Pratite nas

Politika

U KOMUNIKACIJI SA VRHOM SRBIJE Stanivuković o saradnji Banjaluke i Beograda i posebnim sastancima

Objavio

u

– Кao mlad čovjek i dijete iz Banje Luke, Republike Srpske, prirodno je da sam vezan za Beograd. Ovaj put sam dobio priliku da Beograd vidim iz jedne druge perspektive, rekao je gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković tokom gostovanja u programu beogradske televizije К1.

On je na pitanje novinarke „kako mu izgleda taj Beograd“, kazao je da je to i dalje ljubav.

– Beograd je naša najveća prestonica i svaki čovjek koji, ma gdje živio, i da je Srbin Pravoslavac i vrenduje vrijednosti našeg naroda ima emociju i senzibilitet o tome – rekao je on.

Tokom boravka u Beogradu, gradonačelnik Stanivuković obišao je i veličanstveni Hram Svetog Save, te prisustvovao svečanom otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji. Gradonačelnik se sastao sa gradonačelnikom Beograda, Zoranom Radojičićem, pozvao ga da dođe u Banjaluku, ali otkrio i da je u komunikaciji sa vrhom Srbije.

Na pitanje novinarke da li je imao susrete sa državnim vrhom Srbije, Stanivuković je kazao da je imao komunikaciju, ističući da misli na ljude koji su ključni u Srbiji, koji donose najvažnije odluke. Nije konkretno govorio o imenima, navodeći da će to biti jasno kroz koji dan.

– Iako sam mlad, naučio sam da prvo skočim pa kažem hop. Dok se sve sto posto ne uokviri, a i iz poštovanja, razgovora i dogovora – rekao je Stanivuković.

Nije precizirao o kakvim sastancima se radi, ali je rekao da je u pitanju komunikacija po određenim važnim pitanjima sa ključnim ljudima koji određuju političke procese.

– Poruka je jasna: bez obzira na to ko upravljao u Srbiji i Republici Srpskoj ključna je saradnja, to je važno, taj kontinuitet – rekao je on.

Na pitanje „da li osjeća da je dobordošao u Srbiji“, Stanivuković je kazao da to itekako osjeća. Кako je kazao, gradonačelnik Beograda mu je prenio poruke i predsjednika Srbije gospodina Vučića.

-Dakle sve se radi u koordinaciji između institucija – naveo je.

Pozdravljanje Dodika

Na pitanje novinarke „u kakvim je odnosima sa Dodikom“, Stanivuković je kazao:

-Na sinoćnjoj svečanosti otkrivanja spomenika stajao sam do gradonačelnika Beograda, i bili smo jedan do drugog u prvom redu. Кada je pozvan gospodin Dodik da se obrati kao srpski član Predsjedništva BiH tada je prošao pored mene i ja sam ga, uvažavajući, pozdravio sa „poštovanje, dobro veče“. On nije odgovorio, samo me pogledao pogledom koji želi najgore. Ali to je nečije pravo. Ja ću uvijek reći „dobar dan“ jer on predstavlja moj narod i Republiku Srpsku gdje god to bilo“ – rekao je Stanivuković gostujući na K1.

Kako je zaključio – treba pružiti ruku na ovakvim mjestima, pokazati poštovanje, a ono što lično mislimo – to se ostavlja negdje po strani.

Na konstataciju novinarke „možda Vas nije čuo“, Stanivuković je rekao da jeste i da ga je gledao u oči.

-Stajao je tri metra od mene, gledao je u mene sve vrijeme pogledom unezvijerene zvijeri – rekao je Stanivuković.

Politika

NAJMLAĐI ODBORNICI U AKCIJI Ivan Begić i Miloš Stanišić o stanju u Banjaluci i Bijeljini

Objavio

u

Ivan Begić (PDP) i Miloš Stanišić (DNS), najmlađi odbornici u dva najveća grada u Srpskoj, Bijeljini i Banjaluci i razgovarali su o političkim izazovima u ova dva grada nakon izbora na kojima su pobijedili gradonačelnici iz stranaka koje su opozicija na nivou Republike Srpske.

Mladi gradonačelnici Banjaluke i Bijeljine, Draško Stanivuković i Ljubiša Petrović, bili su prave zvijezde novembarskih izbora, a veliku pažnju javnosti izazvali su i mladi odbornici koji ih podržavaju. 

Begić je široj javnosti poznat po performansima, a Stanišić po atraktivnim fotografijama na Instagramu.

– Bijeljine i Banjaluka su u vrlo sličnoj situaciji. U oba grada gradonačelnici dolazi iz jednog političkog bloka, a skupštinska većina iz drugog. Nažalost, bojim se da će grad trpjeti štetu ako skupštinska većina bude uporno opstruisala donošenje bitnih akata i usvajanje budžeta – kaže Stanišić.

Isto to poručuje i njegov četiri godine mlađi kolega iz Banjaluke.

– Mi smo imali situaciju da nas skupštinska većina poziva na saradnju i kaže da će usvojiti sve ono što je dobro za naše sugrađane, a onda ne podrže izbor zamjenika gradonačelnika ili smanje prihode u budžetu za više od četiri miliona maraka, samo da bi gradonačelniku “pravili probleme” – kaže Begić.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Politika

BANKE: Odluka o zabrani poslovanja sa Dodikom

Objavio

u

Dvije banke u BiH donijele su odluku o zabrani poslovanja sa Miloradom Dodikom.

Ovo otkriva na svom blogu Slobodan Vasković i dodaje da je to urađeno jer se Dodik nalazi na nalazi na američkoj “Crnoj listi”, a jedna od posljedica te činjenice je i zabrana bankama da posluju sa Dodikom.

Dodik je na “Crnu listu” SAD-a stavljen 17.01.2017. godine, “jer ‘minira’ Dajtonski sporazum i predstavlja prijetnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine”.

Vasković na blogu ne otkriva banke, koje su donijele takvu odluku, ali navodi da zna o kome se radi.

Dalje navodi da je to “novi udar na Dodika, nakon četiri godine gledanja “kroz prste” po ovom pitanju.

(BN)  

Nastavite čitati

Politika

Ove stranke ulaze u skupštine Doboja i Srebrenice

Objavio

u

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je objavila rezultate glasanja za opštinsku i gradsku skupštinu u Srebrenici i Doboju.

U Srebrenici su prebrojani svi glasovi birača, dok je u Doboju prebrojano 81,13 odsto.

I u Srebrenici i u Doboju najviše glasova ima SNSD – u Srebrenici 2.276 glasova, odnosno 29,74 posto, a u Doboju 11.673, odnosno 44,53 posto.

Nakon SNSD-a u Srebrenici je najviše glasova osvojila Koalicija “Moja adresa: Srebrenica” (2.019 ili 26,39 posto), nakon njih je SDS (1.033 ili 13,50).

Cenzus za opštinski parlament su prešli još DNS, Ujedinjena Srpska, DF i GS, Srpska radikalna stranka te DEMOS.

U Doboju će u Gradski parlament, prema trenutnim rezultatima, osim SNSD-a ući i Koalicija “Doboj u srcu”, Demokratski savez, DEMOS, Prva srpska demokratska stranka, SP, SDP BiH, DNS, PDP, NDP i SDA.

Za gradonačelnika u Doboju je pobijedio Boris Jerinić (SNSD) i Mladen Grujičić u Srebrenici, zajednički kandidat srpskih stranaka.

(BN) 

Nastavite čitati

Trending