U Srpskoj 57 novih slučajeva virusa korona, dvije osobe preminule

Zaraza virusom korona u posljednja 24 časa u Republici Srpskoj potvrđena je kod 57 osoba, a Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljene su smrti dvije osobe koje su bile zaražene ovim virusom.

Preminuli su žena i muškarac starije životne dobi iz Doboja i Pala.

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i bolnicama “Sveti Vračevi” u Bijeljini i “Sveti apostol Luka” u Doboju u tom je periodu obavljeno testiranje 436 laboratorijskih uzoraka, od čega je najviše novozaraženih, njih 15 iz Banjaluke. Po pet osoba je iz Gradiške i Laktaša, po četiri iz Zvornika i Bijeljine, po tri iz Doboja, Prijedora i Foče, po dvije iz Mrkonjić Grada, Pala i Srebrenice i po jedna iz Višegrada, Kotor Varoša, Lopara, Milića, Petrovca, Prnjavora, Teslića, Ugljevika i Čelinca.

Radi se o 24 muškaraca i 33 žene, od kojih je osam mlađe, 33 srednje i 16 osoba starije životne dobi.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 8.340 slučajeva virusa korona, a preminulo je 279 dok se oporavilo 5.337 osoba. Testirano je ukupno 71.819 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 207 – u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 63, a u opštim bolnicama 144.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.160 osobe, a nadzor je završen kod 54.789 osoba.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković apelovao je na građane da se pridržavaju preporučenih mjera.

On je rekao da je neophodno povesti računa o ličnoj odgovornosti i higijeni.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.