Pratite nas

Politika

Vlasti SNSD-a gleda se kroz prste, prijave se pišu samo Stanivukoviću?!

Objavio

u

Policijska uprava Banjaluka ažurna je u pisanju prijava i poziva kada je u pitanju gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Tako je nastavljena stara praksa pisanja prijava protiv Stanivukovića, iako su one na sudu padale, kao zrele kruške.

To bi bilo za svaku pohvalu da u Policijskoj upravi imaju isti odnos i prema onim osobama i to visokim funkcionerima SNSD-a i njihovih koalicionih partnera kada na očigled svih Banjalučana kršili i zakone i epidemiološke mjere. 

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković dobio je poziv da 29. aprila dođe u Policijsku upravu Banjaluka u 11 časova na ispitivanje, jer je, kako stoji u pozivu osumnjičen za krivično djelo “nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije” iz člana 195. Krivičnog zakonika Republike Srpske. 

U slučaju neodazivanja na poziv biće prinudno doveden u Policijsku upravu u skladu  sa Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima Republike Srpske, stoji u pozivu.

Kako saznajemo, Stanivukovićeva greška je što je nedavno izašao pred ugostitelje i muzičare, koji su, nakon protesta kod Palate Republike Srpske, došli ispred Gradske uprave tražeći od njega pomoć zbog mjera zabrane rada, koje je nametnuo republički krizni štab, a koje su nakon bunta na ulici i korigovane.

Podsjetimo da je i u prethodnom periodu, prije nego je postao gradonačelnik, policija pisala preko 100 prijava protiv Stanivukovića, koje su uglavnom padale na sudu.

Treba se podsjetiti i kada je u jeku epidemije pred kraj prošle godine, tada važeče mjere, kršio i “predsjednik svih predsjednika u vlasti” Milorad Dodik otvarajući put u jednom banjalučkom naselju, kada je policija još obezbjeđivala taj skup kao što se vidi u prilogu BN TV. 

Takvih skupova je bilo još, gdje funkcioneri SNSD-a nisu poštovali propisane epidemiološke mjere, a među njima je bilo i ministara, direktora, gradonačelnika…Prijave od policije oni nisu dobijali, jer su članovi SNSD-a ili njihovi partneri u vlasti.

(BN)

Politika

Na Manjači maršira Nato: Pogodite ko je znao za to!

Objavio

u

U emisiji “Puls naroda”, koja se subotom emituje u programu BN radija, slušaoci su iznijeli svoje viđenje u vezi predstojeće velike vojne vježbe NATO snaga na Manjači, ali i ulaska BiH u NATO savez.

Zanimljivo je kako slušaoci komentarišu Dodikovu, kako navode, predstavu za javnost kada je u pitanju NATO. Jedni osporavaju njegovu politiku da jedno priča a drugo radi, dok drugi opravdavaju njegove postupke.

Kakav je glas naroda, barem onih koji su se uključili u emisiju “Puls naroda” poslušajte u emisiji:

BN

Nastavite čitati

Politika

Član Glavnog odbora SNSD-a prešao u SPS

Objavio

u

Član Glavnog odbora SNSD i bivši zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić nastaviće političko djelovanje kao član Socijalističke partije Srpske (SPS).

On je danas razgovarao sa predsjednikom SPS Goranom Selakom, te poručio da je izabrao mlade snage koje se istinski zalažu za Srpsku.

“SNSD je odustao od socijaldemokratije, a u SPS sam prepoznao mlade ljude koji se istinski zalažu za budućnost Republike Srpske i Modriče”, istakao je Savić.

Nezavisne

Nastavite čitati

Društvo

“Prenositi sjećanje na ŽRTVU SRPSKOG NARODA” Delegacija PDP položila cvijeće u Donjoj Gradini (FOTO)

Objavio

u

Predstavnici Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Perica Bundalo, Jelena Trivić i Milan Švraka, poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mira Pekić i predstavnici PDP-a Milanko Mihajilica i Anja Petrović prisustvovali su danas Danu sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida NDH u koncentracionim logoru Jasenovac i položili cvijeće na najvećem jasenovačkom stratištu u Donjoj Gradini.Donja Gradina, kao najveće stratište u kompleksu logora Jasenovac i novijoj istoriji čovječanstva, svjedok je i najstrašnijeg sunovrata ljudskog razuma i najgorih strahota kroz koje čovjek može proći, navodi se u objavi PDP-a na društvenim mrežama.

Donja Gradina, kao najveće stratište u kompleksu logora Jasenovac i novijoj istoriji čovječanstva, svjedok je i najstrašnijeg sunovrata ljudskog razuma i najgorih strahota kroz koje čovjek može proći, navodi se u objavi PDP-a na društvenim mrežama.

U istoriji će ostati zabilježeno da je u jasenovačkom kompleksu logora ubijeno više 500.000 Srba, 80.000 Jevreja i 23.000 Roma samo zato što su bili pripadnici svojih naroda. Istorija bilježi i nepojmljiva zvjerstva kroz koja su prolazili stradalnici.

Naša obaveza je da pamtimo, na pokoljenja prenosimo sjećanje na ogromnu žrtvu našeg i drugih naroda, okupljamo se i molimo za sve nevino stradale i novomučenike jasenovačke, cijeneći i kao najveću vrijednost čuvajući slobodu i mir, kažu u PDP-u.

Nastavite čitati

Trending