Pratite nas

Politika

Stanivuković poručio da četiri investitora žele da ulažu u Banjaluku “Hitno potrebna sjednica Skupštine, u pitanju je i do 300 RADNIH MJESTA”

Objavio

u

Gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je da je u narednih nekoliko dana, najkasnije naredne sedmice, izuzetno bitno da bude održana vanredna sjednica Skupštine grada, na kojoj će se, zasada, naći jedna tačka dnevnog reda, a koja se tiče investicija.

Naime, prema njegovim riječima, u pitanju su četiri, ne potencijalna, nego četiri zainteresovana investitora, koji žele da učestvuju na javnom pozivu, odnosno licitaciji i da na taj način ulažu u Banjaluku.

– Kao što već znate, u pitanju je jedan inostrani investitor iz Italije, te tri domaća – dva koja već posluju u Poslovnoj zoni “Ramići” i žele da svoje poslovanje prošire i jedan domaći investitor sa područja Republike Srpske – rekao je Stanivuković.

Dodao je kako onaj investitor koji ponudi bolje uslove, kupiće halu u ovoj poslovnoj zoni, što znači direktan prihod u budžet.

– Govorimo o 150 radnih mjesta na početku, pa do 300, kroz dvije i po do tri godine. Ovdje je pitanje vremena, tim investitorima su važni mart i april, kako bi na ljeto počeli da rade, te kako bi jedan pogon osposobili već ove ili naredne godine – poručio je gradonačelnik.

Upravo zbog toga, zbog pitanja vremena, gradonačelnik i traži hitnu, vanrednu sjednicu.

– Imamo situaciju da smo na dvije sjednice uzastopno odbijeni. Na jednoj sjednici uopšte nije usvojen dnevni red, a pred drugu sjednicu ova tačka nije ni prošla komisije. Investitori su još zainteresovani. Ipak, ako bi se nastavio ovakav loš javni diskurs i ovakvo ponašanje, pitanje je da li bi uopšte zadržali investitore – poručio je on.

Kako kaže, zahtjev je poslat prema Skupštini grada, te očekuje da će se po pitanju vanredne sjednice izjasniti u što skorijem roku.

– To je moje pravo da zahtijevam. Vrijeme kada će biti održana sjednica je ograničeno kroz poslovnik, dakle, deset do petnaest dana je rok kada Skupština mora da se izjasni. Naš prijedlog je da to bude već ove ili najkasnije naredne sedmice. Bitno nam je da bude u prvoj polovini marta – rekao je Stanivuković.

Dodaje kako onaj ko ponudi bolje uslove je za Grad prihvatljiv.

– Moramo imati u vidu da su ovo investicije od nekoliko desetina miliona, pričamo o iznosu od 60 miliona KM. Kako sam već ranije rekao, u ovom trenutku, do Kabineta gradonačelnika su došla četiri zainteresovana investitora, četiri pravna lica koja mogu da se prijave na ovaj javni poziv – poručio je gradonačelnik.

Poručuje kako su ovakve investicije okosnica i suština jedne politike, da znače nova radna mjesta, te da je za njega neprihvatljivo da postoji većinski dio odbornika koji je protiv ovoga.

– Ovo nije političko pitanje, ovo je životno pitanje, jer smo došli u situaciju da nakon 15 do 20 godina na jednoj skupštini grada imamo priliku da raspravljamo oko toga da se zaposli 200 do 300 ljudi. Ovo mora biti politički konsenzus – zaključio je gradonačelnik Stanivuković.

On je rekao kako još uvijek nije dobio odgovor u vezi sa sastankom koji je upitio predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović i premijeru Radovanu Viškoviću.

– Odnijeli smo napismeno zahtjev, fizički, predali im. Ovo je 12 poziv koji su dobili , a i dalje ne odgovaraju. Smatram da Vlada Republike Srpske treba da se uključi i da se predsjednik Republike Srpske oglasi, jer je ovo važno, jer oni mogu da generišu određene procese i da tim investitorima izađu u susret. Napominjem, oni kažu da Draško Stanivuković hoće tog investirora, a javna licitacija je takva da prođe onaj ko ponudi bolje uslove, što znači siguran prihod u grad, sigurna radna mjesta i sigurna četiri zainteresovana lica koja žele da učestvuju na javnoj licitaciji – poručio je gradonačelnik.

Izvor: Srpskainfo.com

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

Novi verbalni obračun Dodika i Trivićeve: Da li su sada pretjerali?

Objavio

u

By

Marinika Tepić Republike Srpske nije izdržala nijedan dan, izjavio je Milorad Dodik, lider SNSD-a, aludirajući na Jelenu Trivić, potpredsjednicu PDP-a i njene kritike iznesene povodom najavljene pomoći od po 100 KM za mlade, borce i penzionere.

Dodik je naveo da su “histerija i bijes njen odgovor na povećanje plata, penzija i primanja boraca”.

“Histerija i bijes su njen odgovor na najavljenu pomoć mladima, borcima i penzionerima. Histerija i bijes su njen odgovor na stabilnu makroekonomsku situaciju, na stabilan budžet i institucije Republike Srpske”, napisao je Dodik na Twitteru.

Kako je naveo, to je njen odgovor i na najveći broj zaposlenih, 120 kilometara autoputeva i na izgrađene bolnice u svim regionalnim centrima.

“Ko zna da li Marinika nešto zna o tome, ili apsolutno ništa ne zna”, istakao je Dodik.

Komentarišući izjavu Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a, Jelena Trivić, potpredsjednica PDP-a, istakla je da “histerija i bijes Milorada Dodika, agenta hrvatskih službi, pokazuju paniku u kojoj se ta individua nalazi”.

“Panika je izazvana mojom kandidaturom za predsjednicu Republike Srpske, kao i mojim ukazivanjem na njegove prevarantske pokušaje obmane naroda koji on više ne može, kao i do sada, lagati i žrtvovati za one kojima služi”, rekla je Trivićeva.

Istakla je da je Dodik zaboravio da su upravo on i njegova kleptokratska bulumenta doveli penzionere, borce, radnike, mlade i sve ostale građane gotovo do prosjačkog štapa.

“O kakvoj ekonomskoj politici priča Dodik kojeg bih mogla poistovjetiti sa mnogim izdajnicima i slugama raznih okupatora koji su imali namjeru da unište srpski narod, ali to neću učiniti, jer sam ja, za razliku od njega, političarka, a ne agent opasnih djela. Dodik je prošlost, retrogradna snaga koja odlazi. Pred nama je budućnost, a pred Dodikom odlazak u nečistu političku prošlost”, dodala je ona.

izvor: Nezavisne novine

Nastavite čitati

Politika

Dojave o bombama u školama širom zemlje

Objavio

u

By

Od jutros je više osnovnih, kao i jedna srednja škola dobila dojavu o bombi. Roditelji su nešto pre sedam časova obavešteni da danas njihova deca neće ići u školu upravo zbog ovih dojava.

„Zbog dojave o postavljenoj bombi u školi, molim vas da obavestite decu i roditelje da prva smena ne može imati nastavu, dok se ne proveri od strane MUP bezbednosti istinitost ovoga. Molim vas da svi pratite obaveštenja i mejlove kako biste bili u toku – navodi se u obaveštenju OŠ „Vladimir Rolović“.

Osim ove, dojave su stigle i u škole „Kralj Petar Drugi Karađorđević“ u Marulićevoj ulici, „Đura Jakšić“, „Danilo Kiš“, „Sveti Sava“, „Drinka Pavlović“, „Kosta Abrašević“, „14. oktobar“, „Dragan Lukić“, „Vladislav Ribnikar“, „Skadarlija“, kao i u OŠ „Vasa Pelagić“.

Prema pisanjima medija, dojave o bombama stigle su svim osnovnim školama u Beogradu, a roditelji dece koje pohađaju neke od ove tri oglasili su se na Tviteru.

Kako javljaju čitaoci Nova.rs, direktorka OŠ “Kralj Petar Drugi Karađorđević”, svi učenici treba da dođu u škol po redovnom rasporedu, gde će se nastavnicima u dvorištu škole sačekati pregled prostorija od strane policije.

Roditeljima učenika OŠ “14. okotbar” jutros u sedam časova se obratila učiteljica, sa istim obaveštenjem.

“Pola grada, a mi među njima je dobilo dojavu o bombi uškoli. Dok se sve ne proveri nema ulaska u školu”, napisala je učiteljica.

Osnovne škole nisu jedine, s obzirom na to da je dojavu dobila i srednja Poljoprivredna škola PK Beograd.

Kako je objavljeno na Instagram stranici Serbia live Beograd rezerva, dojava je stigla i u Tehničku školu GSP, a na objavljenoj fotografiji se vidi da su deca ispred zgrade.

Zvaničnih informacija o ovim slučajevima još uvek nema, s obzirom na to da pripadnike MUP-a nismo uspeli da dobijemo.

Nastava nije ni počela, a deca koja pristižu vraćaju se kući.

O dojavi su obaveštene nadležne službe i predstoji pretraga specijalizovanih ekipa, piše RTS.

Izvor: Nova.rs

Nastavite čitati

Politika

Dodik i Trivićeva zaratili zbog 100 maraka: Ko je histerični izdajnik i uzurpator?

Objavio

u

By

Histerija i bijes Milorada Dodika, agenta hrvatskih službi, pokazuju paniku u kojoj se ta individua nalazi, poručila je Jelena Trivić, potpredsjednica PDP i kandidatkinja opozicije za funkciju predsjednika Republike Srpske.

Panika je izazvana mojom kandidaturom za predsjednika Republike Srpske, kao i mojim ukazivanjem na njegove prevarantske pokušaje obmane naroda koji on više ne može, kao do sada, lagati i žrtvovati za one kojima služi – poručila je Trivićeva, reagujući na Dodikovu raniju objavu na Tviteru.

Naime, Dodik je nazvao Trivićevu “Marinikom Tepić Republike Srpske” i naveo da su “histerija i bijes njen odgovor na povećanja plata i penzija” kao i na najavu da će borci, penzioneri i mladi ljudi u Srpskoj dobiti pomoć.

Sve je, podsjećamo, počelo nakon što je Dodik najavio da će svim borcima, penzionerima i mladima u dobi od 18 do 30 godina iz budžeta biti podijeljeno po 100 KM, što je u PDP ocijenjeno kao “bezočan pokušaj kupovine naklonosti pre izbore”.

Odgovarajući na Dodikove reakcije, Trivićeva sada njega optužuje za bijes i histeriju.

– Histerični, bijesni i prestravljeni Dodik zaboravio je da su upravo on i njegova kleptokratska bulumenta dovela penzionere, borce, radnike, mlade i sve ostale građane gotovo do prosjačkog štapa – poručila je Trivićeva.

Ona se pita o kakvoj ekonomskoj politici priča Dodik, kojeg bi, kako kaže, “mogla poistovjetiti sa mnogim izdajnicima i slugama raznih okupatora koji su imali namjeru da unište srpski narod”.

– Mogla bih, ali to neću učiniti, jer sam ja, za razliku od njega, političarka, a ne agent opasnih djela – napisala je Trivićeva u svojoj reakciji.

Dodala je da bi Dodik “trebao da poradi malo na pismenosti”, te da je on, kako tvrdi Trivićeva “poodavno dešifrovan.”

– Dodik je prošlost, retrogradna snaga koja odlazi. Narod, a i ja sa narodom, idemo ka vremenu bez njega, najvećeg uzurpatora i izdajnika, predatora vlastitog naroda. Pred nama je budućnost, a pred Dodikom odlazak u nečistu političku prošlost- navodi Jelena Trivić.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Trending