Pratite nas

Politika

Topić: Stanivuković je počinio krivično djelo

Objavio

u

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Dragoslav Topić rekao je da gradonačelnik Draško Stanivuković grubo obmanjuje javnost, ali i pokazuje notorno neznanje najavljujući da će grad ove sedmice formirati pravni tim koji će sačiniti zahtjev za ocjenu zakonitosti amandmana skupštinske većine na gradski budžet.

Amandmani na budžet postali su sastavni dio budžeta koji je usvojila Skupština grada Banjaluka, pa bi gradonačelnik jedino mogao da ocjenjuje zakonitost budžeta koji je usvojila i partija iz koje dolazi. Dakle, amandmani više formalno-pravno ne postoje i to bi gradonačelnik trebao da nauči – rekao je Topić.

On je dodao da bi u međuvremenu Stanivuković trebao da formira pravni tim da ga pokuša odbraniti od krivične odgovornosti, jer je raspolagao sredstvima iz budžeta prije nego što je budžet objavljen u Službenom glasniku, odnosno stupio na snagu, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a.

– Isplatom sredstava za topli obrok gradonačelnik je oštetio budžet grada Banjaluka, što je krivično djelo . – navodi Topić.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je danas da će grad ove sedmice formirati pravni tim koji će sačiniti zahtjev za ocjenu zakonitosti amandmana skupštinske većine na gradski budžet.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Bobar pristupio SPS-u

Objavio

u

Dugogodišnji sportista i nagrađivani glumac Banjalučkog studentskog pozorišta Slobodan Bobar pristupio je danas Socijalističkoj partiji Srpske – SPS.

On se u prostorijama SPS u Banjaluci sastao sa predsjednikom Gradskog odbora SPS Banjaluka Sašom Kondićem, sa kojim je razgovarao o budućem političkom angažmanu.

– SPS je prije svega partija mladih i u Banjaluci nastavljamo da okupljamo tim mladih, energičnih i dokazanih ljudi, a u Banjaluci svakako imamo tim koji će dolaskom Slobodana Bobara biti još jači – poručio je Kondić.

Bobar je dijete banjalučkog FK Borca, u kojem je prošao sve uzrasne kategorije, a kao glumac BSP nosilac je brojnih priznanja i nagrada sa festivala iz BiH i Srbije.

Nastavite čitati

Politika

“Pet odsto je poniženje, a ne rješenje” Maja Dragojević Stojić o povećanju plata zdravstvenim radnicima

Objavio

u

Problemi u zdravstvenom sistemu ne mogu se riješiti bilo kakvom jednokratnom pomoći niti mizernim povećanjem plata od pet odsto. To je samo flaster na duboku ranu koja krvari već dugo, kaže dr Maja Dragojević-Stojić, članica Predsjedništva SDS.

Ona napominje da je mnogo je vrijednih i stručnih radnika napustilo ovu zemlju, ne samo zbog malih plata, već zbog sveopšteg ambijenta i osjećaja poniženosti.

– Da li stvarno mislite da svi napori medicinskih radnika tokom pandemije vrijede toliko da stanu u jednu milostinju od pet odsto – upitala je Dragojević-Stojić.

Ona kaže da bi vlast ukoliko cijeni medicinare, trebalo da napravi sistem u kojem će njihov rad i sposobnost procjenjivati uvijek bolji od njih, i po stručnosti i znanju, a nikako lošiji.

– Stvorite im uslove rada zbog kojih će svakog dana motivisani ići na posao. Dajte im plate koje zaslužuju na osnovu njihovog nesebičnog zalaganja u cilju zaštite zdravlja građana. Omalovažiti njihov rad i svesti ga na pet posto je ponižavajuće i nedopustivo – poručila je Maja Dragojević-Stojić, koja je po struci doktorka, specijalistkinja kadriologije.

Srpskainfo

Nastavite čitati

Politika

Zašto se kasni sa košenjem trave u Banjaluci? (VIDEO)

Objavio

u

Nastavite čitati

Trending