Pratite nas

Politika

Stanivuković najavio prijave protiv vrha bivše vlasti, tvrdi da je pod prismotrom

Objavio

u

“Kriminal je uhvaćen kao zec i ne može nikuda da mrdne” rekao je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, predstavljajuću prvi izvještaj svog “Tima za reviziju”, odnosno Komisije za utvrđivanje stanja i zakonitosti rada Grada Banjaluka, kako se on zvanično zove.

Mladi gradonačenik Banjaluke se prvo osvrnuo na problem bilborda u gradu, za koje, kako kaže, niko ne plaća nikakva sredstva, zbog čega ispašta budžet grada.

– U Banjaluci ima 372 bilborda, od čega je 159 lažno postavljenih. Ne plaćaju komunalnu naknadu. Bilbordi su postavljeni 17 metara od Gradske uprave. Budžet je oštećen za pola miliona maraka. Eto gdje su besplatni udžbenici – kazao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, na zgradi “EuroSpleta” nalaze se bilbordi sestrića lidera SNSD Milorada Dodika, za koje tvrdi da nisu plaćeni.

– Identifikovaćemo i ostale firme. Bilo je i bilborda političara. Možda je bilo i mojih, vidjećemo. Rok za sve firme je do ponedjeljka da sve to plate. Ako to ne plate, neće više dobiti prostora. Ide krivična prijava protiv šefa Komunalne policije, jer nije vidio ovo. Pa neka Tužilaštvo radi svoj posao – istakao je Stanivuković.

Tim za reviziju je , kaže Stanovuković, našao i 50 bilborda koji su ničiji. 

-Svi moraju biti otkriveni, sve firme do ponedjeljka moraju platiti svoje obaveze – rekao je on.

Šef Komunalne policije je, dodao je on, usmeno naređivao da se uklone srca i dunje grupe “Pravde za Davida” sa obale Vrbasa.

Stanivuković je rekao da se šef Civilne zaštite Mladen Ćućun vraća na posao “malo morgen”.

Ćućun će, kazao je on, dobiti disciplinsku i krivičnu prijavu, a može, istakao je Stanivuković, ići i u zatvor odmah.

– Da vidite Ćućunovu kancelariju. Kao Luj XIV. Ćućun XIV. Krivična prijava ide protiv njega u utorak – istakao je Stanivuković.

Stanivuković se osvrnuo i na problem Akvane, za koju govori da je izvršen “ekonomski genocid”.

– Riječ je o 10 miliona duga, što je u prevodu 24.000 mjesečnih karata za penziore i godina dana besplatnih vrtića za naše klince – kaže Draško.

On je istakao da će građevinski kriminal tek izaći na vidjelo.

(Srpskainfo)

Politika

Da li je skupštinska većina „pojela“ svoje amandmane?

Objavio

u

Banjaluka je sinoć dobila budžet sa predloženim amandmanima skupštinske većine, među kojima je i onaj o smanjenu stope poreza na nepokretnost za 50 odsto.


Nakon više od mjesec dana rasprava, budžet Banjaluke je usvojen jednoglasno, ali ne onako kako ga je predložio gradonačelnik Banjaluke.


Odbornici skupštinske većine predložili su da se iz budžeta izdvoji 2,7 miliona KM za pomoć medicinskim radnicima, kao i milion KM pomoć porodiljama, ali osim toga prošao je i prijedlog da se stopa poreza na nepokretnosti umanji za 50 odsto, što je oko 4 miliona KM manje u budžetu.


Postavlja se pitanje da li je skupštinska većina „pojela“ svoje amandmane, tražeći istovremeno da se iz budžeta podijeli 3,7 miliona KM jednokratne pomoći i da se smanji stopa poreza na nepokretnosti čim bi budžet bio manji za 4 miliona KM?

Nastavite čitati

Politika

Topić psovao na Skupštini: Je*em vam mater svima (VIDEO)

Objavio

u

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Dragoslav Topić u toku skupštinskog zasjedanja opsovao je gradonačelniku i odbornicima Skupštine grada majku.

– Marš u pi*ku materinu. Je*em vam mater svima, rekao je Topić.

Nakon toga odbornik PDP Ivan Begić tražio je povredu Poslovnika, na šta je sekretar Skupštine grada Igor Šukalo rekao da se to nije desilo u skupštinskoj Sali.

Skupština je glasanjem konstatovala da Poslovnik nije povrijeđen, a Begić je na društvenim mrežama objavio video klip u kojem se vidi sporna situacija.

Nastavite čitati

Politika

Bisera Turković u nabavku s dva službena auta

Objavio

u

Na društvenim mrežama su objavljenje fotografije ministare spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Bisere Turković kako odlazi u Bingo uz snažno obezbjeđenje.

Kako se može vidjeti na fotografijama, Turković je večeras oko pola sedam s dva službena vozila otišla u prodavnicu, a sa njom su bili i tjelohranitelji.

– Koliki egoistični, besramni, lopovski parazit (od nula do Bljaksera Turković) moraš biti pa da te po namirnicu u „Bingo“ u pola sedam uveče voze dva službena vozila, prate tjelohranitelji i posilna koja u korpu meće sve što Bljaksera prstićem pokaže. Najprije takve treba malo u kontejner, po ukrajinskom modelu. A onda malo na robiju. Zloupotreba službenog vozila bi morala biti krivično djelo jer je to de fakto krađa – stoji u objavi jednog građanina.

“Večeras me neko uslikao kako kupujem namirnice u Bingu i to objavio na društvenim mrežama, tobože da me kompromitira. Vjerovali ili ne, zamjenici predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH moraju biti pod službenom pratnjom 24 sata, pa i onda kada obavljaju privatne obaveze.”

“Vjerujte da bi i meni bilo draže da sam kupovinu obavila u miru sa porodicom za vikend nego da sam to uradila ovako, u zadnji tren, pred iftar nakon dugog radnog dana. Ali, mora se brinuti i o porodici i domaćinstvu, posebno u ovo vrijeme ramazana”, napisala je Turković.

(BN/SB)

Nastavite čitati

Trending