Pratite nas

Nekategorisano

STANIVUKOVIĆ ISPUNJAVA OBEĆANJE “Od septembra SVI OSNOVCI dobijaju besplatne udžbenike”

Objavio

u

Imajući u vidu da porodica predstavlja žilu kucavicu svakog društva, Grad Banjaluka se pridružio obilježavanju Međunarodnog dana porodice, saopštili su iz Gradske uprave.

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković čestitao je Dan porodice, rekavši da ga raduje što baš na ovaj dan sa sigurnošću može da poruči da će,sa početkom nove školske godine, biti obezbjeđeni besplatni udžbenici za sve osnovce.

– Sve što zajedno radimo, radimo da bi sva djeca imala sigurnu budućnost i bolju sadašnjost, a upravo ovakvi događaji su jedan od najljepših dijelova obavljanja posla gradonačelnika – rekao je Stanivuković, te dodao da će njegov rad biti usmjeren na stvaranje boljih uslova za život naših porodica.

On je danas prisustvovao manifestaciji koju je u Parku „Petar Kočić“ priredila Fondacija za porodicu u saradnji sa Servis centrom „Dajte nam šansu-Zvjezdice“.

– Koliko god bili različiti, prava treba da budu jednaka za sve, a danas će ovi mališani simbolično potpisati Deklaraciju ljubavi i mislim da će ovo biti najiskrenija deklaracija ikada – kazao je Stanivuković..

Apelujući na važnost porodice za svako društvo, gradonačelnik je rekao da će osim besplatnih udžbenika za osnovce, Grad Banjaluka graditi nove vrtiće, škole, parkove, dvorane, kako bi u svim naseljima naši mališani dobili najbolje uslove odrastanja i kako bi imali mogućnost da u svom naselju biraju kojim sportom žele da se bave.

– Otvaraćemo nova radna mjesta, insistirati na poštovanju prava radnika, porodilja, roditelja i djece i svega onoga što će jačati ulogu porodice-istakao je on, te dodao da čuvamo i njegujemo naše porodice, jer moramo biti svjesni da je veza sa porodicom neraskidiva.

U sklopu ove manifestacije postavljen je edukativno-inkluzivno-kreativni kutak, u kojem su organizovane različite radionice, a mališani su potpisali i Deklaraciju ljubavi „Svi smo mi porodica“ s ciljem da se ukaže na skup različitih porodica čini jednu veliku porodicu.

Ovom deklaracijom predloženo je da uvođenje „Tihih sati“ u tržnim centarima kako bi jednom sedmično djeca sa smetnjama u razvoju mogla nesmetano da posjete ove objekte.

Predstavnica Servis centra „Dajte nam šansu-Zvjezdice“, Željka Perišić-Ninković istakla je da je ovogodišnje obilježavanje zbog epidemiološke situacije nešto skromnije, ali da je posebno značajno izdvojiti da je Servis centar potpisao Memorandum o saradnji sa Fondacijom za porodicu.

-Ovim Memorandumom zapravo radimo na ideji da se sve porodice udruže, kako bi gradili društvo u kojem će djeca od malih nogu razvijati senzibilitet prema prihvatanju različitosti – poručila je Željka Perišić-Ninković.

U sklopu programa obilježavnja Međunarodnog dana porodice na platou ispred Krajiške kuće 15. i 16. maja od 10,00 do 17,00 časova organizovan je „Ponosni sajam“, dok se u Tržnom centru „Emporijum“ održava „Ponosni vikend“, te će u nedjelju u terminu od 10 do 12 časova biti omogućeni „Tihi sati“, kako bi djeca sa poteškoćama u razvoju nesmetano obavila kupovinu.

(Srpskainfo)

Nekategorisano

Ko je Dodikov pilot Boban Kusturić?

Objavio

u

Boban Kusturić važi za čovjeka od velikog povjerenja Milorada Dodika. Međutim, Dodik u poslednje vrijeme izbegava da leti sa njim jer je upozoren da njegov miljenik u poslednje vrijeme koristi veliku količinu raznih opijata.

Dospio je u žižu javnosti kada su građani saznali kako se koriste državni resursi, i to da folk zvijezda Ceca Ražnjatović leti helikopterima Vlade RS.

Boban Kusturić je direktor Helikopterskog servisa RS, te ima više ličnih kadrova na važnim pozicijama i to:

Svoju kumu Dušicu Vidaković (koja je vrlo “bliska prijateljica” Milorada Dodika) je postavio za zamjenika direktora Helikopterskog servisa RS, kao i na poziciju člana Savjeta Agencije za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi Bosne i Hercegovine;

Svoju prvu suprugu Dijanu Milanković je postavio za generalnog direktora RTRS;

Svog brata Dejana Kusturića je postavio za direktora Fonda Zdravstvenog osiguranja;

Svog drugog kuma  Čedomira Šušnjar postavio za direktora Direkcije za civilno vazduhoplovstvo (BHDCA);

Od brata suprugu je zaposlio u Palatu Predsjednika RS kao sekretaricu;

Svog šurijaka Slavišu Milanković je progurao za zamjenika načelnika Prnjavora;

Povezan je “mnogo” sa direktorom policije Sinišom Kostrešević, kao i sa sinom Igorom Dodik;

Dovodi se u vezu da kontakte sa bezbjednosno interesantnim licima iz regiona, te zbog toga obavještajno-sigurnosne službe sumnjaju da Helikopterima Vlade RS prevozi nedozvoljene stvari;

Poznato je obavještajnim strukturama da ima veliku količinu novca, pa će biti interesantno posmatrati kako će dokazati svoj kapital.

Zbog ovakve kadrovske politike u SNSD-u opravdano i vlada nezadovoljstvo, što je još jedna potvrda da je Republika Srpska postala privatna država “PORODICE & CO”!

Nastavite čitati

Nekategorisano

Slučaj “Memić”: Jednomjesečni pritvor za Alisu

Objavio

u

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Alisi Ramić (djevojačko Mutap) te Muameru Ožegoviću, recepcionaru ilidžanskog hotela Crystal u vrijeme smrti Dženana Memića.

Sudska je to odluka nakon što je pred Sudom BiH juče održano ročište na kojem je razmatran prijedlog Tužilaštva BiH, koje je zatražilo jednomjesečni pritvor za Alisu Ramić (Mutap), bivšu djevojku Dženana Memića, i još tri osobe koje se dovode u vezu s ovim slučajem, prenosi portal Klix.

Aktivni i bivši pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat pušteni su da se brane sa slobode uz mjere zabrane.

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi puštanje osumnjičenih na slobodu, izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

Tužioci su napomenuli da se oni terete za organizovani kriminal, tj. pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela, protuzakonito posredovanje i prikrivanje dokaza.

Ranije ove godine uhapšeni su Alisin otac Zijad Mutap, bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Hasan Dupovac i službenik MUP-a KS Josip Barić. Oni su uhapšeni u sklopu istrage o eventualnim nezakonitostima u istrazi stradanja Dženana Memića 2016. godine. 

(Nezavisne)

Nastavite čitati

Nekategorisano

Baja Mali Knindža 25. juna u Banjaluci

Objavio

u

U ljetnoj bašti konjičkog kluba Čokorska polja 25. juna sa početkom u 20 časova nastupiće Baja Mali Knindža.

Cijena ulaznice je 20 KM, a karte se mogu kupiti u Jova baru i Konjičkom klubu.

☎️ Informacije na brojeve telefona: 066/066-555, 051/273-111

Nastavite čitati

Trending