Pratite nas

Društvo

Topić: Gradonačelnik se ponaša kao dijete kada mu uzmete igračku pa se odmah rasplače

Objavio

u

Banjaluka neće stati, a gradonačelnik se ponaša kao dijete kada mu uzmete igračku pa se odmah rasplače, rekao je Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u skupštini Grada Banjaluka.

“Spočitava nam se da će Banjaluka stati, kako neće biti košenja trave, da neće biti asfaltiranja puteva. Moram vam reći da sa republičkog nivoa imamo jasnu poruku da će se Republika uključiti u riješavanje ovih problema i svi putevi koji su bili planirani će biti asfaltirani. Gradonačenilik se ponaša kao dijete kad mu uzmete igračku, odmah se rasplače. Mi nismo prekrajali cijeli budžet, u pitanju je bilo samo tri odsto. Budžet koji je oko 150 miliona maraka, mi smo išli sa amandmanima oko 6,5 miliona. Gradonačelniku smo ostavili preko 145 miliona da on upravlja sa njima, ali on očigledno to ne zna”, rekao je Topić.

Topić je govorio i u upućenom amandmanima.

“Jedan od bitnih amandmana je podrška pronatalitetnoj politici, za sve porodilje će biti izdvojeno po 500 maraka u ovoj godini. Išli smo sa amandmanima što se tiče privrede, pozivali smo gradonačenika na dogovor oko pomoći privredi, nismo naišli na razumijevanje. Našim prijedlogom biće usvojeno milion maraka za podršku svim privrednicima koji su pogođeni koronom. Imali smo senzibilitet prema najstarijoj populaciji i penzionerima. Udruženje penzionera će dobiti 200.000 maraka za pomoć najugroženijim”, kaže Topić i dodaje

“Sa gradonačelnikom smo pokušali ostariti komunikaciju kada su u pitanju ovi amandmani i budžet i do dogovora nismo uspjeli doći jer on nije htio razgovarati sa nama i bili smo prinuđeni da idemo sa ovakvim amandmanima.

“Pozivamo ga da predloži načelnike odjeljenja i da ispoštuje predizborno obećanje i imenuje gradskog menadžera. U kampanji su i on i predsjednik PDP-a Branislav Borenović isticali da će to biti Jelena Trivić, a slagali su i to. Očigledno da njima treba pomoć kada je u pitanju budžet. Pozivano ga da do utorka sjedne sa nama. Mi smo planirali da će on ovakve stvari sam predložili, ali očigledno da nije imao osjećaj ni prema zdravstvenim radnicima, za koje smo planirali jednokratnu pomoć, u iznosu od 500 maraka. Očigledno u Gradskoj upravi vlada mišljenje kao da kovid ne postoji”, rekao je Topić.

(ATV)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Društvo

Potvrda iz sudskog registra: Vlasnik ATV-a PROINTER

Objavio

u

Nakon jučerašnjih medijskih pisanja o vlasničkoj strukturi Alternativne televizije portal Insajder.in provjerio je šta kažu zvanični podaci.

Prema zvaničnim podacima kao vlasnici Alternatvine televizije vode se sljedeće firme: 

K-2 audio uslude d.o.o.

Alternativna televizija d.o.o.

Grand-trade d.o.o.

Integra inženjering d.o.o.

Prointer ITSS d.o.o.

Kao prethodni vlasnici vode se: Danko Matić, Darko Aleksić, Dragana Banjac, Nataša Tešanović i Slaviša Krunić.

Zanimljiva je činjenica, prema pisanju tog portala, da se jedan od vlasnika ATV-a vodi Prointer ITSS, kontraverzna firma koju često u javnosti dovode u vezu sa Igorom Dodikom, sinom Milorada Dodika.

„Nije vlasnik, ni ovlašteno lice ali jeste saradnik te firme, bavi se novim tehnologijama, sarađuje sa inostranim firmama i ima od toga prihode“, rekao je, između ostalog, Dodik odgovarajući opozicionim poslanicima u julu 2019. godine misleći na Prointer ITSS.

(BN) 

Nastavite čitati

Društvo

Nakon pisanja našeg portala Trbić ipak ostaje urednik na ATV-u!?

Objavio

u

Nenad Trbić, urednik informativnog programa ATV-a smijenjen je sa te funkcije ekspresno, nakon gostovanja Draška Stanivukovića u emisiji ,,1 na 1” ove televizije.

Do tih saznjanja je došao naš portal te jutros objavio tu informaciju.

Kako isti izvor tvrdi, nakon našeg pisanja sazvan je hitan sastanak na kome je zaključeno da bi negativne konotacije u javnosti imala Trbićeva smjena te je on ipak ostavljen na ATV-u.

Nakon naše vijesti stigla je reakcija iz ATV da Nenad Trbić nije smijenjen niti su o njegovoj smjeni zbog gostovanja gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića rukovodstvo i vlasnici ATV ikada razmišljali.

Takođe odbacuju i tvrdnju da je „vlasništvo nad ATV odnedavno zvanično preuzela firma Sirius d.o.o. Igora Dodika, kako  je to prenijela Banjaluka-24. com.

Izvori iz te kuće tvrde, da su gazde te kuće, ako ne zvanični, onda oni u sjeni, promijenili odluku o smjeni Trbića jer su mišljenja da im to donosi još više štete u javnosti.

Nastavite čitati

Društvo

Nastavljeno uređenje: Košenje trave u centru

Objavio

u

Foto: GUBL

U okviru pojačanih aktivnosti na uređenju grada, počelo je košenje trave u užem centralnom jezgru i parkovima.

Nastavljeno je i pojačano čišćenje grada, ali i pranje javnih površina i ulica, kako bi grad bio što uređeniji pred obilježavnje 22. aprila – Dan grada.

Nastavite čitati

Trending