Pratite nas

Politika

U KOMUNIKACIJI SA VRHOM SRBIJE Stanivuković o saradnji Banjaluke i Beograda i posebnim sastancima

Objavio

u

– Кao mlad čovjek i dijete iz Banje Luke, Republike Srpske, prirodno je da sam vezan za Beograd. Ovaj put sam dobio priliku da Beograd vidim iz jedne druge perspektive, rekao je gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković tokom gostovanja u programu beogradske televizije К1.

On je na pitanje novinarke „kako mu izgleda taj Beograd“, kazao je da je to i dalje ljubav.

– Beograd je naša najveća prestonica i svaki čovjek koji, ma gdje živio, i da je Srbin Pravoslavac i vrenduje vrijednosti našeg naroda ima emociju i senzibilitet o tome – rekao je on.

Tokom boravka u Beogradu, gradonačelnik Stanivuković obišao je i veličanstveni Hram Svetog Save, te prisustvovao svečanom otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji. Gradonačelnik se sastao sa gradonačelnikom Beograda, Zoranom Radojičićem, pozvao ga da dođe u Banjaluku, ali otkrio i da je u komunikaciji sa vrhom Srbije.

Na pitanje novinarke da li je imao susrete sa državnim vrhom Srbije, Stanivuković je kazao da je imao komunikaciju, ističući da misli na ljude koji su ključni u Srbiji, koji donose najvažnije odluke. Nije konkretno govorio o imenima, navodeći da će to biti jasno kroz koji dan.

– Iako sam mlad, naučio sam da prvo skočim pa kažem hop. Dok se sve sto posto ne uokviri, a i iz poštovanja, razgovora i dogovora – rekao je Stanivuković.

Nije precizirao o kakvim sastancima se radi, ali je rekao da je u pitanju komunikacija po određenim važnim pitanjima sa ključnim ljudima koji određuju političke procese.

– Poruka je jasna: bez obzira na to ko upravljao u Srbiji i Republici Srpskoj ključna je saradnja, to je važno, taj kontinuitet – rekao je on.

Na pitanje „da li osjeća da je dobordošao u Srbiji“, Stanivuković je kazao da to itekako osjeća. Кako je kazao, gradonačelnik Beograda mu je prenio poruke i predsjednika Srbije gospodina Vučića.

-Dakle sve se radi u koordinaciji između institucija – naveo je.

Pozdravljanje Dodika

Na pitanje novinarke „u kakvim je odnosima sa Dodikom“, Stanivuković je kazao:

-Na sinoćnjoj svečanosti otkrivanja spomenika stajao sam do gradonačelnika Beograda, i bili smo jedan do drugog u prvom redu. Кada je pozvan gospodin Dodik da se obrati kao srpski član Predsjedništva BiH tada je prošao pored mene i ja sam ga, uvažavajući, pozdravio sa „poštovanje, dobro veče“. On nije odgovorio, samo me pogledao pogledom koji želi najgore. Ali to je nečije pravo. Ja ću uvijek reći „dobar dan“ jer on predstavlja moj narod i Republiku Srpsku gdje god to bilo“ – rekao je Stanivuković gostujući na K1.

Kako je zaključio – treba pružiti ruku na ovakvim mjestima, pokazati poštovanje, a ono što lično mislimo – to se ostavlja negdje po strani.

Na konstataciju novinarke „možda Vas nije čuo“, Stanivuković je rekao da jeste i da ga je gledao u oči.

-Stajao je tri metra od mene, gledao je u mene sve vrijeme pogledom unezvijerene zvijeri – rekao je Stanivuković.

Politika

BANJA LUKA NIKADA NIJE BILA LJEPŠA: Velika promjena u centru grada koja će sve odušteviti

Objavio

u

By

Kako bi tokom predstojećih praznika stvorili ugodan ambijent sugrađanima, započelo je ukrašavanje Gospodske ulice.

Kako sve izgleda pogledajte OVDE.

Garlende i snježni novogodišnji vijenci – ukrašeni plišanim mašnama u kombinaciji sa svijetlećim kuglama centralnoj šetačkoj zoni našeg grada daće jedan sofisticiran i elegantan izgled.

Takođe, rasvjetni stubovi poprimiće novogodišnje ruho i biće ukrašeni garlendama i mašnama.

Ono što je posebno zanimljivo je to da za novogodišnji nakit, koji će krasiti glavno gradsko šetalište, nisu izdvajana dodatna novčana sredstva, već je postojeći nakit redizajniran.

Izvor: Banjaluka.net

 

Nastavite čitati

Politika

ĐAJIĆ REKAO DA JE STANIVUKOVIĆA NA UKC ČEKAO NAPAD: Najavili su incidente

Objavio

u

By

Gradonačelnik je dobrodošao na Univerzitetski klinički centar RS,  ali nije dobrodošao da se slika i kiti tuđim perjem, rekao je to direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS Vlado Đajić komentarišući nedavnu odluku ove ustanove da uskrati mogućnost gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanoviković da posjeti UKC RS.

Video obraćanja možete pogledati OVDE.

Kazao je da je “svaka zvanična posjeta bilo kojeg predstavnika dobrodošla” ali samo ako se radi o licima koja imaju  “dobre namjere. a ne da se reklamiraju”.

– Nismo željeli rijaliti, da se slika i hvali kako on daje radnicima po 500 KM. Isto tako, nismo željeli incidente – istakao je Đajić.

On je dodao da veliki broj zaposlenih je ogorčen na njegovo ponašanje, zbog afere “Kiseonik” i svega onog što se dešavalo oko kuhinje i prezentovanja rada UKC RS u lošem svjetlu.

– Veliki broj zdravstvenih radnika je već bio najavio incidente, ako se on pojavi – zaključio je Đajić.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Politika

POLICIJA RASPISALA POTJERNICU ZA POLITIČAREM: Buran dan na našoj političkoj sceni

Objavio

u

By

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) demantujr navode pojedinih medija da je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u jutrošnjoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišen slobode, potvrdila je Feni portparolka tog tužilaštva Asmira Redžić.

Tužilaštvo ZDK oglasilo se zbog navoda koji su se “pojavili u medijima, vezano za objavu na zvaničnoj Facebook stranici Fuad Kasumović”.

– Za ovo tužilaštvo Fuad Kasumović se nalazi u bjekstvu! – stoji u tom saopštenju.

U drugom saopštenju za javnost, koje je istovremeno na svojoj stranici objavilo pomenuto tužilaštvo, ističe se kako su “postupajući po naredbama Kantonalnog tužilaštva ZDK i Kantonalnog suda Zenica, u ranim jutarnjim satima, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu, započeli s pretresima na više lokacija, a zbog sumnje da su počinjena krivična djela Organizovani kriminal iz čl. 342. st. 3. KZFBiH u vezi sa krivičnim djelima Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. u vezi stava 1. KZ FBiH, Prouzrokovanje stečaja iz člana 243. stav 1. KZ F BiH i Oštećenje povjerilaca iz člana 246. KZ FBiH”.

– Akcija se provodi povodom predmeta javnosti poznatog kao “Zenicatrans”. Po završetku pretresa javnost će biti upoznata sa rezultatima provedene akcije – ističu iz Tužilaštva ZDK.

Izvor: Avaz

Nastavite čitati

Trending