Pratite nas

Društvo

Stevandić komentarisao fotografije kuhinje UKC-a RS: “Tu se pere voće i povrće..pa ne može to biti apoteka”

Objavio

u

Zamjenik direktora UKC-a RS Nenad Stevandić komentarisao je fotografije kuhinje UKC RS, koje je sinoć pokazao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

“Što se tiče fotografija iz kuhinje jutros provjerili. Znači riječ je o dijelu gdje se pere voće i povrće i krompir i taj dio ne može da bude apoteka. I taj dio je uslikan.Ne možemo se mi sa tim baviti. Ispravnost hrane se provjerava na dnevnom nivou.Nika dnismo imali trovanje hranom. Nikada nije bilo incidenta. Znači uzimamo uzorke. Uzimamo uzorke i sa podova, i sa svih ostalih. Pa ne možemo mi svoj život posvetiti ovome, da nekoga naučimo šta to mi svakog dana radimo a da njemu šta padne na pamet, on treba da naših pet šest dana zaokupi d ane možemo da radimo svoj posao..Znači provjerili smo jutros, radi se o prostoriji gdje se čisti jabuka, krompir, pa ne može to biti čisto kao apoteka…” rekao je Nenad Stevandić.

Podsjetimo, Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je u emisiji “Puls” BN TV da je inspekcija Grada Banjaluka utvrdila da u kuhinji na Univerzitetskom kliničkom centru nema minimalnih sanitarno-tehničkih uslova za pripremanje obroka, zbog čega će biti urađeno uzorkovanje, jer ovakvi uslovi mogu biti uzrok bakterija i zaraze.

On je u emisiji pokazao fotografije, koje je otkrivaju u kakvom stanju se nalazi kuhinja unutar UKC-a Republike Srpske i gdje se sprema 3000 oborka.

“Nakon što se jedan dio radnika na UKC-u žalio, poslali smo gradsku inspekciju da provjeri u kakvom je stanju kuhinja u kojoj se sprema 3.000 obroka.Na podu je voda, popucali zidovi, veoma je neuslovno”, kazao je Stanivuković i pokazao fotografije, koje potvrđuju te riječi.

On je i na svom Instagram profilu objavio ove fotografije te je saopštio da su fotografije rađene juče

Buka

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Društvo

NEVRIJEME NAPRAVILO HAOS U REPUBLICI SRPSKOJ: Evo koja su mjesto je najgore prošlo

Objavio

u

By

Danas je oko 18 časova jako olujno nevrijeme zahvatilo Modriču.

Ulice grada su pod vodom i saobraćaj se odvija otežano. Grad je ostao bez električne energije, a pojedini dijelovi grada su jos uvijek bez struje.

Fotografije pogledajte OVDJE.

Izvor: Radio Modriča

Nastavite čitati

Društvo

VELIKO NEVRIJEME U REPUBLICI SRPSKOJ: Grad napravio haos

Objavio

u

By

Veliko nevrijeme praćeno obilnim padavinama zahvatilo je danas u poslijepodnevnim satima pojedina područja Bosne i Hercegovine.

Uz veliku količinu kišnih padavina koje su pale u glavnom gradu BiH i okolici, u pojedinim mjestima zabilježen je i grad.

Tako je zabilježen grad u Busovači i Ilijašu, a posebno velike količine grada pale su na Sokocu gdje je led stvorio bijeli pokrivač pa je naoko izgledalo kao da je pao snijeg.

Kako se može vidjeti na videu na Facebook stranici Crna hronika BiH, grad je na Sokocu prekrio čak i krovove kuća.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

POSTIGNUT DOGOVOR! Prevoznici prekidaju protest

Objavio

u

Već sutra će biti formirana radna grupa koja će prikupiti relevantne informacije i tražiti najbolji način da se pomogne prevoznicima, rekao je Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za međunarodni unutrašnji transport RS.

Grbić je nakon sastanka sa Nedeljkom Ćorićem, ministrom saobraća i veza RS, rekao da su dogovorili da će prevoznici prekinuti bojkot, te da će se tražiti modaliteti kako da se prevoznicima pomogne.

Ćorić je rekao da je Vlada RS već imala neka rješenja kao što je ukidanje akciza na gorivo, ali da ovaj prijedlog nije usvojen na nivou BiH.

“Sutra ćemo formirati radnu grupu koja će da prikupi sve relevantne informacije kako da pomognemo prevoznicima”, rekaoje Ćorić.

Dodao je da nije uredu da gorivo u RS ima veće cijene nego neke druge države u okruženju.

Ćorić je dodao da su pokušali apelovati prema nadležnim institucijama i insistirati da se održi hitan sastanak u vezi sa problemimana graničnim prelazima.

Srna

Nastavite čitati

Trending