Pratite nas

Politika

TRIVIĆ: Vlast u kontinuitetu UNIŠTAVA imovinu javnih preduzeća! (VIDEO)

Objavio

u

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

BRUTALAN ODGOVOR MILORADA DODIKA: Namjera Bošnjaka antiustavna, žele da sruše BiH dodvoravajući se Zapadu

Objavio

u

By

Milorad Dodik je nakon sjednice rekao da Predsjedništvo BiH u nijednom navratu nije donijelo nijednu odluku da se pridruži bilo kakvim mjerama Zapada protiv Rusije i da to tako ostaje.

– Vidljivo je da je na gotovo svim nivoima jedna vertikala koja ide iz SDA i koja je od Predsjedništva preko Savjeta ministara, odnosno Ministarstva vanjskih poslova djeluje mimo Ustava, mimo Poslovnika o radu, pokušava da predoči da su to stavovi BiH, priključuje se raznim izjavama samo na bazi konsultacije samo između ministra i ambasadora što nije predviđeno jer Predsjedništvo mora donijeti odluku u svakom pogledu – rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

– Dodik je rekao da nema nigdje nijednog dokumenta o mjerama protiv Rusije i da je ovo još jedan dokaz o jednoj svjesnoj, smišljenoj antiustavnoj namjeri Bošnjaka muslimana da sruše BiH na način da se dodvoravaju Zapadu i da pokušavaju putem svojih ambasadora u diplomatskoj mreži da samo predoče svoje stavove.

Izvor: Alo

Nastavite čitati

Politika

IZNIO NIZ ODLUKA Stanivuković pita Dodika: Zna li Predsjedništvo BiH za ove odluke protiv Rusije?

Objavio

u

By

Nakon što je srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, napisao da BiH nije uvela sankcije Rusiji, gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković postavio mu je zanimljivo pitanje.

– Da li je istina da se BiH pridružila ovim restriktivnim mjerama protiv Rusije? Zna li Predsjedništvo BiH za ovo? – upitao ga je Stanivuković na Tviteru, te naveo niz odluka koje tvrde suprotno.

S obzirom na to da su se u javnosti pojavio niz odluka koje govore o tome da se BiH pridružila sankcijama, Stanivukoivć ih je nabrojao i pitao Dodika da li je to istina.

On je, između ostalog pitao da li je tačno da se BiH pridružila sankcionisanju deputata državne Dume, okviru sankcija za fizička i pravna lica koja podrivaju teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, sankciju za lica uključujući portparola Kremlja D. Peskova, novi okvir za restriktivne mere zbog priznanja Luganjska i Donjecka, zabrana transakcija sa Ruskom centralnom bankom i avio saobraćaj i slično…

Spisak je poprilično dug.

Izvor: Banjalukadanas.com

Nastavite čitati

Politika

Predsjednik DNS-a pozvao je Milorada Dodika da javno kaže da li je zajedničke institucije prepustio SDA

Objavio

u

By

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić pozvao je predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltiju i lidera SNSD-a Milorada Dodika da kažu da li su zajedničke institucije BiH prepustili SDA i šta im rade članovi Upravnog odbora BHRT-a.

”Suspenzija i pokretanje disciplinskog postupka protiv Jelene Radojević-Kapor, glavne urednice Informativnog programa BHRT-a, nastavak je martovskog pogroma Srba na BHRT-u. I sve se to odvija na oči Rajka Radovanovića, vrlog kadra SNSD-a koji je u UO BHRT i koji se pravi da ne postoji.  Jasno je da je Radojević-Kapor smetala jer je osoba sa stavom, kičmom i nije Srpkinja po mjeri SDA, odnosno njigovog glavnog i odgovornog urednika Belmina Karamehmedovića”, istakao je Nešić.

Kao što su Hrvatima nametnuli Želјka Komšića, dodaje on, tako Srbima u zajedničkim institucijama nameću razne Komšiće.

”Gospođa Radojević-Kapor je bila jedina Srpkinja u Kolegijumu BHRT-a. Bila je, više nije, valјda jer za razliku od njenog naslјednika nije čestitala 25.novembar.  I nemamo se šta lјutiti na SDA i Karamehmedovića jer oni rade ono što im dozvolјavaju SNSD i Rajko Radovanović. Ako ne mislimo da završimo kao Hrvati u BiH, da nam SDA bira kadrove, treba da se riješimo svih svojih Radovanovića i zato očekujem poteze Dodika i Tegeltije!”, poručio je Nešić.

Predsjednik DNS-a pozvao je lidera SNSD-a Milorada Dodika da javno kaže da li je zajedničke institucije prepustio SDA ili da dokaže da nije tako što će odmah smijeniti Rajka Radovanovića!

Izvor: Insajder.in

Nastavite čitati

Trending