Tužilaštvo odbilo žalbu Begića protiv Bandića

Banjalučko Okružno tužilaštvo odbilo je žalbu Ivana Begića na odluku o nesprovođenju istrage protiv načelnika odjeljenja u banjalučkoj policiji Miloša Bandića kojeg je Begić teretio za prijetnje i ugrožavanje bezbjednosti.

Okružno tužilaštvo u Banjaluci odbacilo je kao neosnovanu žalbu Ivana Begića iz PDP-a na odluku o nesprovođenju istrage protiv inspektora banjalučke Policijske uprave Miloša Bandića.

Tužilaštvo je odluku o nesprovođenju istrage donijelo na osnovu principa koje podrazumjeva da jedno lice ne može biti kažnjeno više puta za isto djelo. Tužilaštvo je navelo da je Bandić kažnjen smanjenjem plate. U obrazloženju odbijanja žalbe navode da se u slučaju ne radi o krivičnom djelu već prekršaju.

Banjalučki inspektor bio je osumnjičen da je Begiću prijetio u prostorijama banjalučke Policijske uprave.

Ivan Begić napominje da je skandalozno to što se tužilaštvo i tužilac Hana Vranješević pozivaju na načelo, koje se koristi samo u slučaju da je nekome već sudjeno za neko djelo. Najavljuje da će o svemu obavijestiti Visoki sudski i tužilački savjet.

Begić smatra da se ovakvim odlukama tužilaštva šalje loša poruka građanima.

On navodi da u ovom slučaju nikada nije saslušan pred tužilaštvom i da tužilaštvo nikada nije pozvalo njega da sasluša njegovu stranu priče.

BN TV

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.