Pratite nas

Nekategorisano

Višković tvrdi, da li je zaista tako: U Banjaluku će biti investirano više od 50 miliona KM!?

Objavio

u

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da će Vlada Srpske nesmetano sprovoditi svoje aktivnosti u lokalnim zajednicama u kojima je došlo do promjene čelnih ljudi na izborima, kao što su Bijeljina ili Banjaluka u koju će putem javnih preduzeća i planova investirati više od 50 miliona KM u ovoj i narednim godinama.

“Javna preduzeća u kojima je Vlada većinski vlasnik imaju neke svoje planove, kao što će `Elektroprenos` graditi trafo-stanice po Banjaluci, a `Putevi Srpske` kružne tokove. Putem javnih investicija Vlade proširuje se Univerzitetski-klinički centar, gradiće se zgrada Ustavnog suda Srpske, preko tri miliona KM biće uloženo za uređenje korita Vrbasa…”, rekao je Višković za RTRS.

Govoreći o jučerašnjoj sjednici Skupštine grada Banjaluka na kojoj nije usvojen budžet za ovu godinu koji je predložio gradonačelnik Draško Stanivuković, Višković je rekao da se u javnost izlazi sa nekim pričama koje nisu utemeljene na zakonu i odgovarajućim propisima.

“Morate se pomiriti sa činjenicom da su odbornici ti koji usvajaju. Ne smije se dozvoliti takav luksuz da se osionim ponašanjem kaže – ja vama neću prihvatiti nijedan amandman, a vi morate glasati za budžet”, poručio je Višković.

Prema njegovim riječima, samo se kroz pregovaračku poziciju pridobija druga strana za podršku svojih prijedloga.

“Ne treba ići na način – ja sam to predložio i ne može drugačije”, zaključio je Višković.

(Srna)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Nekategorisano

“AUTOGOL BANJALUCI” Lazić poručio da je odluka da gradonačelnik ne dodjeljuje Ključ grada pogrešna

Objavio

u

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Znam da je namjera skupštinske većine da diskredituje gradonačelnika, ali ovo prevazilazi svaku mjeru i ruši ugled gradu, rekao je odbornik Pokreta “Banjaluka zove” Saša Lazić.

Ovako Lazić komentariše prijedlog predsjednika Skupštine grada Banjaluka Mladena Ilića, da on dodjeli najveće gradsko priznanje, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

– Izgleda da se ove godine događa ono što nije nikad. Sve odluke se odjednom poštuju. Iako nisam ni glasao za ovu odluku, smatram da nije normalno da se praksa mijenja samo zato što je neko drugi gradonačelnik – rekao je Lazić na Kolegijumu.

On je poručio da je ovo autogol gradu Banjaluci, te da je Ključ grada uvijek dodjeljivao prvi čovjek grada.

– Ovo je još jedan presedan – poručio je Lazić.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Nekategorisano

“PROCVJETALA” GOSPODSKA Prelijepi prizori iz centra Banjaluke oduzimaju dah

Objavio

u

FOTO: Siniša Pašalić

Povodom obilježavanja Dana grada Banjaluke, danas je nastavljeno ukrašavanje Gospodske ulice.

Postavljene su kugle ukrašene cvijećem, koje oduševljeni Banjalučani već bilježe svojim kamerama.

Podsjetimo, povodom obilježavanja Dana grada 22. aprila, juče je počelo ukrašavanje Gospodske ulice, a planirano je i održavanje više od 30 događaja.

Nastavite čitati

Nekategorisano

Bisera Turković na mobilni potroši prosječnu platu u BiH

Objavio

u

Ministar vanjskih poslova BiH Bisera Turković mjesečno troši 1.000 maraka na razgovore preko mobilnog telefona, što je više od prosječne plate u BiH koja iznosi 969 KM.

U Odluci o korištenju telefona u Ministarstvu vanjskih poslova BiH kojom je definisano koji je mjesečni i godišnji limit koji zaposleni u Ministarstvu, uključujući i predstavnike u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, vidljivo je da Turkovićeva ima mjesečni limit za mobilni telefon od 1.000 KM, odnosno godišnje 12.000 maraka.

Turkovićeva ima pravo na čak 12 puta veće telefonske troškove od cijele ambasade BiH u Turskoj.

Ukupan iznos koji Ministarstvo vanjskih poslova BiH može za godinu dana potrošiti na mobilni i fiksni telefon je 740.000 KM ili, na primjer, blizu dva puta više nego što je koštala izgradnja vrtića u banjalučkom naselju Vrbanja za 50 mališana od 430 000 KM.

Kada su u pitanju Diplomatsko-konzularna predstavništva BiH u inostranstvu, po potrošnji fiksnog telefona tu definitivno prednjači Misija EU u Briselu, čiji je godišnji limit za fiksni telefon 17.000 KM, a odmah poslije toga slijedi Ambasada BiH u Berlinu koja ima godišnji limit na fiksni telefon u iznosu od 16.000 maraka.

Najniži limit za fiksni telefon, kada su u pitanju DKP-i ima Ambasada BiH u Teheranu sa godišnjim limitom od svega 1.000 maraka ili samo oko 83 KM mjesečno.

(Capital)

Nastavite čitati

Trending