Pratite nas

Politika

Vlast Srpske prihvatila Inckovu odluku o negiranju genocida – Pogledajte policijsku depešu

Objavio

u

DOKUMENTI/ Depeša i prilozi kojima je vrh MUP RS izdao nalog da se postupa po “Inckovom zakonu”: Depešom sve organizacione jedinice MUP RS dobile nalog da postupaju u skladu sa odredbama Zakona o zabrani negiranja genocida, ratnih zločina i veličanja osoba presuđenih za ratne zločine

Novinar Slobodan Vasković objavio je na svom blogu i depešu i priloge koji su ranije poslani svim organizacionim jedinicama MUP-a Republike Srpske. a o čemu je on ranije pisao da je vrh MUP-a Republike Srpske izdao nalog da se postupa po “Inckovom zakonu” o zabrani negiranja genocida, ratnih zločina i veličanja osoba presuđenih za ratne zločine

“U prilogu akta dostavljamo Vam kopiju odluke Visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni krivičnog zakona Bosne i Hercegovine ii kopiju zakona o dopuni krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, koji su objavljeni u Službenom glasniku BiH broj: 46/21 od 27.07.2021. godine”, navedeno je u depeši.

U tekstu Vasković podsjeća da je, kao što je ranije i objavio, Srđan Obradović, načelnik Uprave za pravne i kadrovske poslove MUP RS, 09.08., svim organizacionim jedinicama MUP RS poslao depešu, kojom se obavještavaju da je zakon stupio na snagu, što, praktično, znači da moraju primjenjivati izmjenjene odredbe iz Krivičnog zakona BiH, koji je nametnuo bivši visoki predstavnik za BiH Valentin Incko.

U depeši striktno ne navodi da se postupa po nametnutom zakonu, ali to je nebitno, jer čim je zakon dostavljen, policija je obavezna da postupa po njemu.

Svjedoči to i podatak da su uz depešu, svim organizacionim jedinicama MUP RS, dostavljene i dvije strane Službenog glasnika BiH u kojem su objavljene izmjene Krivičnog zakona koji je nametnuo Incko. 

Takva depeša/naredba bila je i logična, navodi Vasković, jer MUP Republike Srpske ne može da postupa mimo Krivičnog zakona. Način njenog slanja i onog što je napisano u njoj je rutinski, uobičajen kada god stupe na snagu zakoni ili izmjene zakona, po kojima djeluje policija.

Na kraju teksta Vasković još jednom ponavlja da je ova depeša novi dokaz beskonačne laživosti Milorada Dodika, koji je tvrdio da Inckova odluka neće biti sprovođena na teritoriji Republike Srpske i koji je išao tako daleko da je čak isticao da će se MUP Republike Srpske suprotstaviti fizički pripadnicima Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), ako bi oni krenuli u hapšenje lica koja negiraju genocid.

Nakon slanja ove depeše, najasnije od svega je da je cijela lažna predstava o “odbrani srpstva”, koja traje gotovo mjesec dana u režiji Milorada Dodika, samo još jedan u nizu njegovih surovih udara na Srbe, navodi se u tesktu i dodaje da antisrbin  Dodik je, nema dileme, odlučan da Srbe uništi kao naciju u BiH i, ako ne bude zaustavljen na sledećim izborima, to će mu, izvan svake razumne sumnje, poći za rukom.

(BN) 

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

Andrea Dorić imenova za izvršnog direktora Puteva RS

Objavio

u

By

Član Izvršnog odbora Socijalističke partije i poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Andrea Dorić imenovana je danas za izvršnog direktora Puteva Republike Srpske, saznaje mojabanjaluka.info. 

Nakon što su se socijalisti pocijepali na dvije frakcije, Đokićevu i Selakovu, Andrea Dorić je ostala uz Gorana Selaka, odnosno u Socijalističkoj partiji Srpske. Kao kadar SPS-a je imenovana za vršioca dužnosti Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjoj Luci u septembru 2021. godine.

Nakon dva i po mjeseca Selak je napustio koalciju sa SNSD-om nakon čega je Dorićeva smijenjena sa mjesta direktora Centra. Ona se nakon toga vratila u Socijalističku partiju, a predsjednik ove stranke Petar Đokić rekao je “da poštuje spremnost Dorićeve da se vrati i nastavi svoje političko djelovanje u toj partiji, koja joj je omogućila mandat u Narodnoj skupštini”.

Izvor: Mojabanjaluka.info

Nastavite čitati

Politika

Đajić angažovao presuđenog ubicu, razbojnika i silovatelja Gorana Suvaru za kampanju

Objavio

u

Najpoznatiji konzument opojne droge kokain u Republici Srpskoj i direktor najveće zdravstvene ustanove Vlado Đajić angažovao je presuđenog kriminalca, razbojnika, silovatelja i ubicu Gorana Suvaru za svoje prljave u poslove u ovoj predizbornoj kampanji.

Glavna meta donedavnog robijaša Gorana Suvara prema Đajićevim kratkim crticama koje mu je napisao treba biti gradonačelnik Banjaluke, ali i bivši odbornik PDP-a Ivan Begić, koji je Suvaru više puta u javnosti optužio za ucjene i uhođenja, što naravno nije dobilo nikakav pravosudni epilog.

Goran Suvara ima zadatak da na najaprizemnije moguće načine pokuša diskreditovati sve one koji smetaju Đajićevom širokom nosu.

Suvara je angažovan i od strane jednog opozicionog lidera.

Za iste potrebe Đajić je angažovao i prijedorskog blogera Borislava Radovanovića, čiji sin se bavi dilanjem droge za pomenutog ,,doktora” Đajića.

Uskoro više detalja.

Nastavite čitati

Politika

VOZAČI, OPREZ: Saobraćajka kod Kramara u Banjaluci, stvaraju se ogromne gužve

Objavio

u

By

Zbog saobraćajne nezgode koja se danas dogodila oko 13.45 časova kod “Kramara”, na zapadnom tranzitu stvaraju se ogromne gužve.

Vozači se mole za strpljenje, a policija je na licu mjesta i vrši uviđaj.

Za sada nije poznato da li u saobraćajnoj nezgodi ima povrijeđenih.

Izvor: banjaluka.net

 

Nastavite čitati

Trending