Pratite nas

Politika

Vanredna sjednica Skupštine Grada naredne sedmice

Objavio

u

Vanredna sjednica gradskog parlamenta, na kojoj će biti predložena radna tijela Skupštine grada i zamjenik gradonačelnika, biće održana 3. februara u Banskom dvoru. Odmah zatim, biće zakazana naredna redovna sjednica, kada bi trebalo da bude razmatran i nacrt budžeta Grada za ovu godinu, dogovoreno je na današnjoj sjednici kolegijuma Skupštine grada.

-Od suštinske važnosti je da usvojimo radna tijela Skupštine, ali imamo prisutan jedan nesrazmjer kada je riječ o predloženoj raspodjeli mjesta za predsjednike i potpredsjednike komisija, zbog čega vjerujem da će to biti ispravljeno narednih dana kako bi postavili temelj političke korektnosti – kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

On je naglasio da je veoma važno da Skupština grada, prati dinamiku rada Kabineta gradonačelnika koja je veoma snažna.

-Čeka nas usvajanje budžeta koji je spreman i koji će odražavati određene nove politike sa uštedama i racionalizacijom troškova što će se vidjeti na svim stavkama – kazao je Stanivuković i najavio da se tokom godine može očekivati i rebalans budžeta, jer i ova godina nije predvidiva zbog pandemije virusa korona, koja diriguje ekonomski ritam.

On je najavio i druge važne odluke koje će se uskoro morati donijeti, prije svega, one koje se odnose na pomoć Domu zdravlja, subvencije za javni prevoz za januar i februar, te odluka o neradnoj nedjelji, prijedlog za ukidanje drugog potpredsjednika Skupštine grada, kako bi se poslala poruka da pozicije ne treba nagomilavati.

-Čeka nas i reorganizacija „Akvane“ za šta nam treba podrška Skupštine grada ako zaista želimo da sačuvamo Gradski olimpijski bazen i da ovo preduzeće opstane – rekao je gradonačelnik.

Istaknuto je da je u pripremi projekat pod nazivom „Futur 2“ na kojem rade stručni timovi, jer kako kaže gradonačelnik – „Akvana“ ne može opstati sa jednim toboganom i ugostiteljskim objektom i vratiti 10 miliona koliko je zadužena.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić istakao je, ovom prilikom, da je veoma važno izabrati radna tijela kako bi se mogle održati naredne sjednice na kojima će se naći dosta važnih prijedloga i odluka, prije svega budžet za 2021. godinu.

-Sredinom narednog mjeseca trebalo bi da razmatramo nacrt budžeta i još neke važne tačke da bi otvorili nove investicije, ali i sanirali probleme u našim institucijama koji su uzrokovani pandemijom koronavirusa – naglasio je on.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Navodi Borisa Udovičića netačni: Pominjana lica nemaju veze sa uređivačkom politikom portala Banjaluka-24.com

Objavio

u

Boris Udovičić je danas na svojoj fejsbuk stranici objavio podatke kojima navodi da iza portala Banjaluka-24.com stoji Aleksandar Ćulum i agencija AdKraft, što ovim putem demantujemo.

Agencija AdKraft je samo izradila web sajt, te NEMA NIKAKVE VEZE SA UREĐIVAČKOM POLITIKOM i OBJAVAMA na portalu banjaluka-24.com.

Agencija je SAMO KUPILA DOMEN, izradila web sajt, te se isti nalazi na njihovom serveru, što nema NIKAKVE VEZE SA OBJAVLJIVANIM SADRŽAJEM i uređivačkom politikom.

Agencija AdKraft je napravila na desetine sajtova i drugim klijetima (što se vidi u njihovom portfoliju), ali nema veze sa objavama koje ti klijenti postavljaju.

Portal banjaluka-24.com uređuju tri studenta novinarstva, politikologije i socijalnog rada, a upravo radi zaštite njih, jer se bave temama koje razotkrivaju mnoga zakulisna dešavanja, nismo objavili imena.

Nadalje, u narednih mjesec dana uprkos pritiscima na našu redakciju, objavićemo u rubrici ,,Impressum“ tačne podatke o sjedištu i sve detalje kada je u pitanju portal banjaluka-24.com.

Gospodinu Udovičiću smo se obratili dana 18.2.2020. godine sa zahtjevom da nam pošalje demanti, koji nam nikada nije poslao, te da smo ga dobili mi bi smo ga uredno objavili.

Ovim putem još jednom naglašavamo da podaci u fejsbuk objavi Borisa Udovičića nisu tačni, te da pomenuta lica i agencija nemaju nikakve veze sa uređivačkom politikom portala banjaluka-24.com, te molimo gospodina Udovičića da pošalje demanti za sve što smatra da je potrebno, a mi ćemo to uredno objaviti.

Nastavite čitati

Politika

NAJMLAĐI ODBORNICI U AKCIJI Ivan Begić i Miloš Stanišić o stanju u Banjaluci i Bijeljini

Objavio

u

Ivan Begić (PDP) i Miloš Stanišić (DNS), najmlađi odbornici u dva najveća grada u Srpskoj, Bijeljini i Banjaluci i razgovarali su o političkim izazovima u ova dva grada nakon izbora na kojima su pobijedili gradonačelnici iz stranaka koje su opozicija na nivou Republike Srpske.

Mladi gradonačelnici Banjaluke i Bijeljine, Draško Stanivuković i Ljubiša Petrović, bili su prave zvijezde novembarskih izbora, a veliku pažnju javnosti izazvali su i mladi odbornici koji ih podržavaju. 

Begić je široj javnosti poznat po performansima, a Stanišić po atraktivnim fotografijama na Instagramu.

– Bijeljine i Banjaluka su u vrlo sličnoj situaciji. U oba grada gradonačelnici dolazi iz jednog političkog bloka, a skupštinska većina iz drugog. Nažalost, bojim se da će grad trpjeti štetu ako skupštinska većina bude uporno opstruisala donošenje bitnih akata i usvajanje budžeta – kaže Stanišić.

Isto to poručuje i njegov četiri godine mlađi kolega iz Banjaluke.

– Mi smo imali situaciju da nas skupštinska većina poziva na saradnju i kaže da će usvojiti sve ono što je dobro za naše sugrađane, a onda ne podrže izbor zamjenika gradonačelnika ili smanje prihode u budžetu za više od četiri miliona maraka, samo da bi gradonačelniku “pravili probleme” – kaže Begić.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Politika

BANKE: Odluka o zabrani poslovanja sa Dodikom

Objavio

u

Dvije banke u BiH donijele su odluku o zabrani poslovanja sa Miloradom Dodikom.

Ovo otkriva na svom blogu Slobodan Vasković i dodaje da je to urađeno jer se Dodik nalazi na nalazi na američkoj “Crnoj listi”, a jedna od posljedica te činjenice je i zabrana bankama da posluju sa Dodikom.

Dodik je na “Crnu listu” SAD-a stavljen 17.01.2017. godine, “jer ‘minira’ Dajtonski sporazum i predstavlja prijetnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine”.

Vasković na blogu ne otkriva banke, koje su donijele takvu odluku, ali navodi da zna o kome se radi.

Dalje navodi da je to “novi udar na Dodika, nakon četiri godine gledanja “kroz prste” po ovom pitanju.

(BN)  

Nastavite čitati

Trending