Pratite nas

Politika

Vlada RS prioritete određuje na osnovu Dodikovih obećanja

Objavio

u

Vlada Republike Srpske sve češće projekte koje će prioritetno da finansira iz Budžeta određuje nakon što srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik obeća različita finansiranja prilikom njegovih posjeta gradovima i opštinama u Srpskoj.

Prije pet dana među prioritetne projekte u ovoj godini Vlada RS uvrstila je unapređenje infrastrukture u Industrijskoj zoni „Celpak“ i rekonstrukciju manastira Miloševac u Prijedoru.

Industrijska zona će iz Programa javnih investicija Republike Srpske dobiti 844.000 KM, a manastir 1,7 miliona maraka.

Očigledno je da Vlada ne prati nikakve kriterijume prema kojima određuje prioritetne projekte za koje će dati novac, već se on odobrava onim lokalnim zajednicama u kojima prethodno boravi Dodik i, najčešće sa lokalnim stranačkim ljudima, dogovori finasiranje određenih projekata.

Tako je bilo i ovaj put. Naime, Dodik je u Prijedoru boravio prije mjesec dana i obećao, između ostalog, podršku izgradnji industrijskih zona od 800.000 KM. Vlada je iznos malo „podebljala“ i odobrila 844.000 KM.

Nešto ranije Dodik je bio i u posjeti manastiru Miloševac kada je obećao da će institucije Srpske pomoći dovršetak izgradnje manastira.

Ovo nije prvi put da Dodik prilikom svojih posjeta lokalnim zajednicama obećava pomoć, a da Vlada onda sve to uvrštava u prioritete.

Slično je bilo i nakon Dodikove posjete Zagrebu tokom prošle godine, nakon čega je Vlada odobrila 195.583 KM, odnosno 100.000 evra, za obnovu objekata Pravoslavne crkve. Taj novac uzet je od donacije koju je Srbija dala Republici Srpskoj.

capital.ba

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

“OSTAĆU OVDJE DA VAS NERVIRAM” Žustra rasprava između Jelene Trivić i Dušice Šolaje (VIDEO)

Objavio

u

Nastavite čitati

Politika

SNSD gubi većinu – Banjac vrši pritisak na odbornike!

Objavio

u

Kako saznajemo, poslanik Darko Banjac predsjednik NPS-a vrši pritisak, prijeti odbornicima i poziva se na Milorada Dodika.

Na sjednici SO Kozarska Dubica danas nije došlo do usvajanja dnevnog reda, zbog izostanka dva odbornika.

Po svemu sudeći koalicija predvođena SNSD-om gubi podršku uu ovoj opštini.

Posljednjih dana u Kozarskoj Dubici vlada pravo vanredno stanje zbog unutarstranačkih sukoba što bi moglo kulminirati raskolom.

Inače, dubički SNSD neće da bude u koaliciji sa NPS-om Darka Banjca, a ova koalicija nema podršku no načelnika Radenka Reljića (SNSD).

Kako saznajemo, poslanik Darko Banjac predsjednik NPS-a vrši pritisak, prijeti odbornicima i poziva se na Milorada Dodika. Prema tom izvoru, prijetnje upućuje i porodicama od odbornika, koji neće sa njim u većinu.

Skupštinsku većinu sa Banjčevim odbornicima u Kozarskoj Dubici napravio je lično Dodik.

(BN)

Nastavite čitati

Politika

Zbog gušenja slobode govora umalo fizički obračun u Parlamentu Srpske?! (VIDEO)

Objavio

u

U Narodnoj skupštini Republike Srpske umalo nije došlo do fizičkog obračuna poslanika Narodne skupštine Republike Srpske Nebojše Vukanovića (SDS) i potpredsjednika Denisa Šulića iz (SNSD), koji je predsjedavao sjednicom.

Sve je počelo nakon što je  Šulić oduzeo riječ Vukanoviću, koji se tome usprotivio jer mu nije dozvolio da govori.

Nakon toga ljutit Vukanović krenuo je prema stolu, gdje sjedi skupštinsko rukovodstvo, a u susret njemu je pošao i Šulić.

Da ne dođe do fizičkog obračuna spriječili su drugi poslanici koji im nisu dozvolili da se fizički obračunaju.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Inače, treba podsjetiti da je poslovnik o radu “skrojen” tako da se poslanicima iz opozicije ne dozvoljava da budu ravnopravni učesnici skupštinskih rasprava i da im skupštinsko rukovodstvo oduzima riječ nakon skoro svake kritike vlasti.

Poslanici SDS napustili su nakon ovog incidenta skupštinsko zasjedanje i nisu učestvovali u glasanju.

Nasrt zakona o ispitivanju porijekla imovine usvojen je i upućen u javnu raspravu.

Više o toku skupštinske rasprave o pomenutom zakonu, koji je predložio SNSD, pogledajte u video prilogu BN TV:

(BN)

Nastavite čitati

Trending