliku podršku z Srbiju koja nas prati. Živjela Srbija. Oni prate šta se ovdje dešava. Oni znaju da će imati bolje partnere sa ovim ljudima ovdje. I zavšiću svoje obraćanje riječima: Rodoljubi, u ovakvoj nesreći koja nas je zadesila trebamo se više nego ikada ohrabriti i pokazati svijetu da smo dostojni potomci naših predaka. Otadžbina naša je u opasnosti i ona traži brzo našu pomoć, zato budimo tu da joj pomognemo! Živjela Banja Luka, živjela Republika Srpska, živjela Srbija i borimo se. Dao sam sebi još jedno pravo i želju. Nakon 22 godine smo pobijedili u Banjaluci. Ali neko je uspio da pobijedi u Banjaluci prije nas, a to je Vukota Govedarica. Hvala što si sve ovo vrijeme uz nas”, zaključio je Stanivuković.

Insajder.in

Društvo

Sin prijedorskog ,,blogera” skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povrijeđen mladić

Objavio

u

Sin prijedorskog blogera Borislava Radovanovića, Duško Radovanović, skrivio je prošle godine tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povrijeđen mladić iz Ljubije kod Prijedora (ime poznato redakciji, zbog porodice i prijatelja nećemo otkrivati ni inicijale).

Iako je mladić jedva izvukao živu glavu, mnogo vremena proveo u komi, Duško Radovanović i njegov otac, inače samoproklamovani borac za pravdu i istinu nisu niti jednom kontaktirali porodicu povrijeđenog mladića.

O samim detaljima saobraćajne nesreće, luđačke i vožnje pod dejestvom alkohola svog čeda Borislav Radovanović nije napisao niti jednu riječ, zato ćemo mi to morati učiniti.

Pisao je Radovanović štošta o ljudima iz opozcije što je uredno fakturisao i naplatio takođe ljudima iz opozicije kojima su smetali oni koje je klevetao.

Osim što radi na razbijanju opozicije, Radovanović je povezan i sa strukturama u vlasti.

Radovanović junior ček odlazi i na zabavi u organizaciji ,,doktora” Vlade Đajića.

Nastavite čitati

Društvo

“Bez razmišljanja sam skočila u Vrbas” Hrabra Banjalučanka iz ledene vode izvukla djevojčicu

Objavio

u

By

Maloljetna djevojka sinoć, nešto prije 20 časova, pala je sa Gradskog mosta u rijeku Vrbas, odakle ju je izvukla Banjalučanka Merima Gajić.

Kada se to dogodilo vraćala sam se sa kćerkama iz grada. Starija kćerka je u jednom momentu uzviknula “Mama, vidi! Djevojka na Gradskom mostu skida jaknu.” U trenutku kada sam pogledala u tom pravcu, ona se već odgurnula u Vrbas – prisjetila se Merima Gajić, Banjalučanka heroina, koja je sinoć iz hladne rijeke izvukla maloljetnu djevojčicu i tako spasila jedan mladi život.

Ona se prisjetila trenutka u kom je odlučila da, rizikujući i svoj život, spase maloljetnicu.

– Bebu, koju sam držala u naručju sam dala starijoj kćerki i bez razmišljanja potrčala niz obalu. Skočila sam u Vrbas i izvukla djevojčicu – kazala je Gajićeva.

Ona dodaje da iz načina na koji se sve to dogodilo ne može sa sigurnošću tvrditi da li je riječ o pokušaju samoubistva ili se nesrećna djevojka okliznula sa mosta i upala u Vrbas.

– Meni je samo drago da sam spasila nečiji život – kazala je Merima, koju nakon geste na društvenim mrežama nazivaju “ženom herojem”, piše Banjaluka.net.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Društvo

DVA MALA HEROJA Dva dječaka spasila staricu

Objavio

u

By

Danas nam fali heroja. Fali nam hrabrosti i srca. Ljudi su se pogubili. Ne vjeruju nikome, ne vjeruju ni u šta. Svijet gledamo pogledom sebičnih egoista. Tražimo velike stvari, stalno gubeći one male, one zaista bitne. Žalimo se na sve. Ništa nam ne valja. Ne valja svijet u kojem živimo. A najviše kritikujemo najmlađe. Oni ništa ne znaju, ne umiju i ništa ne valjaju. Naravno da griješimo. Djeca su i dalje najbolje od nas. Samo su nove generacije drugačije. To je tako uvijek bilo. Djeca su još uvijek jedini istinski heroji ove planete.

Juče su dva mala heroja, dva dječaka u Čajniču uradila više od svih odraslih zajedno u zadnjih deset godina.

Matija Kovač i Pavle Perendija su spasili život jednoj baki. Dječaci rođeni 2010. godine.

Dječaci su šetali pored rijeke. Slušali su muziku kada je Matija primjetio stariju žensku osobu kako rukama traži pomoć. Bila je u rijeci. Isključili su muziku i bez imalo razmišljanja su krenuli u akciju spasavanja. Nisu previše snažni, ali su dovoljno hrabri i odlučni. Uz dosta truda i muke, izvukli su baku iz rijeke. Nesrećna Žena M. S. je upala u rijeku oko 10 časova i tu je bila sve dok dva mala heroja nisu naišla oko 14h. Kamenje joj je uhvatilo nogu, nije mogla sama izaći. Promrzla iscrpljena, sigurno bi umrla da Pavle i Matija nisu naišli. Iznijeli su je na sunce. A Pavle je skinuo svoju majicu, ostao polugol, da bi pokrio staricu. Nije mislio na sebe već na druge. Matija je zvao policiju. Dva puta. Prvi put da ih informiše, a drugi put da provjeri jesu li krenuli, jer znate već oni su djeca, možda im ne vjeruju. Jer mi odrasli, gospodari laži uvijek djecu sumnjičimo da su lažovi.

Sve vrijeme dok ovo čitate imajte na umu da su to djeca od 12 godina. Njihovi postupci, reakcije, su pokazali njihovu zrelost, hrabrost. I prije svega humanost. Oni su heroji ne samo dana ili godine već decenije. Heroji Balkana. Prvaci civilizacije, nada da ipak ima nade za neki bolji, ljepši svijet.

I ova priča nije o njima, već nama koji nove generacije gledamo kao promašaje. A promašaj, to smo mi odrasli. Djeca su sjajna.

Izvor: Dragan Kovačević/ISTOK

Nastavite čitati

Trending