Pratite nas

Politika

Vanredna sjednica Skupštine Grada naredne sedmice

Objavio

u

Vanredna sjednica gradskog parlamenta, na kojoj će biti predložena radna tijela Skupštine grada i zamjenik gradonačelnika, biće održana 3. februara u Banskom dvoru. Odmah zatim, biće zakazana naredna redovna sjednica, kada bi trebalo da bude razmatran i nacrt budžeta Grada za ovu godinu, dogovoreno je na današnjoj sjednici kolegijuma Skupštine grada.

-Od suštinske važnosti je da usvojimo radna tijela Skupštine, ali imamo prisutan jedan nesrazmjer kada je riječ o predloženoj raspodjeli mjesta za predsjednike i potpredsjednike komisija, zbog čega vjerujem da će to biti ispravljeno narednih dana kako bi postavili temelj političke korektnosti – kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

On je naglasio da je veoma važno da Skupština grada, prati dinamiku rada Kabineta gradonačelnika koja je veoma snažna.

-Čeka nas usvajanje budžeta koji je spreman i koji će odražavati određene nove politike sa uštedama i racionalizacijom troškova što će se vidjeti na svim stavkama – kazao je Stanivuković i najavio da se tokom godine može očekivati i rebalans budžeta, jer i ova godina nije predvidiva zbog pandemije virusa korona, koja diriguje ekonomski ritam.

On je najavio i druge važne odluke koje će se uskoro morati donijeti, prije svega, one koje se odnose na pomoć Domu zdravlja, subvencije za javni prevoz za januar i februar, te odluka o neradnoj nedjelji, prijedlog za ukidanje drugog potpredsjednika Skupštine grada, kako bi se poslala poruka da pozicije ne treba nagomilavati.

-Čeka nas i reorganizacija „Akvane“ za šta nam treba podrška Skupštine grada ako zaista želimo da sačuvamo Gradski olimpijski bazen i da ovo preduzeće opstane – rekao je gradonačelnik.

Istaknuto je da je u pripremi projekat pod nazivom „Futur 2“ na kojem rade stručni timovi, jer kako kaže gradonačelnik – „Akvana“ ne može opstati sa jednim toboganom i ugostiteljskim objektom i vratiti 10 miliona koliko je zadužena.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić istakao je, ovom prilikom, da je veoma važno izabrati radna tijela kako bi se mogle održati naredne sjednice na kojima će se naći dosta važnih prijedloga i odluka, prije svega budžet za 2021. godinu.

-Sredinom narednog mjeseca trebalo bi da razmatramo nacrt budžeta i još neke važne tačke da bi otvorili nove investicije, ali i sanirali probleme u našim institucijama koji su uzrokovani pandemijom koronavirusa – naglasio je on.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Ko je Milorad Dodik?

Objavio

u

Jedan dan je partizan, drugi četnik, čas je reformista, čas socijaldemokrata, malo bi slavio slavu, malo bi goste slao u SDS na slavu, onda bi ljude slao u Hag, pa im dodjeljivao povelje, bio borac dok je u isto vrijeme švercao cigarete, krišom uvodi u NATO, javno slavi Rusiju, kaže da je poštenjačina, ali mu se omakne koji poklon sumnjivog porijekla…

On nije čovjek, on je kontradiktornost.

Nastavite čitati

Politika

Za čiji dobar apetit plaća narod Srpske?

Objavio

u

Jedna od najmisterioznijih budžetskih stavki u RS je ona za Ugostiteljski servis Vlade RS. Ono što bi u svakoj normalnoj zemlji bila sporedna služba sa sporednim značajem u SNSD-ovoj strukturi ima sve veću težinu i sve veći budžet i kadrovski uticaj. Stotine hiljada KM narodnog novca već godinama “nestaje” u raskošnim ovalima najboljeg mesa, probranih morskih specijaliteta, ribe list, orade, hobotnice, manga, avokada, najboljih vina i drugih pića i to u količinama koje bi bez problema zadovoljile vojsku neke manje države.


Javna je tajna da je direktor Zoran Čavić siva eminencija Dodikovog kabineta koji je za desetak godina prešao put od konobara do bogataša. Još je “javnija” tajna da je popularni Čava Dodikovu naklonost stekao tako što narodnim novcem plaća sva privatna druženja, slave, rođendane, krštenja i druge zabave Dodika i njegove porodice. Hrana i piće su narodni, konobari takođe, tako da je Dodiku preostalo samo da bude dobro raspoložen, a kada je sve džabe nije ni teško.


Naročitu naklonost Čava ima i zbog svega onoga što o navikama velikog šefa zna jer godinama poslužuje Dodika i u “najopuštenijim” trenucima. Poznate đurđevdanske proslave, kojima se Dodik tako često i rado hvali, organizuje i plaća…pogodite ko?!


Bilo bi veoma interesantno da Čava objasni otkud i za vrijeme korone gigantski računi i količine elitnih pića i jela? Još zanimljivije je propitati sve ministre, pomoćnike i druge rukovodioce u Vladi RS da li su bahanalije koje su potpisali na računima kao svoju reprezentaciju zaista pojeli i popili oni sa “gostima” u vrijeme korone ili su ovali završili na 16. spratu, u Bakincima, Kalderi, Keju i drugim mjestima za odmor člana Predsjedništva BiH koji nema nikakva prava da se gosti na račun naroda. Slijede slična pitanja i o putnim troškovima i obezbjeđenju velikog baje koje takođe, nezakonito, plaća narod Srpske!

Nastavite čitati

Politika

Na Manjači maršira Nato: Pogodite ko je znao za to!

Objavio

u

U emisiji “Puls naroda”, koja se subotom emituje u programu BN radija, slušaoci su iznijeli svoje viđenje u vezi predstojeće velike vojne vježbe NATO snaga na Manjači, ali i ulaska BiH u NATO savez.

Zanimljivo je kako slušaoci komentarišu Dodikovu, kako navode, predstavu za javnost kada je u pitanju NATO. Jedni osporavaju njegovu politiku da jedno priča a drugo radi, dok drugi opravdavaju njegove postupke.

Kakav je glas naroda, barem onih koji su se uključili u emisiju “Puls naroda” poslušajte u emisiji:

BN

Nastavite čitati

Trending