Pratite nas

Politika

Vladi Srpske hotel na Jahorini važniji od sudija, revizora i studenata

Objavio

u

Izdvajanje sredstava za Ustavni sud, Glavnu službu za reviziju javnog sektora i Studentski centar Pale, Vlada Republike Srpske iskoristila je da, u paketu sa njima, poveća iznos milionskih ulaganja u državni hotel “Rajska dolina” na Jahorini u ovoj godini, otkriva CAPITAL.

Naime, Vlada je prije nekoliko dana izmjenila Odluku o određivanju prioritetnih projekata iz Programa javnih investicija RS za finansiranje iz Budžeta u 2021. godini.

Pored ranije odobrenog novca za hotel “Rajska dolina” i za Srpsko-ruski hram, o čemu je CAPITAL pisao, Vlada je sada uvećala sredstva za hotel te dodala druge projekte za koje je odlučila da su prioritetni u vrijeme pandemije virusa korona.

Tako će se u hotel “Rajska dolina” na Jahorini, za sada, ove godine „sliti“ sedam miliona maraka iz Budžeta, čime će ulaganja poreskih obveznika u taj hotel dostići 17 miliona maraka. Podsjećamo, prvobitno je bilo planirano izdvajanje od 2,4 miliona KM u ovoj godini.

Pored toga, Vlada je odlučila da za izgradnju zgrade Ustavnog suda RS  izdvoji tri miliona maraka. Ranije smo objavili da je Ustavni sud zvanično prihvatio ponudu firme „Integra inženjering” da im za 5,6 miliona KM izgradi novu zgrade u Banjaluci. Dio troškova je plaćen tek u prošloj godini nakon višegodišnjih zahtjeva, obećanja i čekanja da ta važna institucija Srpske počne sa rješavanjem sv0g smještaja. Gradnja zgrade za sudije u početnoj je fazi u centru Banjaluke, u blizini Centralne banke, a preko puta IRB-a i hotela “Bosna”.

Vlada je novac iz Budžeta namijenila i za opremanje nove zgrade Glavne službe za reviziju javnog sektora RS što bi trebalo da košta 996 hiljada maraka.

Na listu prioriteta je dodato i obezbjeđenje kapaciteta za potrebe Studentskog centra Pale i za te namjene iz Budžeta izdvojiće se 700 hiljada KM.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Politika

BANJA LUKA NIKADA NIJE BILA LJEPŠA: Velika promjena u centru grada koja će sve odušteviti

Objavio

u

By

Kako bi tokom predstojećih praznika stvorili ugodan ambijent sugrađanima, započelo je ukrašavanje Gospodske ulice.

Kako sve izgleda pogledajte OVDE.

Garlende i snježni novogodišnji vijenci – ukrašeni plišanim mašnama u kombinaciji sa svijetlećim kuglama centralnoj šetačkoj zoni našeg grada daće jedan sofisticiran i elegantan izgled.

Takođe, rasvjetni stubovi poprimiće novogodišnje ruho i biće ukrašeni garlendama i mašnama.

Ono što je posebno zanimljivo je to da za novogodišnji nakit, koji će krasiti glavno gradsko šetalište, nisu izdvajana dodatna novčana sredstva, već je postojeći nakit redizajniran.

Izvor: Banjaluka.net

 

Nastavite čitati

Politika

ĐAJIĆ REKAO DA JE STANIVUKOVIĆA NA UKC ČEKAO NAPAD: Najavili su incidente

Objavio

u

By

Gradonačelnik je dobrodošao na Univerzitetski klinički centar RS,  ali nije dobrodošao da se slika i kiti tuđim perjem, rekao je to direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS Vlado Đajić komentarišući nedavnu odluku ove ustanove da uskrati mogućnost gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanoviković da posjeti UKC RS.

Video obraćanja možete pogledati OVDE.

Kazao je da je “svaka zvanična posjeta bilo kojeg predstavnika dobrodošla” ali samo ako se radi o licima koja imaju  “dobre namjere. a ne da se reklamiraju”.

– Nismo željeli rijaliti, da se slika i hvali kako on daje radnicima po 500 KM. Isto tako, nismo željeli incidente – istakao je Đajić.

On je dodao da veliki broj zaposlenih je ogorčen na njegovo ponašanje, zbog afere “Kiseonik” i svega onog što se dešavalo oko kuhinje i prezentovanja rada UKC RS u lošem svjetlu.

– Veliki broj zdravstvenih radnika je već bio najavio incidente, ako se on pojavi – zaključio je Đajić.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Politika

POLICIJA RASPISALA POTJERNICU ZA POLITIČAREM: Buran dan na našoj političkoj sceni

Objavio

u

By

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) demantujr navode pojedinih medija da je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u jutrošnjoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišen slobode, potvrdila je Feni portparolka tog tužilaštva Asmira Redžić.

Tužilaštvo ZDK oglasilo se zbog navoda koji su se “pojavili u medijima, vezano za objavu na zvaničnoj Facebook stranici Fuad Kasumović”.

– Za ovo tužilaštvo Fuad Kasumović se nalazi u bjekstvu! – stoji u tom saopštenju.

U drugom saopštenju za javnost, koje je istovremeno na svojoj stranici objavilo pomenuto tužilaštvo, ističe se kako su “postupajući po naredbama Kantonalnog tužilaštva ZDK i Kantonalnog suda Zenica, u ranim jutarnjim satima, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu, započeli s pretresima na više lokacija, a zbog sumnje da su počinjena krivična djela Organizovani kriminal iz čl. 342. st. 3. KZFBiH u vezi sa krivičnim djelima Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. u vezi stava 1. KZ FBiH, Prouzrokovanje stečaja iz člana 243. stav 1. KZ F BiH i Oštećenje povjerilaca iz člana 246. KZ FBiH”.

– Akcija se provodi povodom predmeta javnosti poznatog kao “Zenicatrans”. Po završetku pretresa javnost će biti upoznata sa rezultatima provedene akcije – ističu iz Tužilaštva ZDK.

Izvor: Avaz

Nastavite čitati

Trending