Pratite nas

Politika

SVAĐA US i SNSD: Kovačević odgovorio Stevandiću

Objavio

u

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Poštujemo sve svoje koalicione partnere, pa i Ujedinjenu Srpsku i spremni smo da razgovaramo, poručio je portparol SNSD Radovan Kovačević, odgovarajući na žestoke napade iz US, zbog poljuljanih koalicionih odnosa u Bratuncu.

Nakon što je predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio da je ova stranka neugodno iznenađena što su odbornici SNSD u Bratuncu, zajedno sa SDA i DNS, zatražili vanrednu sjednicu Skupštine opštine, ocijenivši to kao “šamar stanovništvu ” ove opštine, Kovačević je rekao da i u drugim sredinama na lokalu loklani odbori stranaka autonomno donose odluke o loklanim koalicijama.

– Podsjećamo da je na primjer u Stanarima Ujedinjena Srpska u koaliciji sa drugim strankama, mimo SNSD, pa od toga niko nije pravio problem – rekao je Kovačević.

On je dodao da se ne može očekivati da u svakoj loklano zajednici postoji apsolutna saglasnost, među koalicionim partnerima na nivou RS, i zbog lokalnih prilika i zbog personalnih odnosa lokalnih funkcionera.

– Na tom nivuo postoje i izvjesne trzavice, ali najbitniji je da se sačuvaju interesi Republike Srpske, i u tom pogledu odnosi na lokalu ne smiju biti problem. Ukoliko je situacija u Bratuncu problem za Ujedinjenu Srpsku, spremni smo da razgovaramo o tome – rekao je Kovačević.

On je pojasnio da SNSD u Bratuncu “autonomno donosi svoje oduke kao i svi drugi opštinski odbori SNSD”, ali da je bitno da postoji i “razumijevanje unutar koalicije” na nivou Srpske.

Kovačević nije želio da komentariše poruku vrha Ujedinjene Srpske da će “ako treba pozvati i narod u pomoć”.

Iz US su poručili i da ova stranka neće prepustiti vođenje Bratunca “dogovorima koje Ramiz Salkić i Naser Orić postignu sa potkupljivim i korumpiranim lokalnim političarima”, jer su, kako navode, “opšte poznati javno izneseni stavovi i Ramiza Salkića i Bakira Izetbegovića i o Srbima i o Republici Srpskoj, ali i predsjedniku SNDS Miloradu Dodiku”.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Ko je Milorad Dodik?

Objavio

u

Jedan dan je partizan, drugi četnik, čas je reformista, čas socijaldemokrata, malo bi slavio slavu, malo bi goste slao u SDS na slavu, onda bi ljude slao u Hag, pa im dodjeljivao povelje, bio borac dok je u isto vrijeme švercao cigarete, krišom uvodi u NATO, javno slavi Rusiju, kaže da je poštenjačina, ali mu se omakne koji poklon sumnjivog porijekla…

On nije čovjek, on je kontradiktornost.

Nastavite čitati

Politika

Za čiji dobar apetit plaća narod Srpske?

Objavio

u

Jedna od najmisterioznijih budžetskih stavki u RS je ona za Ugostiteljski servis Vlade RS. Ono što bi u svakoj normalnoj zemlji bila sporedna služba sa sporednim značajem u SNSD-ovoj strukturi ima sve veću težinu i sve veći budžet i kadrovski uticaj. Stotine hiljada KM narodnog novca već godinama “nestaje” u raskošnim ovalima najboljeg mesa, probranih morskih specijaliteta, ribe list, orade, hobotnice, manga, avokada, najboljih vina i drugih pića i to u količinama koje bi bez problema zadovoljile vojsku neke manje države.


Javna je tajna da je direktor Zoran Čavić siva eminencija Dodikovog kabineta koji je za desetak godina prešao put od konobara do bogataša. Još je “javnija” tajna da je popularni Čava Dodikovu naklonost stekao tako što narodnim novcem plaća sva privatna druženja, slave, rođendane, krštenja i druge zabave Dodika i njegove porodice. Hrana i piće su narodni, konobari takođe, tako da je Dodiku preostalo samo da bude dobro raspoložen, a kada je sve džabe nije ni teško.


Naročitu naklonost Čava ima i zbog svega onoga što o navikama velikog šefa zna jer godinama poslužuje Dodika i u “najopuštenijim” trenucima. Poznate đurđevdanske proslave, kojima se Dodik tako često i rado hvali, organizuje i plaća…pogodite ko?!


Bilo bi veoma interesantno da Čava objasni otkud i za vrijeme korone gigantski računi i količine elitnih pića i jela? Još zanimljivije je propitati sve ministre, pomoćnike i druge rukovodioce u Vladi RS da li su bahanalije koje su potpisali na računima kao svoju reprezentaciju zaista pojeli i popili oni sa “gostima” u vrijeme korone ili su ovali završili na 16. spratu, u Bakincima, Kalderi, Keju i drugim mjestima za odmor člana Predsjedništva BiH koji nema nikakva prava da se gosti na račun naroda. Slijede slična pitanja i o putnim troškovima i obezbjeđenju velikog baje koje takođe, nezakonito, plaća narod Srpske!

Nastavite čitati

Politika

Na Manjači maršira Nato: Pogodite ko je znao za to!

Objavio

u

U emisiji “Puls naroda”, koja se subotom emituje u programu BN radija, slušaoci su iznijeli svoje viđenje u vezi predstojeće velike vojne vježbe NATO snaga na Manjači, ali i ulaska BiH u NATO savez.

Zanimljivo je kako slušaoci komentarišu Dodikovu, kako navode, predstavu za javnost kada je u pitanju NATO. Jedni osporavaju njegovu politiku da jedno priča a drugo radi, dok drugi opravdavaju njegove postupke.

Kakav je glas naroda, barem onih koji su se uključili u emisiju “Puls naroda” poslušajte u emisiji:

BN

Nastavite čitati

Trending