Pratite nas

Hronika

UHAPŠEN POLICAJAC: Prijeti mu zatvor, EVO ZAŠTO JE UHAPŠEN

Objavio

u

Opštinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv policijskog komesara Uprave policije MUP-a Unsko- sanskog kantona Muje Koričića zbog krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja.

Ova informacija potvrđena je portalu Srpskainfo u Kantonalnom tužilaštvu Zenica koje je podiglo optužnicu protiv Koričića.

U skladu sa Krivičnim zakonom Federacije BiH Koričiću je za krivično djelo zloupotrebe službenog položaja zaprijećena kazna do pet godina zatvora.

Policijski komesar bi zbog potvrđene optužnice trebao biti smijenjen sa ove funkcije.

Koričić se tereti da je bio svjestan činjenice da mu je još 1. maja 2021. godine prestao radni odnos s obzirom na ispunjenih 40 godina radnog staža, te da nije donio odluku o uplati obaveznih doprinosa za beneficirani radni staž na svoje ime, iako je znao i bio svjestan da bi uplatom doprinosa za beneficirani radni staž, po sili zakona, stekao uslove za penziju, te bi mu prestao mandat.

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona optužnicu protiv Koričića podiglo je 10. maja ove godine, a ona je potvrđena 20. maja ove godine.

Koričića terete da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, iz člana 383. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno da je “sebi pribavio korist u vidu nepripadajućeg prava na radni odnos na radnom mjestu policijskog službenika u Upravi policije MUP USK i vršenja mandata policijskog komesara, kao i sva druga prava koja proizilaze iz radnog odnosa i mandata policijskog komesara”.

Izvor: Srpskainfo.com

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Hronika

UHAPŠENA DVA POLICAJCA: Primili mito da ne pišu kaznu

Objavio

u

By

Saobraćajni policajci V. R. i P. T. iz Istočnog Sarajeva uhapšeni su zbog sumnje da da su primili mito, potvrđeno je u PU Istočno Sarajevo.

Oni su rekli da su juče  pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva l uhapsili V.R. i P.T. zbog sumnje da su obavljajući  dužnost policijskih službenika počinili krivično djelo „Primanje mita“.

– Isti se sumnjiče da su navedeno krivično djelo počinili u nedjelju oko 21 čas na području Istočne Ilidže, primili mito od oštećenog za učinjene prekršaje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja – pojasnili su u policiji.

Policijski službenici  su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva.

– Oni su udaljeni sa dužnosti, odnosno rješenjem načelnika PU Istočno Sarajevo suspendovani su do okončanja krivičnog i disciplinskog postupka – rekla je portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Hronika

UHAPŠENE DVIJE OSOBE Ukrali kabl za osiguranje željezničkih putnih prelaza

Objavio

u

Dobojlije D. L. i I. R. uhapšeni su zbog sumnje da su ukrali signalno telefonski kabl za željezničke pruge.

Oni su uhapšeni juče zbog sumnje da su noć ranije u mjestu Kostajnica kod Doboja oštetili i ukrali signalni telefonski kabl koji služi za osiguranje željezničkih putnih prelaza i daljinsko upravljanje na željezničkom putnom pravcu Doboj Banjaluka.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnih djela „Krađa“ i „Oštećenje ili uništenje javnih uređaja“.

Srpska info

Nastavite čitati

Hronika

Teško povrijeđene dvije osobe iz Banjaluke

Objavio

u

By

Dvije osobe uz Banjaluke teško su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na području Kozarske Dubice.

UPolicijskoj upravi Prijedor rekli su da se nesreća dogodila na lokalnom putu u mjestu Slabinja.

– Dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao D.T. iz Laktaša upravljajući kamionom „Iveko“ i M.S. iz Banjaluke upravljajući vozilom „pežo“ – pojasnili su u policiji.

U saobraćajnoj nesreći lakše tjelesne povrede zadobio je vozač D.T, dok su vozač M.S. i suvozač S.S. iz Banjaluke, zadobili teške tjelesne povrede i prevezeni na Univerzitetsko-klinički centar u Banjaluci.

Izvor: Srpskainfo

Nastavite čitati

Trending