Pratite nas

Hronika

TUŽILAŠTVO ŠTITI UBICE Dodik najavio da će tražiti odgovornost tužioca

Objavio

u

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik govorio je danas nakon sastanka SNSD-a, a između ostalog komentarisao je i ubistvo načelnika kriminalističke policije u Prijedoru Radenka Bašića rekavši, između ostalog, da je za njega poražavajuće da tužilac u Prijedoru nije našao argumente koje je policija predočila.

“Duboko sam razočaran informacijama u vezi sa ubistvom načelnika policije u Prijedoru gdje je policija učinila napore da privede određene osumnjičene za koje su prezentovani dokazi, a Tužilaštvo u Prijedoru je oslobodilo i pustilo na slobodu ta osumnjičena lica. Policija koja je u potpunosti uvjerena da je na pravom tragu odmah je uhapsila ta osumnjičena lica i tražila od Specijalnog tužilaštva Republike Srpske da narede dodatnu istragu i odredi pritvor. Specijalno tužilaštvo nije reagovalo, a onda se tražila intervencija Tužilaštva BiH i postupajući tužioc je odredio pritvor za osumnjičena lica jer je smatrao da su dovoljno dobri dokazi”, istakao je Dodik.

Dodaje da je za njega poražavajuće da tužilac u Prijedoru nije našao argumente koje je policija predočila.

“Poražavajuće je da nisu našli dovoljno dokaza za učešće u borbi protiv takvih opasnih tipova koji u ovom slučaju ubijaju policajce i time su se solidarisali sa tim zločincima i onima koji imaju namjeru da tako nešto urade. Rekli su im da imaju njihovu podršku i to je za mene poražavajuće”, rekao je Dodik.

Dodik će u narednom periodu tražiti da se utvrdi odgovornost Tužilaštva u Prijedoru i Specijalnog tužilaštva vezano za slučaj ubistva Radenka Bašića.

“Neprihvatljivo je da Tužilaštvo u Prijedoru kao i Specijalno tužilaštvo odbije, a tužilac Tužilaštva BiH prihvati prijedlog za pritvor”, rekao je Dodik.

Dodik je još rekao da postoje različite informacije o tužiocu iz Prijedora o bliskosti sa različitim ljudima iz tog grada.

Hronika

DNK ANALIZA POTVRDILA: Telo nađeno na Adi Huji pripada Mateju Perišu OVO JE UZROK SMRTI

Objavio

u

By

Kako pokazuju prva saznanja nakon obdukcije telo koje je juče izvučeno kod Ade Huje prpada Mateju Perišu.

Uzorak je upoređivan sa njegovim ocem Nenadom Perišom.

Prema prvim saznanjima nakon obdukcije, uzrok smrti je utapanje.

I dalje se čekaju rezultati toksikološke analize, koji će biti gotovi tek za dvadesetak dana.

Podsetimo, telo je juče ujutru pronađeno na desnoj obali Dunava, kod Ade Huje.

Ono zbog čega se odmah posumnjalo da je reč baš o mladom Splićaninu jeste garderoba u kojoj je pronađeno telo u Dunavu.

Izvor: Večernje novosti

Nastavite čitati

Hronika

POČELA OBDUKCIJA TIJELA ZA KOJE SE SUMNJA DA JE MATEJ Nenad Periš otkriva

Objavio

u

By

Obdukcija tijela za koga se sumnja da je Matej Periš (28), koji je prije više od četiri mjeseca, nestao u Beogradu počela je rano jutros po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pišu srpski mediji.

Prema njihovim informacijama, do kraja dana javnosti će biti saopšteni rezultati DNK-a analize.

– Rekli su mi da će na osnovu DNK utvrditi da li je riječ o mom sinu. Iz onoga što znam po svemu sudeći radi se o mom Matejui to na osnovu DNK-a analize. Šta god da je suočiću se sa istinom- rekao je Nenad Periš za Telegraf.rs.

Periš kasno sinoć došao u Beograd

– Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu počela je obdukcija tijela koje je juče izvučeno iz Dunava. S obzirom da se radi i toksikološka analiza rezultat će biti poznat za nekoliko nedjelja. DNK-a analiza je ubrzata juče i njen rezultat biće poznat u toku dana- kaže naš izvor blizak istrazi.

Podsjećanja radi, Matej Periš nestao je u noći između 30.i 31.decembra prošle godine.

Izvor: Alo

Nastavite čitati

Hronika

Evo kada će se definitivno znati da li je pronađeno tijelo od Mateja Periša

Objavio

u

By

Više javno tužilaštvo u Beogradu izdalo je saopćenje u kojem se navodi da je naložena obdukcija tijela pronađenog u Dunavu kod Ade Huje (Beograd) koja će utvrditi identitet i uzrok smrti.

“Tijelo mlađeg, za sada nepoznatog muškarca, nađeno je jutros u Dunavu kod Ade Huje. Dežurni zamjenik Višeg javnog tužioca u Beogradu obavio je uviđaj na licu mjesta i naložio obdukciju, toksilološke i DNK analize, kojima će se utvrditi identitet, za sada NN lica, kao i uzrok smrti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Više javno tužilaštvo u Beogradu će blagovremeno obavijestiti javnost o rezultatima pomenutih analiza koje obavlja Institut za sudsku medicinu”, navodi se u saopćenju Višeg javnog tužilaštva.

Kako piše Blic, naložene analize biće ubrzane, te je moguće da će rezultati stići već sutra.

Podsjetimo, tijelo su pronašli mornari jutros oko 9.20 sati. Od garderobe pronađena je majica, farmerke i jedna bijela patika. Također, pronađen je i sat, kao i mobitel u džepu.

Sva garderoba odgovara onoj koju je u noći nestanka nosio Matej Periš iz Splita.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Trending