Pratite nas

Politika

TRIVIĆ: Dodik prihvatio Šmita, njegova zaoštravanja odnosa sa strancima redovno završe tako

Objavio

u

“‘Za nas visoki predstavnik može tu da egzistira…. Prihvatićemo da razgovaramo s njim“- ovo su riječi gospodina Dodika rečene danas povodom novog visokog predstavnika u BiH. Dizanje tenzija, svakodnevno pokazivanje političkih mišića u smislu kako on strancima sve smije da kaže, a niko drugi ne smije redovno završe ovakvim izjavama”, rekla je potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić, saopšteno je iz PDP-a.

Trivićeva ističe da nije prvi put da Dodik iskoristi neku temu da zaoštri situaciju, da se predstavi kao neko ko samostalno donosi odluke, ko nije pod uticajem stranaca, a po njegovom mišljenju svi drugi politički akteri iz Srpske jesu:

„Naravno, stvarnost je sasvim drugačija. Milorad Dodik je zapravo političar koji je najviše radio pod uticajem stranog faktora, najčešće poštujući i provodeći njihove odluke. Koliko znam, Narodna skupština Republike Srpske, odnosno vladajuća većina, usvojila je zaključke koji se tiču mirnog razdruživanja sa FBiH. Da je gospodin Dodik ozbiljan u namjeri izdvajanja Srpske iz BiH, a nije, onda imenovanje visokog predstavnika ne bi bila baš toliko bitna tema. Ako bi se Republika Srpska izdvojila, to šta ostaje u BiH za nas u Republici onda ne bi bilo bitno. Međutim, očigledno je, a što smo znali i tada, da je tema mirnog razdruživanja bila isforsirana da bi se po ko zna koji put nabijale nacionalne tenzije”, kaže Trivićeva.

Ona dodaje da je i imenovanje visokog predstavnika iskorišteno na isti način, da bismo na kraju dobili već pomenute izjave: „Za nas visoki predstavnik može tu da egzistira…. Prihvatićemo da razgovaramo s njim“.

„Ostaje nam da posmatramo proces u kome praktično djelovanje ne prati žestoku retoriku lidera SNSD-a, kao što smo imali priliku nedavno da vidimo i na primjeru vojne vježbe na Manjači i na niz drugih primjera. Naravno, za mene lično ostaje najupečatljiviji primjer retorike koju nije pratilo nikakvo djelovanje, primjer referenduma o nezavisnosti Srpske koji je lider SNSD-a obećao 2005. godine. Gospodine Dodik, taj referendum čekamo već 16 godina“, poručuje Trivićeva.

banjaluka.net

Nastavite čitati
1 Comment

1 Comment

  1. Goran

    2. Juna 2021. at 10:27

    Vide to gradjani da on jedno prica a drugo radi, al brzo ce 2022

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Mazalica Vukanoviću: Šta radiš u kafani u 10.30? (VIDEO)

Objavio

u

Poslanik Srđan Mazalica iz SNSD-a danas je u restoranu Narodne skupštine prišao kolegi Nebojši Vukanoviću (SDS) i pitao ga zašto nije na poslu.

Kako je sam Mazalica napisao na Twitteru, ovo je bila malo opuštenija verzija između dvojice kolega, što dodvodi do zaključka da je ovo bila “skupštinska” šala i da se poslanici, koji su inače na suprotnim stranama u skupštinskoj sali, mogu i našaliti.

Mazalica je zatekao Vukanovića u restoranu kako sjedi i priča sa nekoliko osoba, pa je prišao stolu te ga upitao šta radi u kafani u 10.30. Sve je snimio i objavio na Twitteru.

“Čekam da prođe aktuelni čas”, odgovorio mu je Vukanović kroz smijeh.

“Šta glumiš mangupa? Hoćemo li na posao?”, upitao je Mazalica, a Vukanović mu je odgovorio “Odmah”.

Nastavite čitati

Politika

Vukanović poklonio ministrima kreme za sunčanje (VIDEO)

Objavio

u

Nebojša Vukanović poklonio je ministrima u Vladi RS kreme za sunčanje i uputio pitanje “ko leti avionima Vlade Republike Srpske”

Nastavite čitati

Politika

Sastali se najmlađi gradonačelnici: Stanivuković u Gradskoj upravi ugostio Benjaminu Karić

Objavio

u

Delegaciju Grada Sarajevo na čelu sa gradonačelnicom Benjaminom Karić, ugostio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u Gradskoj upravi.

Ovom prilikom, predviđen je sastanak Stanivukovića i Karićeve, zajedno sa saradnicima, kao i zajednički ručak.

Ovaj susret je specifičan po tome što se sastaju najmlađi gradonačelnik Banjaluke i najmlađa gradonačelnica Sarajeva ikada.

srpskainfo.com

Nastavite čitati

Trending