Pratite nas

Nekategorisano

STANIVUKOVIĆ iznio dokaze ,,crno na bijelo”: Natalija Trivić i ATV lagali u vezi škole u Adi

Objavio

u

FOTO: A.Čavić / GUBL

Grad Banja Luka je 06. marta 2020. godine uputio Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske inicijativu za osnivanje i izgradnju područnog odjeljenja OŠ “Vuk Stefanović Karadžić“ na području Ade, u kojoj je analizirana trenutna situacija i činjenice koje su od značaja za pokretanje ove inicijative.

– Postoji inicijativa, predao ju je moj prethodnik u martu prošle godine i ministarka Natalija Trivić je lično odgovorila na nju – potvrdio je gradonačelnik Draško Stanivuković na današnjoj konferenciji za novinare.

On je pozvao ministarku Trivić da zajedničkim dogovorom utiču na to se škola što prije počne graditi jer je to za našu djecu.

Između ostalog, u inicijativi Grada su navedni opravdani razlozi za gradnju škole, među kojima i taj da se u bliskoj budućnosti očekuje ekspanzija gradnje stambenih objekata upravo u dijelu koji obuhvata upisno područje nove škole Ada što će bitno uticati na broj djece koja bi pripadala novoj školi.

Analizama koje su tada izvršene došlo se do podataka da bi se iz škola upisnog područja buduće škole u Adi („Vuk Stefanović Karadžić“, „Branko Radičević“ i „Stanko Rakita“) preuzelo ukupno 213 učenika od prvog do četvrtog razreda koji su u školskoj 2019/2020. godini pohađali jednu od tih škola. Posebno, ovo bi bilo značajno za rasterećenje veoma opterećene Osnovne škole „Branko Radičević“. Navedeno je da je tom broju potrebno dodati i broj djece koja imaju prijavljeno prebivalište u ulicama koje bi pripadale upisnom području nove škole a koja bi se u godini početka rada škole upisala u prvi razred.

U inicijativi je navedeno da je Grad mišljenja da škola u Adi, kao područno odjeljenje OŠ “Vuk Stefanović Karadžić“, treba da se gradi kao petorazredna škola uz ostavljenu mogućnost proširenja.

Na ovu inicijativu, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske odgovorilo je 06. aprila 2020. godine, navodeći da zbog trenutne situacije izazvane virusom korona nisu u mogućnosti da razmatraju incijativu Grada.

-Stoga predlažemo da se aktivnosti u vezi sa ovom inicijativom odgode do smirivanja epidemiološke situacije. Nakon što se epidemiološka situacija stabilizuje, inicijativu ćemo razmatrati i dogovarati dalje aktivnosti u vezi sa istom – navedeno je u tadašnjem odgovoru iz ministarstva.

Ovo dokazuje da postoji inicijativa Grada u vezi sa gradnjom škole u Adi, dok Grad ima u planu da dopuni inicijativu, jer postoji ideja da se gradi devetogodišnja škola.

Naime, Grad ove godine planira da pokrene izgradnju škole u Adi, za koju će Srbija donirati 2,2 miliona evra.

Podsjećamo, ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić juče je izjavila da ovo ministarstvo nije nikada dobilo inicijativu za osnivanje i izgradnju škole u Adi, te dodala da je zakon definisao da se inicijativa mora predati do decembra prethodne godine za narednu školsku godinu.

GUBL

Nekategorisano

Ko je Dodikov pilot Boban Kusturić?

Objavio

u

Boban Kusturić važi za čovjeka od velikog povjerenja Milorada Dodika. Međutim, Dodik u poslednje vrijeme izbegava da leti sa njim jer je upozoren da njegov miljenik u poslednje vrijeme koristi veliku količinu raznih opijata.

Dospio je u žižu javnosti kada su građani saznali kako se koriste državni resursi, i to da folk zvijezda Ceca Ražnjatović leti helikopterima Vlade RS.

Boban Kusturić je direktor Helikopterskog servisa RS, te ima više ličnih kadrova na važnim pozicijama i to:

Svoju kumu Dušicu Vidaković (koja je vrlo “bliska prijateljica” Milorada Dodika) je postavio za zamjenika direktora Helikopterskog servisa RS, kao i na poziciju člana Savjeta Agencije za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi Bosne i Hercegovine;

Svoju prvu suprugu Dijanu Milanković je postavio za generalnog direktora RTRS;

Svog brata Dejana Kusturića je postavio za direktora Fonda Zdravstvenog osiguranja;

Svog drugog kuma  Čedomira Šušnjar postavio za direktora Direkcije za civilno vazduhoplovstvo (BHDCA);

Od brata suprugu je zaposlio u Palatu Predsjednika RS kao sekretaricu;

Svog šurijaka Slavišu Milanković je progurao za zamjenika načelnika Prnjavora;

Povezan je “mnogo” sa direktorom policije Sinišom Kostrešević, kao i sa sinom Igorom Dodik;

Dovodi se u vezu da kontakte sa bezbjednosno interesantnim licima iz regiona, te zbog toga obavještajno-sigurnosne službe sumnjaju da Helikopterima Vlade RS prevozi nedozvoljene stvari;

Poznato je obavještajnim strukturama da ima veliku količinu novca, pa će biti interesantno posmatrati kako će dokazati svoj kapital.

Zbog ovakve kadrovske politike u SNSD-u opravdano i vlada nezadovoljstvo, što je još jedna potvrda da je Republika Srpska postala privatna država “PORODICE & CO”!

Nastavite čitati

Nekategorisano

Slučaj “Memić”: Jednomjesečni pritvor za Alisu

Objavio

u

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Alisi Ramić (djevojačko Mutap) te Muameru Ožegoviću, recepcionaru ilidžanskog hotela Crystal u vrijeme smrti Dženana Memića.

Sudska je to odluka nakon što je pred Sudom BiH juče održano ročište na kojem je razmatran prijedlog Tužilaštva BiH, koje je zatražilo jednomjesečni pritvor za Alisu Ramić (Mutap), bivšu djevojku Dženana Memića, i još tri osobe koje se dovode u vezu s ovim slučajem, prenosi portal Klix.

Aktivni i bivši pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat pušteni su da se brane sa slobode uz mjere zabrane.

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi puštanje osumnjičenih na slobodu, izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

Tužioci su napomenuli da se oni terete za organizovani kriminal, tj. pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela, protuzakonito posredovanje i prikrivanje dokaza.

Ranije ove godine uhapšeni su Alisin otac Zijad Mutap, bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Hasan Dupovac i službenik MUP-a KS Josip Barić. Oni su uhapšeni u sklopu istrage o eventualnim nezakonitostima u istrazi stradanja Dženana Memića 2016. godine. 

(Nezavisne)

Nastavite čitati

Nekategorisano

Baja Mali Knindža 25. juna u Banjaluci

Objavio

u

U ljetnoj bašti konjičkog kluba Čokorska polja 25. juna sa početkom u 20 časova nastupiće Baja Mali Knindža.

Cijena ulaznice je 20 KM, a karte se mogu kupiti u Jova baru i Konjičkom klubu.

☎️ Informacije na brojeve telefona: 066/066-555, 051/273-111

Nastavite čitati

Trending