Pratite nas

Nekategorisano

UKC RS želi da izvuče novac iz budžeta grada!

Objavio

u

– To što UKC RS traži 10 miliona KM iz budžeta grada je izgovor da se izvuku sredstva iz budžeta.

Ovo je izjavio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković komentarišući izjave predsjednika GO SNSD Vlade Đajića.

“Banjalučani plaćaju 200 miliona KM u Fond zdravstvene zaštite iz čega se finansira između ostalih i UKC RS. Ovo je pokušaj skupštinske većine da amandmanski djeluje na budžet grada. Prijedlog budžeta grada predviđa oko 700. 000 KM za Dom zdravlja, a taj iznos će biti uvećan rebalansom”, kazao je gradonačelnik Banjaluke.

Smatra da Đajic koji je i direktor UKC RS treba da se odrekne izgradnje garaže za koju treba 35 miliona KM.

Rekao je da postoji veliki pritisak na aktualnu administraciju da se skrati radno vrijeme ugostiteljskih objekata. Kaže da Banjaluka ne može izdvojeno da djeluje.

“Ako zatvorimo mi ugostiteljstvo ljudi ce otići u druge okolne opštine i šta smo time postigli, imaćemo samo prenos problema. Mjere donosimo sistemski, nadamo se da ćemo ići u boljem pravcu, i želja je da odolimo bilo kakavim restriktivnijim mjerama”, rekao je Stanivuković.

Komentarišući rad Štaba, Stanivuković je kazao da se previše politizuje oko toga.

“On je zasjedao i donesene su određene mjere  i predsjedavao sam putem video linka. Pa na jednom zasjedanju nije bila direktorica Doma zdravlja, već je poslala svog zamjenika. To je sasvim normalno. Na štabu je bila moja savjetnica Milada Šukalo, ona je trebala biti zamjenik gradonačelnika, ali mi nisu dozvolili. To niko ne spominje”,rekao je on. 

Takođe je rečeno da škole za sada neće prelaziti na online nastavu.

(BN)

Nekategorisano

Mladen Ćurlić prijetio banjalučkom komičaru?

Objavio

u

Poznati stendap komičar iz Banjaluke Mirko Komljenović Mirkan objavio je danas da dobija prijetnje putem društvenih mreža.

U objavi na Fejsbuku Komljenović je pokazao foto isječak poruke koju je dobio sa profila “Gicko”.

“Pripazi se malo. Znam šta radiš. Potrudi se da to djete ima oca”, stoji između ostalog u porukama koje je dobio Komljenović.

Uz ovu fotografiju, napisao je i poruku, u kojoj sugeriše da zna ko stoji iza prijetnji.

Ovako mi, na dan kad Sirotanovići imaju nastup, prijeti režimski isprdak, Đajićev i Stevandićev rektalni alpinista.
A ovako mu ja odgovaram.
P.S. Džaba mu lažni profil kad ja, među prijateljima, imam najjboljeg hakera na svijetu cijelom.
P.S.S. Večeras će se u mojoj komediji naći i dr Stevandić i dr Đajić, iako ismijavanje njih prvobitno nije bilo na repertoaru”, naveo je Komljenović na Facebooku.

Ni Komljenović nije ostao dužan licu sa profila “Gicko”, pa mu je poslao poruku u komičnom stilu.

U razgovoru za Gerilu on je potvrdio da zna ko mu prijeti, te da će u ponedjeljak ujutro prijaviti prijetnje u MUP RS.

Kako kaže, nekolicina njegovih prijatelja takođe je dobijala prijetnje sa istog profila, kao i da je “Gicko” prijetio i da će srušiti internet sajt organizacije “Restart Srpske”.

Mirko Komljenović je član AKT “SIrotanovići”, koji na satiričan način prikazuje našu realnost.

Članovi ovog teatra su prije nekoliko dana dali intervju za portal Gerila u kojem su, između ostalog rekli, da i sada mogu da obrađuju iste teme koje su obrađivali i prije 10-ak godina, jer se ništa nije promijenilo.

Nastavite čitati

Nekategorisano

Bahatost bez granica!

Objavio

u

Da Milorad Dodik i njegova bulumenta nemaju više nikakav osjećaj stida niti obzira kad krše sve moguće propise i pravila ove zemlje odavno je postalo jasno. Ipak, javnost i narod Republike Srpske nema pravo da ostane nijem na nove potvrde dokle su lažni laktaški vožd i njegove sluge spremni da idu.

Pa tako za sutra Dodik pravi novi skup podrške samom sebi. Dodikov problem sa skupovima podrške je, međutim, taj što na njih ne dolazi niko osim njegovih poslušnika. Zato Dodik i ovaj put najgrublje zloupotrebljava institucije Srpske i trgovinom uticaja, kao predsjednik vladajuće stranke, naređuje svojim poslušnicima premijeru, ministrima i direktorim republičkih institucija čije središte je u neposrednoj blizini, da sutra u toku radnog vremena puste sve zaposlene da na taj skup dođu. Dodik je svoj privatni skup zakazao ispred svoje privatne ATV, a Višković, ministri i direktori direktno krše zakon i prave KD Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja tako što u političke svrhe prekidaju rad u institucijama, a zaposlene trgovinom uticaja šalju na Dodikov skup.

Osim očiglednog kriminala koji prave Dodik i njegove sluge, važan je aspekt dvoličnosti Alena Šeranića i Vlade Đajića. Dok na UKC RS vlada haos jer je ova institucija koju su napustile stotine dobrih ljekara i sestara nemoćna da podnese sve veći priliv zaraženih od korone, dok našoj djeci nalažu da nose maske u školi, a i školu hoće opet da obustave, dotle ova dva licemjera poletno tjeraju radnike na novo Dodikovo okupljanje.
Stop privatnoj državi i stop bahaćenju Dodika i njegovih slugu!

Nastavite čitati

Nekategorisano

Pitanja građana za stvaraoca “sigurne Srpske”, Milorada Dodika

Objavio

u

Od svega lošeg što su pretrpjeli građani Republike Srpske za vrijeme vladavine Milorada Dodika, licemjerje, laganje i ponašanje jeftinog seoskog prevaranta ostaće možda i najduže upamćeno, nadamo se kao lekcija svim budućim političarima. Tako je Dodik ne trepnuvši izvalio kako su on i SNSD stvorili sigurnu Republiku Srpsku i izazvao lavinu reakcija i komentara građana, koji se s pravom pitaju:

Ko je ubio Bobana Blagojevića u Laktašima?
Ko je naručio likvidaciju Milana Vukelića?
Ko je ubio Davida Dragičevića?
Ko je ubio Damira Ostojića?
Ko je ubio Slavišu Krunića?
Ko je naredio brutalno premlaćivanje Vladimira Kovačevića?
Ko je naručio ubistvo Ljube Gladovića?
Ko je naručio premlaćivanje Ćane Babić?
Ko jebio Gorana Kotura?
Ko je ubio Čedu Đukića u Zvorniku?
Ko je ubio Sinišu Milićevića?
Ko je ubio Nebojšu Čubrilovića?
Ko je ubio Raška Pajića?
Ko je ubio Radovana Grbića u Prijedoru?
Ko je ubio Jasmina Imširevića?
Ko je ubio Miloša Ostojića u Palama?
Ko je ubio Vlatka Mačara?

Ovo su samo neka od ubistava i likvidacija za vrijeme otkako Milorad Dodik i SNSD grade “sigurnu Srpsku”, a sve do sada uspjeli su da je stvore sigurnom za ubice, što i jeste, sudeći po tome da je i pripadnicima kriminalnih klanova iz regiona Srpska omiljeno mjesto za boravak, jer se ovdje osjećaju i te kako sigurno. Na sve to, Dodik u maniru tezgaroša sa lošom robom poručuje kako je on stvorio sigurnu Srpsku i kako SNSD razvija Srpsku, kao da za vrijeme vladavine SNSD-a Srpsku nije napustilo 350.000 građana. Bjesomučno laganje i bestidno izvrtanje stvarnosti su i definitivno znak kraja jednog lošeg perioda i vlasti koja je Republiku Srpsku unazadila više nego granate i bombardovanja, ali činjenica je i da se tome bliži kraj i da je potrebno uložiti svu snagu i trud da se Srpskoj nikad ne ponove ni Dodik ni SNSD.

Nastavite čitati

Trending