Pratite nas

Politika

STANIVUKOVIĆ ISPUNJAVA OBEĆANJE Obezbijeđen dio sredstava, za nabavku besplatnih udžbenika u gradskoj kasi 715.000KM

Objavio

u

Grad Banjaluka Prijedlogom budžeta planira izdvajanje u iznosu od 715.000 KM za nabavku udžbenika za osnovce, uključujući učenike iz najugroženijih porodica, dok će ostatak sredstava biti obezbijeđen kroz rebalanse.

Prema riječima gradonačelnika Draška Stanivukovića, trenutno predložena sredstva pokriće dio potrebnih sredstava za udžbenike, dok je njegov plan da rebalansom budžeta pronađe modalitet kako bi do početka nove školske godine bio obezbijeđen cjelokupan iznos.

– Suočeni sa činjenicom sve većeg odlaska porodica sa ovih prostora, a znajući da je porodica temelj na kojem sve počiva, naš glavni cilj je da kroz subvencije za udžbenike pošaljemo porodicama jasnu poruku da u nama imaju podršku i oslonac, te da je u cilju našeg grada da budemo na okupu i da Banjaluka ostane zauvijek naš dom – istakao je Stanivuković.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Stanivuković ispunjava obećanje, obezbeđena sredstva za besplatne udžbenike - Srbija Sada

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Bobar pristupio SPS-u

Objavio

u

Dugogodišnji sportista i nagrađivani glumac Banjalučkog studentskog pozorišta Slobodan Bobar pristupio je danas Socijalističkoj partiji Srpske – SPS.

On se u prostorijama SPS u Banjaluci sastao sa predsjednikom Gradskog odbora SPS Banjaluka Sašom Kondićem, sa kojim je razgovarao o budućem političkom angažmanu.

– SPS je prije svega partija mladih i u Banjaluci nastavljamo da okupljamo tim mladih, energičnih i dokazanih ljudi, a u Banjaluci svakako imamo tim koji će dolaskom Slobodana Bobara biti još jači – poručio je Kondić.

Bobar je dijete banjalučkog FK Borca, u kojem je prošao sve uzrasne kategorije, a kao glumac BSP nosilac je brojnih priznanja i nagrada sa festivala iz BiH i Srbije.

Nastavite čitati

Politika

“Pet odsto je poniženje, a ne rješenje” Maja Dragojević Stojić o povećanju plata zdravstvenim radnicima

Objavio

u

Problemi u zdravstvenom sistemu ne mogu se riješiti bilo kakvom jednokratnom pomoći niti mizernim povećanjem plata od pet odsto. To je samo flaster na duboku ranu koja krvari već dugo, kaže dr Maja Dragojević-Stojić, članica Predsjedništva SDS.

Ona napominje da je mnogo je vrijednih i stručnih radnika napustilo ovu zemlju, ne samo zbog malih plata, već zbog sveopšteg ambijenta i osjećaja poniženosti.

– Da li stvarno mislite da svi napori medicinskih radnika tokom pandemije vrijede toliko da stanu u jednu milostinju od pet odsto – upitala je Dragojević-Stojić.

Ona kaže da bi vlast ukoliko cijeni medicinare, trebalo da napravi sistem u kojem će njihov rad i sposobnost procjenjivati uvijek bolji od njih, i po stručnosti i znanju, a nikako lošiji.

– Stvorite im uslove rada zbog kojih će svakog dana motivisani ići na posao. Dajte im plate koje zaslužuju na osnovu njihovog nesebičnog zalaganja u cilju zaštite zdravlja građana. Omalovažiti njihov rad i svesti ga na pet posto je ponižavajuće i nedopustivo – poručila je Maja Dragojević-Stojić, koja je po struci doktorka, specijalistkinja kadriologije.

Srpskainfo

Nastavite čitati

Politika

Zašto se kasni sa košenjem trave u Banjaluci? (VIDEO)

Objavio

u

Nastavite čitati

Trending