Pratite nas

Nekategorisano

Stanivuković o “Kajak terasi”: Rušenje ovog objekta je rušenje nakaradnog poretka izgrađenog na trulim temeljima

Objavio

u

FOTO: Sanja Krasić / RAS Srbija

Ovo postaje sudbonosno pitanje za jednu imperiju kojoj se bliži kraj, a kako se bliži kraj, počinju da se ponovo igraju sa zakonom, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković na vandrednoj konferenciji za novinare održanoj povodom zahtjeva Republičke uprave za inspekcijske poslove da se uklone trake sa objekta “Kajak terasa”.

On je dodao da se Grad nikada do sada nije susreo sa ovakvim pritiskom.

– Banjaluka je snažan grad, a snažan grad će uvijek na ovakve budaleštine da daje snažne odgovore – kazao je on.

Dodao je da su dobili prijetnju koja kaže da će Grad ostati bez svoje inspekcije, ukoliko se ne skloni traka.

– Sklonićemo traku, ali onda ćemo slati inspekciju za inspekcijom. Čitava jedna država brani jednog tajkuna, lopova – kazao je Stanivuković i pokazao prisutnima kopiju katastarskog plana, za koji kaže da je dokaz da je zemlja, na kojoj se nalazi pomenuti objekat, gradska.

– Imam dokaze da je sve na gradu. Došao je tajkun, koji je nečiji kum, sagradio objekat na gradskoj zemlji, te je mislio legalizovati, ali to neće moći – rekao je Stanivuković.

Najavio je da se na parkingu “Kajaka” više nijedno vozilo neće moći parkirati.

– Ne damo da se više iko igra sa Gradom. Danas u šest časova dolaze bageri tamo, koji će biti parkirani, jer to je naš parking – rekao je Stanivuković.

Poručio je svim ministrima, koji zloupotrebljavaju svoj položaj, da će biti krivično gonjeni.

– Ti ministri i inspektori, koji prijete naših inspektorima, moraju biti svjesni da ćemo mi naše istjerati. Ničija nije do zore gorjela – rekao je on.

Poručio je da ne odustaje od rušenja, koje će, kaže, postati dio borbe protiv privatne države.

– Rušenje ovog objekta je rušenje nakaradnog poretka izgrađenog na trulim temeljima – poručio je Stanivuković.

(Srpskainfo)

Nekategorisano

Ko je Dodikov pilot Boban Kusturić?

Objavio

u

Boban Kusturić važi za čovjeka od velikog povjerenja Milorada Dodika. Međutim, Dodik u poslednje vrijeme izbegava da leti sa njim jer je upozoren da njegov miljenik u poslednje vrijeme koristi veliku količinu raznih opijata.

Dospio je u žižu javnosti kada su građani saznali kako se koriste državni resursi, i to da folk zvijezda Ceca Ražnjatović leti helikopterima Vlade RS.

Boban Kusturić je direktor Helikopterskog servisa RS, te ima više ličnih kadrova na važnim pozicijama i to:

Svoju kumu Dušicu Vidaković (koja je vrlo “bliska prijateljica” Milorada Dodika) je postavio za zamjenika direktora Helikopterskog servisa RS, kao i na poziciju člana Savjeta Agencije za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi Bosne i Hercegovine;

Svoju prvu suprugu Dijanu Milanković je postavio za generalnog direktora RTRS;

Svog brata Dejana Kusturića je postavio za direktora Fonda Zdravstvenog osiguranja;

Svog drugog kuma  Čedomira Šušnjar postavio za direktora Direkcije za civilno vazduhoplovstvo (BHDCA);

Od brata suprugu je zaposlio u Palatu Predsjednika RS kao sekretaricu;

Svog šurijaka Slavišu Milanković je progurao za zamjenika načelnika Prnjavora;

Povezan je “mnogo” sa direktorom policije Sinišom Kostrešević, kao i sa sinom Igorom Dodik;

Dovodi se u vezu da kontakte sa bezbjednosno interesantnim licima iz regiona, te zbog toga obavještajno-sigurnosne službe sumnjaju da Helikopterima Vlade RS prevozi nedozvoljene stvari;

Poznato je obavještajnim strukturama da ima veliku količinu novca, pa će biti interesantno posmatrati kako će dokazati svoj kapital.

Zbog ovakve kadrovske politike u SNSD-u opravdano i vlada nezadovoljstvo, što je još jedna potvrda da je Republika Srpska postala privatna država “PORODICE & CO”!

Nastavite čitati

Nekategorisano

Slučaj “Memić”: Jednomjesečni pritvor za Alisu

Objavio

u

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Alisi Ramić (djevojačko Mutap) te Muameru Ožegoviću, recepcionaru ilidžanskog hotela Crystal u vrijeme smrti Dženana Memića.

Sudska je to odluka nakon što je pred Sudom BiH juče održano ročište na kojem je razmatran prijedlog Tužilaštva BiH, koje je zatražilo jednomjesečni pritvor za Alisu Ramić (Mutap), bivšu djevojku Dženana Memića, i još tri osobe koje se dovode u vezu s ovim slučajem, prenosi portal Klix.

Aktivni i bivši pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat pušteni su da se brane sa slobode uz mjere zabrane.

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi puštanje osumnjičenih na slobodu, izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

Tužioci su napomenuli da se oni terete za organizovani kriminal, tj. pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela, protuzakonito posredovanje i prikrivanje dokaza.

Ranije ove godine uhapšeni su Alisin otac Zijad Mutap, bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Hasan Dupovac i službenik MUP-a KS Josip Barić. Oni su uhapšeni u sklopu istrage o eventualnim nezakonitostima u istrazi stradanja Dženana Memića 2016. godine. 

(Nezavisne)

Nastavite čitati

Nekategorisano

Baja Mali Knindža 25. juna u Banjaluci

Objavio

u

U ljetnoj bašti konjičkog kluba Čokorska polja 25. juna sa početkom u 20 časova nastupiće Baja Mali Knindža.

Cijena ulaznice je 20 KM, a karte se mogu kupiti u Jova baru i Konjičkom klubu.

☎️ Informacije na brojeve telefona: 066/066-555, 051/273-111

Nastavite čitati

Trending