Pratite nas

Društvo

Vlada sutra razmatra pojeftinjenje ovih proizvoda

Objavio

u

Vlada Republike Srpske će na sutrašnoj sjednici da razmatra prijedlog smanjenja marži na osnovne životne namirnice – potvrđeno je u Ministarstvu trgovine i turizma RS, piše Srpska info.

Trenutno je, po Uredbi iz aprila ove godine, maksimalna marža u veleprodaji deset, a u maloprodaji osam odsto. Prijedlog je da se smanji na osam i šest odsto.

Uredbom je, inače, marža ograničena na so, životinjska mast, suncokretovo ulje i biljna mast, margarin, pasterizovano mlijeko, jogurt, pšenično brašno, hljeb, šećer, hrana za dojenčad i hrana za bebe.

Pri formiranju cijena, marža je ograničena samo na kuhinjsku so u pakovanju od jednog kilograma, kod margarina samo margarin od 250 grama i 500 grama bez dodatnih svojstava, mlijeko i jogurt, koji su pakovani u plastičnu foliju od jednog litra, kod hljeba, samo bijeli, odnosno polubijeli hljeb od 600 grama, napravljen od bijelog brašna TIP-500 i polubijelog brašna TIP-850, kod šećera, samo kristal šećer u pakovanju od jednog i pet kilograma, a kod hrane za dojenčad i hrane za bebe marža je ograničena na one proizvode koje predstavljaju isključivo zamjenu za majčino mlijeko.

Ako marža bude smanjena, cijene ovih proizvoda bi trebalo da budu nešto niže, ali trgovci o tome ne žele da pričaju dok odluka ne bude zvanična.

srpskainfo.com

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Društvo

NEVRIJEME NAPRAVILO HAOS U REPUBLICI SRPSKOJ: Evo koja su mjesto je najgore prošlo

Objavio

u

By

Danas je oko 18 časova jako olujno nevrijeme zahvatilo Modriču.

Ulice grada su pod vodom i saobraćaj se odvija otežano. Grad je ostao bez električne energije, a pojedini dijelovi grada su jos uvijek bez struje.

Fotografije pogledajte OVDJE.

Izvor: Radio Modriča

Nastavite čitati

Društvo

VELIKO NEVRIJEME U REPUBLICI SRPSKOJ: Grad napravio haos

Objavio

u

By

Veliko nevrijeme praćeno obilnim padavinama zahvatilo je danas u poslijepodnevnim satima pojedina područja Bosne i Hercegovine.

Uz veliku količinu kišnih padavina koje su pale u glavnom gradu BiH i okolici, u pojedinim mjestima zabilježen je i grad.

Tako je zabilježen grad u Busovači i Ilijašu, a posebno velike količine grada pale su na Sokocu gdje je led stvorio bijeli pokrivač pa je naoko izgledalo kao da je pao snijeg.

Kako se može vidjeti na videu na Facebook stranici Crna hronika BiH, grad je na Sokocu prekrio čak i krovove kuća.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

POSTIGNUT DOGOVOR! Prevoznici prekidaju protest

Objavio

u

Već sutra će biti formirana radna grupa koja će prikupiti relevantne informacije i tražiti najbolji način da se pomogne prevoznicima, rekao je Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za međunarodni unutrašnji transport RS.

Grbić je nakon sastanka sa Nedeljkom Ćorićem, ministrom saobraća i veza RS, rekao da su dogovorili da će prevoznici prekinuti bojkot, te da će se tražiti modaliteti kako da se prevoznicima pomogne.

Ćorić je rekao da je Vlada RS već imala neka rješenja kao što je ukidanje akciza na gorivo, ali da ovaj prijedlog nije usvojen na nivou BiH.

“Sutra ćemo formirati radnu grupu koja će da prikupi sve relevantne informacije kako da pomognemo prevoznicima”, rekaoje Ćorić.

Dodao je da nije uredu da gorivo u RS ima veće cijene nego neke druge države u okruženju.

Ćorić je dodao da su pokušali apelovati prema nadležnim institucijama i insistirati da se održi hitan sastanak u vezi sa problemimana graničnim prelazima.

Srna

Nastavite čitati

Trending