Pratite nas

Društvo

Višković i Šeranić nudili ostavke, ali Dodik odbio

Objavio

u

Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, i ministar zdravstva Alen Šeranić, nekoliko dana nakon što je procurila afera „Kiseonik“ ponudili su ostavke Miloradu Dodiku, lideru SNSD-a, piše na svom blogu Slobodan Vasković.

Dodik je ostavke odbio da prihvati, uz obrazloženje da bi to bilo javno priznanje krivice, piše dalje na svom blogu Vasković.

“Nema ništa od toga, vaše ostavke značile bi da je pacijentima davan industrijski kiseonik, a to nikada nećemo priznati”, rekao je, Dodik.

“Višković i Šeranić koji će zbog svjesnog ataka na zdravlje stanovništva završiti u zatvoru najobičniji su licemjeri: Da imaju mikron morala, podnijeli bi neopozive ostavke i to javno, a ne bi ih nudili Dodiku, znajući da će ih on odbiti”, navodi Vasković dodajući da je “njihova jadna i bijedna igrica sa nuđenjem ostavke samo je dodatno dodvoravanje njihovom neprikosnovenom Izopačenom Vlasniku i ništa više od toga”, navodi Vasković u tekstu.

On dalje navodi da Dodik i nije funkcionerska adresa na kojoj bi članovi Vlade Srpske trebalo da nude ostavke, već je to Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske.

“Tako je i ovaj jadni mali manipulativni pokušaj Viškovića i Šeranića pokazao da je Dodik uzurpirao sve nadležnosti i funkcije u Srpskoj i da su svi ostali visoki funkcioneri SNSD-a tek njegove lutke na koncu koje on povlači po potrebi”, piše Vasković i dodaje:

“Dodik u posljednjih petanest godina autokratske vladavine direktno usmjerene protiv naroda, sa krajnjim ciljem njegovog biološkog uništenja”, piše dalje Vasković, ” nikada nije priznao nijednu grešku Vulgarnog, Primitivnog, Varvarskog Režima kojem je na čelu.

Vasković zaključuje da nije bilo za očekivati da prizna ni jezivu činjenicu da su pacijenti oboljeli od kovida-19 primali industrijski kiseonik za zavarivanje, umjesto medicinkog kiseonika, koji je lijek.

(BN)

Društvo

NEVRIJEME NAPRAVILO HAOS U REPUBLICI SRPSKOJ: Evo koja su mjesto je najgore prošlo

Objavio

u

By

Danas je oko 18 časova jako olujno nevrijeme zahvatilo Modriču.

Ulice grada su pod vodom i saobraćaj se odvija otežano. Grad je ostao bez električne energije, a pojedini dijelovi grada su jos uvijek bez struje.

Fotografije pogledajte OVDJE.

Izvor: Radio Modriča

Nastavite čitati

Društvo

VELIKO NEVRIJEME U REPUBLICI SRPSKOJ: Grad napravio haos

Objavio

u

By

Veliko nevrijeme praćeno obilnim padavinama zahvatilo je danas u poslijepodnevnim satima pojedina područja Bosne i Hercegovine.

Uz veliku količinu kišnih padavina koje su pale u glavnom gradu BiH i okolici, u pojedinim mjestima zabilježen je i grad.

Tako je zabilježen grad u Busovači i Ilijašu, a posebno velike količine grada pale su na Sokocu gdje je led stvorio bijeli pokrivač pa je naoko izgledalo kao da je pao snijeg.

Kako se može vidjeti na videu na Facebook stranici Crna hronika BiH, grad je na Sokocu prekrio čak i krovove kuća.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

POSTIGNUT DOGOVOR! Prevoznici prekidaju protest

Objavio

u

Već sutra će biti formirana radna grupa koja će prikupiti relevantne informacije i tražiti najbolji način da se pomogne prevoznicima, rekao je Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za međunarodni unutrašnji transport RS.

Grbić je nakon sastanka sa Nedeljkom Ćorićem, ministrom saobraća i veza RS, rekao da su dogovorili da će prevoznici prekinuti bojkot, te da će se tražiti modaliteti kako da se prevoznicima pomogne.

Ćorić je rekao da je Vlada RS već imala neka rješenja kao što je ukidanje akciza na gorivo, ali da ovaj prijedlog nije usvojen na nivou BiH.

“Sutra ćemo formirati radnu grupu koja će da prikupi sve relevantne informacije kako da pomognemo prevoznicima”, rekaoje Ćorić.

Dodao je da nije uredu da gorivo u RS ima veće cijene nego neke druge države u okruženju.

Ćorić je dodao da su pokušali apelovati prema nadležnim institucijama i insistirati da se održi hitan sastanak u vezi sa problemimana graničnim prelazima.

Srna

Nastavite čitati

Trending