Pratite nas

Politika

Vlada se rasipa: Za „Rajsku dolinu“ kupuju kvadove

Objavio

u

I dok će plate radnicima u realnom sektoru u Republici Srpskoj biti povećane za maksimalno 20 maraka, čini se da novca za državni hotel „Rajska dolina“ na Jahorini ne manjka, pa je Vlada RS ovaj put odlučila da, nakon milionskih ulaganja, kupi i četiri skupocjena, terenska četvorotočkaša za ugledne goste hotela.

Vlada je odlučila da za kvadove izdvoji iz budžeta 156.780 KM ili blizu 40 hiljada KM po komadu, što je, kažu poznavaoci, znak da će biti kupljeni neki od najskupljih četvorotočkaša, s obzirom da se kvalitetni mogu nabaviti i za duplo manji iznos.

Kada su u pitanju specifikacije vozila, nabavljaju ATV/Quad, benzinac, koji ima traktorsku homologaciju i podliježe trajnoj registraciji.

Jedan od uslova koje ponuđač mora ispuniti je da je u posljednje tri godine od dana objave obavještenja o nabavci, imao ugovor o isporuci robe koja je predmet nabavke, u minimalnoj vrijednosti nabavke pomenutih terenskih vozila ili više potvrda čiji je zbir najmanje u visini procijenjene vrijednosti nabavke.

Podsjetimo, kako je CAPITAL ranije pisao, iako je prvobitno bilo planirano da u „Rajsku dolinu“ bude uloženo 2,4 miliona maraka, samo ove godine će se, za sada,sliti sedam miliona KM iz Budžeta, čime će ulaganja poreskih obveznika u taj hotel dostići 17 miliona maraka.

Takođe, u jednom od posljednjih, osmom po redu, tenderu za taj hotel, Vlada RS je ponudila četiri miliona maraka za vanjsko uređenje hotela, iako je za sanaciju i adaptaciju hotela do sada već uloženo preko sedam miliona KM.

Vlada je stolice za „Rajsku dolinu“ nabavljala kao usluge, a kupovali su za taj hotel i skije, sanke i bicikla od 270.000 maraka.

(Capital)

Politika

Mazalica Vukanoviću: Šta radiš u kafani u 10.30? (VIDEO)

Objavio

u

Poslanik Srđan Mazalica iz SNSD-a danas je u restoranu Narodne skupštine prišao kolegi Nebojši Vukanoviću (SDS) i pitao ga zašto nije na poslu.

Kako je sam Mazalica napisao na Twitteru, ovo je bila malo opuštenija verzija između dvojice kolega, što dodvodi do zaključka da je ovo bila “skupštinska” šala i da se poslanici, koji su inače na suprotnim stranama u skupštinskoj sali, mogu i našaliti.

Mazalica je zatekao Vukanovića u restoranu kako sjedi i priča sa nekoliko osoba, pa je prišao stolu te ga upitao šta radi u kafani u 10.30. Sve je snimio i objavio na Twitteru.

“Čekam da prođe aktuelni čas”, odgovorio mu je Vukanović kroz smijeh.

“Šta glumiš mangupa? Hoćemo li na posao?”, upitao je Mazalica, a Vukanović mu je odgovorio “Odmah”.

Nastavite čitati

Politika

Vukanović poklonio ministrima kreme za sunčanje (VIDEO)

Objavio

u

Nebojša Vukanović poklonio je ministrima u Vladi RS kreme za sunčanje i uputio pitanje “ko leti avionima Vlade Republike Srpske”

Nastavite čitati

Politika

Sastali se najmlađi gradonačelnici: Stanivuković u Gradskoj upravi ugostio Benjaminu Karić

Objavio

u

Delegaciju Grada Sarajevo na čelu sa gradonačelnicom Benjaminom Karić, ugostio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u Gradskoj upravi.

Ovom prilikom, predviđen je sastanak Stanivukovića i Karićeve, zajedno sa saradnicima, kao i zajednički ručak.

Ovaj susret je specifičan po tome što se sastaju najmlađi gradonačelnik Banjaluke i najmlađa gradonačelnica Sarajeva ikada.

srpskainfo.com

Nastavite čitati

Trending