Pratite nas

Društvo

Stranački skup, pa 50.000 KM za kampanju o prevenciji širenja virusa

Objavio

u

Nakon što je najveća stranka u Srpskoj SNSD na Kozari okupila, po njihovim tvrdnjama oko 15.000 pristalica, Vlada Republike Srpske koju čine uglavnom ministri te partije kreće u promociju značaja vakcinisanja.

Naime, kako su naveli u Vladi, vakcina ima sasvim dovoljno, ali građani nisu previše zainteresovani da ih prime i tako zaštite i sebe i druge. Zbog toga vlast planira kampanju koja će koštati oko 50.000 maraka.

Fokus će biti na mlađoj populaciji kojoj će se preko medijskih kanala plasirati informacije o značaju vakcinisanja, saznaje CAPITAL.

Pisaće se informativni tekstovi koji će zatim tri mjeseca da se promovišu po društvenim mrežama.

Korona virus još nije pobijeđen i jedino što možemo učiniti je da se građani vakcinišu kako bismo skratili tajanje epidemije i sačuvali živote i zdravlje. Kampanja bi trebala da podstakne građane da se vakcinišu kao i da istakne važnost kolektivnog imuniteta“, navode iz Vlade Republike Srpske u tenderskoj dokumentaciji, pravdajući ovu kampanju.

Tvrde da zajedno sa institucijama „čine sve napore da se u ovako otežanim pandemijskim okolnostima na najodgovorniji mogući način vodi računa o zdravlju svih stanovnika Republike Srpske“.

Međutim, njih demantuje nedavni skup na Kozari.

Masku na stranačkom okupljanju skoro niko nije nosio, učesnici skupa nisu se pridržavali razmaka od dva metra niti su se poštovale ostale mjere propisane od strane Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Da podsjetimo, na toj manifestaciji je bio prisutan i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić koji je ranije bio protiv masovnog okupljanja, kao i direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS Vlado Đajić koji se isto tako prije samo nekoliko mjeseci žalio na preopterećenost zdravstvenog sektora.

Inače, prema zvaničnim podacima u Republici Srpskoj se do 10. avgusta vakcinisalo 27,3 odsto građana.

Na dnevnom nivou protiv koronavirusa u RS se vakciniše između 4.200 i 4.700 građana.

CAPITAL: D. Tovilović

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Društvo

NEVRIJEME NAPRAVILO HAOS U REPUBLICI SRPSKOJ: Evo koja su mjesto je najgore prošlo

Objavio

u

By

Danas je oko 18 časova jako olujno nevrijeme zahvatilo Modriču.

Ulice grada su pod vodom i saobraćaj se odvija otežano. Grad je ostao bez električne energije, a pojedini dijelovi grada su jos uvijek bez struje.

Fotografije pogledajte OVDJE.

Izvor: Radio Modriča

Nastavite čitati

Društvo

VELIKO NEVRIJEME U REPUBLICI SRPSKOJ: Grad napravio haos

Objavio

u

By

Veliko nevrijeme praćeno obilnim padavinama zahvatilo je danas u poslijepodnevnim satima pojedina područja Bosne i Hercegovine.

Uz veliku količinu kišnih padavina koje su pale u glavnom gradu BiH i okolici, u pojedinim mjestima zabilježen je i grad.

Tako je zabilježen grad u Busovači i Ilijašu, a posebno velike količine grada pale su na Sokocu gdje je led stvorio bijeli pokrivač pa je naoko izgledalo kao da je pao snijeg.

Kako se može vidjeti na videu na Facebook stranici Crna hronika BiH, grad je na Sokocu prekrio čak i krovove kuća.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

POSTIGNUT DOGOVOR! Prevoznici prekidaju protest

Objavio

u

Već sutra će biti formirana radna grupa koja će prikupiti relevantne informacije i tražiti najbolji način da se pomogne prevoznicima, rekao je Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za međunarodni unutrašnji transport RS.

Grbić je nakon sastanka sa Nedeljkom Ćorićem, ministrom saobraća i veza RS, rekao da su dogovorili da će prevoznici prekinuti bojkot, te da će se tražiti modaliteti kako da se prevoznicima pomogne.

Ćorić je rekao da je Vlada RS već imala neka rješenja kao što je ukidanje akciza na gorivo, ali da ovaj prijedlog nije usvojen na nivou BiH.

“Sutra ćemo formirati radnu grupu koja će da prikupi sve relevantne informacije kako da pomognemo prevoznicima”, rekaoje Ćorić.

Dodao je da nije uredu da gorivo u RS ima veće cijene nego neke druge države u okruženju.

Ćorić je dodao da su pokušali apelovati prema nadležnim institucijama i insistirati da se održi hitan sastanak u vezi sa problemimana graničnim prelazima.

Srna

Nastavite čitati

Trending