Pratite nas

Politika

U DILEMI ZA ŠTA DA BUDE KANDIDAT: Dodik poručio da se Bošnjaci mobilišu da u Predsjedništvo izaberu njima podobnog

Objavio

u

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se u BiH radi mimo Ustava i zakonskih procedura kako bi se okupilo bošnjačko glasačko tijelo da u Predsjedništvu BiH ne bude on, nego neko ko je Bošnjacima podoban.

Dodik je otkrio da ga je “opozicioni prvak”, čije će ime objelodaniti kada za to dođe vrijeme, obavijestio da je sa liderom SDS Mirkom Šarovićem bio kod predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u centrali SDA i da im je “Izetbegović davao novac da oni prave portale po Srbiji i Crnoj Gori i ruše Milorada Dodika i njegovu vlast”.

– Sve je usmjereno na to i oni misle da će mobilisati muslimane koji će glasati u Republici Srpskoj za člana Predsjedništva BiH koji neće biti Milorad Dodik, samo što još uvijek ne znaju za šta ću se ja kandidovati – rekao je Dodik novinarima, osvrćući se na Izetbegovićevo i lobiranje SDA po svijetu da se dijaspora angažuje za glasanje na predstojećim izborima.

Dodik, koji je i predsjednik SNSD, kaže da će svoju kandidaturu saopštiti posljednji dan.

Prema riječima Dodika, sije se bezrazložni strah od mogućnosti da u Predsjedništvu BiH nakon izbora dođu on i lider HDZ BiH Dragan Čović.

– Šta oni sada rade – imate dva muslimanska člana u Predsjedništvu, a to što oni rade, Čović i ja nikada ne bismo uradili. Držali bi se Ustava i procedure i ničega drugog. Niko ovdje nije lud, a oni niti se drže Ustava, ni procedure – istakao je Dodik.

Dodik je podsjetio da je prošle godine bila odluka parlamenta da se ne glasa ni za šta u institucijama BiH, da je ona sada korigovana da se vodi računa kako se ne bi pravila šteta Republici Srpskoj.

– Sada niti je zakazana sjednica Predsjedništva, niti se tražilo da se o tome odlučuje, oni su javnosti saopštili kako nisam dao helikoptere da gase požare i digla se galama. Između ostalog, digla se galama iz američke Ambasade – ona koja se petlja u sve živo, a nisu provjerili osnovne stvari – rekao je Dodik novinarima.

Dodik je istakao da nije glasao o tome, jer sjednica Predsjedništva nije zakazana i da je bio spreman da podrži takvu odluku.

– To nije problem, ali oni sada ne zakazuju sjednice, a kriv je Milorad Dodik. Potom ide američka Ambasada sa svojim saopštenjem. Šta ona ima sa dizanjem helikoptera, kakav je to pristup i lažna briga. Kakva je tu uloga Amerike ovdje, zar možete da zgazite ovdje kako hoćete? Naravno da ta priča ne može proći – poručio je Dodik.

On je istakao da priča zasnovana na lažima ne može proći jer nije bilo sjednice Predsjedništva, niti je zatraženo od njega da se ta odluka donese.

– Ni redovna, ni vanredna, ni telefonska nije bila zakazana, a oni već optužuju. To je njihova igra – rekao je Dodik i dodao da se stalno laže i privatizuju institucije.

On kaže da su izabrali pogrešan put i da to ne vodi očuvanju BiH, te da su mu te laži dale još veću snagu i da neće stati.

Izvor: Srpskainfo.com

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

HIT NA TVITERU Gorica “opjevala” Borenovića

Objavio

u

By

Poznato je da ćerka Milorada Dodika Gorica na svom Twitter profilu često komentariše aktuelne političke trenutke, a ovaj put otišla je i korak dalje, pa je lideru PDP-a Branislavu Borenoviću posvetila “pjesmicu”.

– Na proplanku stoji, gdje vjetrić pirka, funte broji i po kosi se dirka – napisala je Gorica Dodik uz Borenovićevu sliku.

Njoj su se pridružili i pojedini tviteraši, pa je tako jedan uz sliku Borenovića sa pivom u ruci napisao:

– Posle toga u birtiju svraća, da svi vide kako funtom plaća. Marke više njemu nisu strast, jer će funtama da osvaja vlast – napisao je ovaj korisnik.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Politika

ŽUSTRA RASPRAVA: Novi cjenovnik karata u javnom prevozu posvađao Stanivukovića i Ilića

Objavio

u

By

Skupština grada razmatra novi cjenovnik karata u javnom prevozu na koji je dostavljen amandman kluba odbornika SNSD, a kojim se predviđa da se poskupljenje finasira iz budžeta Grada.

Amandman je izazvao žustru diskusiju gradonačelnika Draška Stanivukovića i predsjednika Skupštine grada Mladena Ilića u vezi sa tim da li Grad ima novca ili ne.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je kazao da Grad ima određene finansije na koje možemo računati.

– Novi cjenovnik znači 15 odsto poskupljenja, a ne 25 odsto, kako su prevoznici tražili. Grad će na sebe preuzeti troškove karte penzionera, te srednjoškolaca što je 100.000KM mjesečno – rekao je on i dodao da je to maksimalno koliko Grad može da izdvoji.

– Ne možemo pokriti cijene radničke karte. a većim dijelom to pokriva poslovna zajednica. Grad to ne može da pokriva.

Pojedinačna karta bi po novom cjenovniku trebala biti 2.20 KM umjesto sadašnjih 1.80 KM. Pojedinačne karte uzimaju oni koji ne koriste često prevoz. Oni koji koriste češće javni prevoz kupuju mjesečne, a u tom segmentu je Grad dosta poskupljenja preuzeo na sebe – kazao je Ilić.

Naglasio je da ono što se traži amandmanom predstavlja dodatnih 100.000 KM mjesečno.

– To nismo u mogućnosti da izdvojimo. Ovim amandmanom neće biti zaustavljeni protesti prevoznika, sigurno ćemo opet morati uskoro sa prevoznicima pregovarati. Moj prijedlog je da se ne ide sa amandmanima – kazao je Stanivuković.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić je rekao da je zbunjen izjavom gradonačelnika. Pitao je da li Grad ima novaca ili nema.

– Vi samo spominjete da ima dosta novca u budžetu, rekordno punjenje budžeta. Kako sada kažete da nema novca? Objasnite to – rekao je on i slična pitanja je uputio i gradskom menadžeru Bojanu Kresojeviću, prenosi Srpskainfo.

– Kada nešto pitate gradskog menadžera da li ima ili nema, može ili ne, sve se završi sa slijeganjem ramenima. Tako je bilo na prošloj Skupštini. Vas nije bilo, a on je samo tako na sve odgovarao – naveo je on.

Smatra da postoji samo jedna izlazak iz problema sa prevoznicima, a to je potpisivanje novog ugovora.

– Svi kažu da je ugovor loš i Grad i prevoznici. Zašto se ne uđe u potpisivanje novog ugovora? Ja znam ko je ugovor potpisao, on ima ime i prezime, ali moj stav je da je ugovor katastrofa. Kakav je to ugovor, koji nama dozvoljava da samo o nečemu glasamo – kazao je Ilić.

Stanivuković je odgovorio da Grad ima pare koje su u decembru planirane za projekte i troškove.

– Ta sredstva su planira u decembru, a ne u maju. Iako imamo dobro punjenje budžeta, problem je što su povećani troškovi za sve planirane projekte. Mi to moramo nadoknaditi i za asfaltiranje ulica, rekonstrukciju mosta, košenje grada – kazao je Stanivuković.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Politika

Milanović poručio da SNSD ZLOUPOTREBLJAVA MALOLJETNIKE: Moglo nam se desiti da u čitanke uđe zbirka „Najveći turbo-folk hitovi decenije“

Objavio

u

By

Svake druge godine u javnosti se govori da će predizborna kampanja biti prljavija nego ikada, što se u velikoj mjeri do sada obistinilo, ali ova, koja još nije ni počela, već prevazilazi okvire ne samo političke borbe, nego i zdravog razuma.

Rekao je ovo Dragan Milanović, šef Kluba odbornika PDP u Skupštini grada Banjaluka i dodao da  su koncerti koje za, uglavnom maloljetnu publiku organizuje SNSD, do sada neviđena zloupotreba maloljetnika u predizborne svrhe.

– Nakon niza takvih koncerata, koje su estradni menadžeri u pokušaju da budu i političari, organizovali, vrhunac je bio nedavni nastup jedne folk pjevačice koji je preplavio društvene mreže. Na snimku se, pored lascivnog plesa dotične, jasno vide srednjoškolci ispred kojih su ogromne količine alkohola – naglašava Milanović.

Kako kaže, svaki roditelj tinejdžera u Banjaluci može biti zabrinut u vezi sa tim na kakav put politička stranka, koja mora imati i društvenu odgovornost, pokušava da povede njihovu djecu.

– Politička borba između odraslih i zrelih ljudi je jedno, pa makar bila i neargumentovana, ali uvlačenje djece u to, mameći ih alkoholom i nepristojnim izvođenjima, da bi se došlo do kojeg glasa njihovih punoljetnih prijatelja ili poznanika, dno je do kojeg niko nije mislio da se bilo ko u politici može spustiti – poručio je Milanović.

On je apelovao da se preuzme makar minimum odgovornosti i ukine svaki vid zloupotrebe maloljetnika u predizborne svrhe.

– Na kraju, koliko god SNSD koalicioni partneri bili njihovi sateliti koji prate tu neodgovornu politiku, možda nije loše što je najveća stranka u vladajućoj koaliciji odbacila resor prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske kao nevažan i bacila ga jednom od partnera.  Sudeći po njihovom odnosu prema tim stvarima, moglo nam se desiti da u čitanke uđe zbirka „Najveći turbo-folk hitovi decenije“ – sarkastično je poručio Milanović.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Trending