Pratite nas

Politika

STEVANDIĆEVO (SAO)SJEĆANJE SA ŽRTVAMA NATO BOMBARDOVANJA (FOTO)

Objavio

u

Predsjednik Ujedinjene Srpske i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Nenad Stevandić, uputio je danas saopštenje za javnost povodom godišnjice NATO agresije na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju.


Stevandić u saopštenju navodi „da je tog 24. marta umrla Evropa i zapadna civilizacija kakvu smo poznavali do tada. Tog 24. marta Srbi su dobili drugi Vidovdan, a stradanje od NATO bombi postao je novokosovski zavjet. Pomolimo se za sve žrtve. Oprostimo. Ne zaboravimo“.
To ne bi bilo ništa sporno da saopštenje koje je objavqeno u popodnevnim časovima, nije čisti plagijat jedne objave sa društvene mreže Tviter. Naime, nekoliko sati ranije, korisnik te društvene mreže Aleksandar Stojanović (@ProtaAleksa), objavio je tvit sljedećeg sadržaja:
“Tog 24. marta umrla je Evropa i zapadna civilizacija kakvu smo poznavali do tada. Tog 24. marta Srbi su dobili drugi Vidovdan, a turski jaram zamjenile su NATO bombe. Pomolimo se za sve žrtve, pomolimo se za dželate. Oprostimo. Ne zaboravimo.”, što je, uz sitne izmjene, završilo kao Stevandićevo saopštenje.

Postavlja se pitanje koji Stevandić je plagirao izjavu: onaj koji se izdaje za velikog patriotu I ujedinitelja, a očigledno na zna sam izraziti svoja nacionalna osjećanja na ovaj bitan istorijski datum za Srbe ili je ipak logično da neko ko zdušno podržava Dodikovo slanje tzv. Programa reformi u NATO štab, što predstavlja nastavak NATO puta BiH, samo kopira tuđe misli da bi bilo da je izjavio nešto povodom ove tužne godišnjice.

Ili odgovor možemo potražiti na potpuno trećem mjestu: onome ko krade na drugim mjestima, iz džepova građana, ukrasti tuđe misli sa Tvitera ne predstavlja nikakav problem.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Bobar pristupio SPS-u

Objavio

u

Dugogodišnji sportista i nagrađivani glumac Banjalučkog studentskog pozorišta Slobodan Bobar pristupio je danas Socijalističkoj partiji Srpske – SPS.

On se u prostorijama SPS u Banjaluci sastao sa predsjednikom Gradskog odbora SPS Banjaluka Sašom Kondićem, sa kojim je razgovarao o budućem političkom angažmanu.

– SPS je prije svega partija mladih i u Banjaluci nastavljamo da okupljamo tim mladih, energičnih i dokazanih ljudi, a u Banjaluci svakako imamo tim koji će dolaskom Slobodana Bobara biti još jači – poručio je Kondić.

Bobar je dijete banjalučkog FK Borca, u kojem je prošao sve uzrasne kategorije, a kao glumac BSP nosilac je brojnih priznanja i nagrada sa festivala iz BiH i Srbije.

Nastavite čitati

Politika

“Pet odsto je poniženje, a ne rješenje” Maja Dragojević Stojić o povećanju plata zdravstvenim radnicima

Objavio

u

Problemi u zdravstvenom sistemu ne mogu se riješiti bilo kakvom jednokratnom pomoći niti mizernim povećanjem plata od pet odsto. To je samo flaster na duboku ranu koja krvari već dugo, kaže dr Maja Dragojević-Stojić, članica Predsjedništva SDS.

Ona napominje da je mnogo je vrijednih i stručnih radnika napustilo ovu zemlju, ne samo zbog malih plata, već zbog sveopšteg ambijenta i osjećaja poniženosti.

– Da li stvarno mislite da svi napori medicinskih radnika tokom pandemije vrijede toliko da stanu u jednu milostinju od pet odsto – upitala je Dragojević-Stojić.

Ona kaže da bi vlast ukoliko cijeni medicinare, trebalo da napravi sistem u kojem će njihov rad i sposobnost procjenjivati uvijek bolji od njih, i po stručnosti i znanju, a nikako lošiji.

– Stvorite im uslove rada zbog kojih će svakog dana motivisani ići na posao. Dajte im plate koje zaslužuju na osnovu njihovog nesebičnog zalaganja u cilju zaštite zdravlja građana. Omalovažiti njihov rad i svesti ga na pet posto je ponižavajuće i nedopustivo – poručila je Maja Dragojević-Stojić, koja je po struci doktorka, specijalistkinja kadriologije.

Srpskainfo

Nastavite čitati

Politika

Zašto se kasni sa košenjem trave u Banjaluci? (VIDEO)

Objavio

u

Nastavite čitati

Trending