Pratite nas

Politika

SVAĐA US i SNSD: Kovačević odgovorio Stevandiću

Objavio

u

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Poštujemo sve svoje koalicione partnere, pa i Ujedinjenu Srpsku i spremni smo da razgovaramo, poručio je portparol SNSD Radovan Kovačević, odgovarajući na žestoke napade iz US, zbog poljuljanih koalicionih odnosa u Bratuncu.

Nakon što je predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio da je ova stranka neugodno iznenađena što su odbornici SNSD u Bratuncu, zajedno sa SDA i DNS, zatražili vanrednu sjednicu Skupštine opštine, ocijenivši to kao “šamar stanovništvu ” ove opštine, Kovačević je rekao da i u drugim sredinama na lokalu loklani odbori stranaka autonomno donose odluke o loklanim koalicijama.

– Podsjećamo da je na primjer u Stanarima Ujedinjena Srpska u koaliciji sa drugim strankama, mimo SNSD, pa od toga niko nije pravio problem – rekao je Kovačević.

On je dodao da se ne može očekivati da u svakoj loklano zajednici postoji apsolutna saglasnost, među koalicionim partnerima na nivou RS, i zbog lokalnih prilika i zbog personalnih odnosa lokalnih funkcionera.

– Na tom nivuo postoje i izvjesne trzavice, ali najbitniji je da se sačuvaju interesi Republike Srpske, i u tom pogledu odnosi na lokalu ne smiju biti problem. Ukoliko je situacija u Bratuncu problem za Ujedinjenu Srpsku, spremni smo da razgovaramo o tome – rekao je Kovačević.

On je pojasnio da SNSD u Bratuncu “autonomno donosi svoje oduke kao i svi drugi opštinski odbori SNSD”, ali da je bitno da postoji i “razumijevanje unutar koalicije” na nivou Srpske.

Kovačević nije želio da komentariše poruku vrha Ujedinjene Srpske da će “ako treba pozvati i narod u pomoć”.

Iz US su poručili i da ova stranka neće prepustiti vođenje Bratunca “dogovorima koje Ramiz Salkić i Naser Orić postignu sa potkupljivim i korumpiranim lokalnim političarima”, jer su, kako navode, “opšte poznati javno izneseni stavovi i Ramiza Salkića i Bakira Izetbegovića i o Srbima i o Republici Srpskoj, ali i predsjedniku SNDS Miloradu Dodiku”.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Navodi Borisa Udovičića netačni: Pominjana lica nemaju veze sa uređivačkom politikom portala Banjaluka-24.com

Objavio

u

Boris Udovičić je danas na svojoj fejsbuk stranici objavio podatke kojima navodi da iza portala Banjaluka-24.com stoji Aleksandar Ćulum i agencija AdKraft, što ovim putem demantujemo.

Agencija AdKraft je samo izradila web sajt, te NEMA NIKAKVE VEZE SA UREĐIVAČKOM POLITIKOM i OBJAVAMA na portalu banjaluka-24.com.

Agencija je SAMO KUPILA DOMEN, izradila web sajt, te se isti nalazi na njihovom serveru, što nema NIKAKVE VEZE SA OBJAVLJIVANIM SADRŽAJEM i uređivačkom politikom.

Agencija AdKraft je napravila na desetine sajtova i drugim klijetima (što se vidi u njihovom portfoliju), ali nema veze sa objavama koje ti klijenti postavljaju.

Portal banjaluka-24.com uređuju tri studenta novinarstva, politikologije i socijalnog rada, a upravo radi zaštite njih, jer se bave temama koje razotkrivaju mnoga zakulisna dešavanja, nismo objavili imena.

Nadalje, u narednih mjesec dana uprkos pritiscima na našu redakciju, objavićemo u rubrici ,,Impressum“ tačne podatke o sjedištu i sve detalje kada je u pitanju portal banjaluka-24.com.

Gospodinu Udovičiću smo se obratili dana 18.2.2020. godine sa zahtjevom da nam pošalje demanti, koji nam nikada nije poslao, te da smo ga dobili mi bi smo ga uredno objavili.

Ovim putem još jednom naglašavamo da podaci u fejsbuk objavi Borisa Udovičića nisu tačni, te da pomenuta lica i agencija nemaju nikakve veze sa uređivačkom politikom portala banjaluka-24.com, te molimo gospodina Udovičića da pošalje demanti za sve što smatra da je potrebno, a mi ćemo to uredno objaviti.

Nastavite čitati

Politika

NAJMLAĐI ODBORNICI U AKCIJI Ivan Begić i Miloš Stanišić o stanju u Banjaluci i Bijeljini

Objavio

u

Ivan Begić (PDP) i Miloš Stanišić (DNS), najmlađi odbornici u dva najveća grada u Srpskoj, Bijeljini i Banjaluci i razgovarali su o političkim izazovima u ova dva grada nakon izbora na kojima su pobijedili gradonačelnici iz stranaka koje su opozicija na nivou Republike Srpske.

Mladi gradonačelnici Banjaluke i Bijeljine, Draško Stanivuković i Ljubiša Petrović, bili su prave zvijezde novembarskih izbora, a veliku pažnju javnosti izazvali su i mladi odbornici koji ih podržavaju. 

Begić je široj javnosti poznat po performansima, a Stanišić po atraktivnim fotografijama na Instagramu.

– Bijeljine i Banjaluka su u vrlo sličnoj situaciji. U oba grada gradonačelnici dolazi iz jednog političkog bloka, a skupštinska većina iz drugog. Nažalost, bojim se da će grad trpjeti štetu ako skupštinska većina bude uporno opstruisala donošenje bitnih akata i usvajanje budžeta – kaže Stanišić.

Isto to poručuje i njegov četiri godine mlađi kolega iz Banjaluke.

– Mi smo imali situaciju da nas skupštinska većina poziva na saradnju i kaže da će usvojiti sve ono što je dobro za naše sugrađane, a onda ne podrže izbor zamjenika gradonačelnika ili smanje prihode u budžetu za više od četiri miliona maraka, samo da bi gradonačelniku “pravili probleme” – kaže Begić.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Politika

BANKE: Odluka o zabrani poslovanja sa Dodikom

Objavio

u

Dvije banke u BiH donijele su odluku o zabrani poslovanja sa Miloradom Dodikom.

Ovo otkriva na svom blogu Slobodan Vasković i dodaje da je to urađeno jer se Dodik nalazi na nalazi na američkoj “Crnoj listi”, a jedna od posljedica te činjenice je i zabrana bankama da posluju sa Dodikom.

Dodik je na “Crnu listu” SAD-a stavljen 17.01.2017. godine, “jer ‘minira’ Dajtonski sporazum i predstavlja prijetnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine”.

Vasković na blogu ne otkriva banke, koje su donijele takvu odluku, ali navodi da zna o kome se radi.

Dalje navodi da je to “novi udar na Dodika, nakon četiri godine gledanja “kroz prste” po ovom pitanju.

(BN)  

Nastavite čitati

Trending