Pratite nas

Svijet

Vladimir Putin nosi obuću proizvedenu u Srpskoj

Objavio

u

Najmoćniji lider svijeta, ruski predsjednik Vladimir Putin nosi obuću proizvedenu u Republici Srpskoj, u pogonima Dermala u Kotor Varošu i Kneževu.

Vijest i fotografija da Putin nosi baš ovu marku obuće, namijenjene za planinarenje, obišla je svijet.

Ruski predsjednik veliki je ljubitelj prirode i avanturista, ali u svim prilikama veoma vodi računa o svom stilu i za sebe bira samo najbolje. Zato i ne čudi vijest da je za jednu takvu avanturu u prirodi izabrao cipele domaće fabrike Dermal, koja veći dio svojih proizvoda plasira na inostrano tržište.

– Istina je da su ove cipele proizvedene kod nas. Naime, mi radimo oko 2.500 pari dnevno obuće za jedan poznati njemački brend Haix. Oni se bave uglavnom prozvodnjom obuće za vojsku i policiju, za slobodno vrijeme, za planinarenje, za lov i slično – rekao je Radenko Bubić, vlasnik i direktor fabrike Dermal.

Bubić dodaje da su cipele koje Putin nosi napravljene u Dermalovoj fabrici u Kneževu.

– Radi se o jednoj dubokoj zimskoj cipeli, koja se zove Tactical mid. Cipela je vrlo lagana, jako lijepog dizajna, urađena od najboljih prirodnih materijala. Dakle, juneći nubuk. To je jedan artikal u samom vrhu proizvodnje kože. Unutra se nalazi goroteks postava. Cipela je nepromočiva – naveo je Bubić.

Vijest da je ruski predsjednik izabrao baš njihove cipele nije ih mnogo iznenadila jer godinama, da bi zadovoljili visoke standarde proizvodnje, pogone opremaju najsavremenijim mašinama, a koriste samo najkvalitetnije materijale koje nabavljaju u inostranstvu.

– Mi smo saznali od naših partnera iz Njemačke da Putin nosi našu obuću. Oni su nam pokazali slike ovog artikla i još nekih koje nosi u slobodno vrijeme, u planini, šetanji… i prepoznali smo da je taj artikal rađen kod nas, jer se on samo radi u našoj fabrici u Kneževu, u ovoj boji i u ovom dizajnu – ističe Bubić.

Za fabriku Dermal, čije je sjedište u Kotor Varošu, tek će se čuti. Od iduće godine planiraju da prošire asortiman proizvoda pod svojim imenom i otvore prvu prodavnicu na domaćem tržištu, u krugu fabrike.

RTRS

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Svijet

OŠTRA PORUKA KINE NATO-U Vaše ruke su umazane krvlju globalne populacije, vi ste izazov za globalni mir i stabilnost

Objavio

u

Komentarišući novi Strateški koncept koji je usvojila Alijansa na samitu u Madridu, Džao je naglasio da sam NATO predstavlja sistematski izazov za globalni mir i stabilnost.

On je na redovnoj konferenciji za novinare u Pekingu rekao da NATO, iako sebe predstavlja kao defanzivni blok, želi da napreduje u novim područjima i domenima.

– Želimo javno da kažemo da NATO preuveličava i naduvava takozvanu kinesku prijetnju i da je to apsolutno uzaludan trud – istakao je Džao.

Portparol Ministarstva pozvao je Alijansu da prestane sa neosnovanim kritikovanjem i provokativnim izjavama protiv Kine, te da se suzdrži od ideologije Hladnog rata i koncepta igre sa nultom sumom, javio je TASS.

Lideri NATO-a saglasili su se juče tokom Samita Alijanse u Madridu u vezi sa novim Strateškim konceptom u kojem se Rusija predstavlja kao najveća i najdirektnija prijetnja bezbjednosti Sjevernoatlantskog saveza. U pomenutom konceptu skrenuta je pažnja na sistematske izazove koje predstavlja Kina.

Izvor:Aloonline.ba

Nastavite čitati

Svijet

PUTIN UPOZORIO SKANDINAVCE “Ukoliko rasporedite NATO oružje, ODGOVORIĆEMO”

Objavio

u

U slučaju da vojna infrastruktura NATO-a bude raspoređena u Finskoj i Švedskoj, Rusija će morati da odgovori recipročno, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin na Kaspijskom samitu.

“Nemamo o čemu da brinemo u pogledu članstva Finske i Švedske u NATO-u. Ako žele (u NATO), samo naprijed. Ali moraju jasno da shvate da za njih ranije nije bilo prijetnji, a sada, ako se tamo rasporede vojni kontigenti i infrastruktura, bićemo prinuđeni da recipročno reagujemo i stvaramo iste prijetnje za teritorije sa kojih se nama stvaraju prijetnje”, objasnio je Putin odgovarajaću na pitanja novinara.

Ranije je generalni sekretar NATO-a Јens Stoltenberg saopštio da Alijansa planira da ojača borbene grupe na svojim istočnim granicama, kao i da poveća brojnost Snaga za brzo reagovanje sa sadašnjih 40 na više od 300 hiljada, dok je pomoćnik generalnog sekretara NATO-a Kamil Gran rekao da NATO neće dati Rusiji garancije da neće raspoređivati nuklearno oružje u Švedskoj i Finskoj ukoliko postanu članice Alijanse.

Izvor: Telegraf

Nastavite čitati

Svijet

KATASTROFA! Otac slučajno ostavio dijete u autu po vrućini, kada ga je zatekao mrtvog ubio se

Objavio

u

Otac iz Virdžinije u Sjedinjenim Američkim Državama ubio se nakon što je pronašao 18-mjesečnog sina mrtvog na zadnjem sjedištu automobila koji je stajao na suncu, prenosi CBS.

Muškarac se ubio u blizini kuće u kojoj je policija pronašla tijelo dječaka.

„Ovo je užasna tragedija po toliko osnova“, rekao je načelnik policije Česterfilda, Kristofer Hensli, prneosi CBS.

Policija smatra da je otac otišao na posao gdje je proveo tri sata i da je zaboravio da ostavi sina u vrtiću. Virdžiniju je ove nedjelje pogodio vreli talas.

Porodica dječaka alarmirala je policiju kada se dijete nije pojavilo u vrtiću. Policija je obišla kuću oca i pronašla i njegovo i djetetovo tijelo.

Porodica je navodno dobila poruke od oca da će se ubiti zbog sina.

Nastavite čitati

Trending