Pratite nas

Hronika

“Vratio se na mjesto nesreće” Očevidac opisuje DRAMATIČNU POTJERU za vozačem koji je skrivio smrt dječaka

Objavio

u

Nakon što je pri ogromnoj brzini usmrtio dječaka Almedina Bahonjića (15), u Kozarcu kod Prijedora, Nikola Đurđević se vratio na mjesto zločina i pitao šta se tu desilo, praveći se da ništa ne zna.

FacebookTwitterWhatsAppViber

Ispričao je ovo za Srpskainfo Željko Savić, jedan od očevidaca ove užasne nesreće koja se desila u noći između ponedjeljka i utorka u Kozracu.

Savić nam je ispričao da se slučajno tu zatekao u trenutku nesreće i da su prizori bili užasni.

– Išao sam iz Omarske prema Prijedoru i u Kozarcu se samo čuo jak i tup udarac, a onda sam vidio kako dijelovi sa sivog „audija A6“ varniče po putu. Odmah sam znao da se nešto užasno desilo. Zaustavio sam svoje vozilo, a iza mene je stao i kolega – priča naš sagovornik.

Bijeg

Otkriva da se u tom trenutku zaustavio i „audi“, a kada je vidio da su oni stali odmah je dao gas i velikom brzinom krenuo da bježi.

– Odlučio sam da odmah krenem u potjeru za njim, kako bih ga stigao. Okrenuo sam auto i krenuo za njim. S tim nesretnim dječakom su bili brat i drug, a njegov brat je udarao po mom vozilo i samo ponavljao „Pomozite mom bratu“. Rekao sam mu da će im pomoći kolega koji je iza mene. U tom trenutku vozač ubica je velikom brzinom krenuo da bježi. Ja sam ga sve vrijeme pratio, a onda se sa glavnog uključio na sporedni put prema Kamičanima – opisuje Savić dramatične trenutke za Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, na tom dijelu ima puno krivina i on ga je pratio sve do jednog velikog zavoja.

– Vozač je u tu krivinu ušao veoma velikom brzinom, a ja sam morao usporiti, jer sam se bojao da i ja ne nastradam. Kada sam izašao iz te krivine, više ga nisam vidio. Tada sam odlučio da se vratim na mjesto nesreće i da vidim mogu li šta pomoći – pojašnjava Željko.

Suvozač

Kaže da je, dok je pratio Đurđevića, dobro vidio vozača u automobilu i da na vozilu nije bilo registarskih oznaka. Takođe ističe kako misli da je neko sjedio na suvozačevom mjestu.

Njegovi prijatelji Nemanja Miletić i Nebojša Babić pokušavali su da pomognu povrijeđenom dječaku i odvezli ga u bolnicu. Međutim, dječak je preminuo nakon svega par minuta od dolaska u zdravstvenu ustanovu.

– Kada sam stigao tu, već je došla policija iz Kozarca, a ubrzo je došla saobraćajna policija, kao i policajci u civilu. Ja sam im odmah ispričao i opisao o kakvom se tačno automobilu radi, koja su oštećenja na njemu i u kojem pravcu je pobjegao. Takođe sam im rekao da taj vozač mora biti iz Kozarca ili nekih okolnih sela, jer niko ne može voziti toliko brzo ako ne poznaje ovaj put – ističe Savić.

Navodi da je, prema njegovoj procjeni, vozač morao ići oko 140 kilometara na čas na mjestu gdje se desila nesreća, a da je tu ograničenje 50.

Vozilo

Dodaje da je ostao šokiran kada je nakon 15 minuta od njegovog povratka na mjesto nesreće stigao automobil „nisan X-trail“.

– Siguran sam da je na mjestu suvozača sjedio Đurđević! Oni su se zaustavili i upravo je momak sa suvozačevog mjesta pitao kao šta se tu desilo. Potom su nastavili put. Kada su otišli, i kolega mi je rekao da je siguran da je on vozio „audija“ – pojašnjava očevidac.

Smatra da je on ostavio vozilo negdje skriveno u blizini Prijedora i da je neko od njegovih prijatelja kasnije to vozilo odvezao i sakrio na području Laktaša.

– Ako je to tačno, i taj što je sakrio auto i ovaj što ga je dovezao na mjesto nesreće moraju odgovarati za saučesništvo – poručuje Savić.

Potraga

Dodaje da se veliki broj mještana uključio u potragu za vozačem ubicom i da su pregledali sve sporedne ulice i livade.

– Išli smo svojim automobilima i obilazile sve male i zabačene ulice, livade, stare objekte da vidimo da li negdje ima vozila, ali nismo ništa našli. Ja radim u inostranstvu i na posao sam zakasnio, jer sam htio da nađem tu osobu koja je bila spremna da ovo uradi i da ostavi povrijeđeno dijete da leži pored puta – ističe sagovornik Srpskainfo i dodaje kako se nada da će vozač biti osuđen na maksimalnu kaznu.

Podsjetimo, nesreća se desila u utorak oko jedan čas iza ponoći kada je u Kozarcu Đurđević automobilom „audi“ udario Bahonjića, koji se s bratom i drugom kretao ivicom puta.

srpskainfo.com

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Hronika

U Banjaluci uhapšen visokopozicionirani član kavačkog klana

Objavio

u

Pripadnici MUP-a Republike Srpske večeras u Banjaluci uhapsili su jednog od članova Kavačkog klana, rečeno je Srni u MUP-u Srpske.

Ovo lice, koje ima veoma značajan uticaj u kavačkom klanu, uhapšeno je oko 19.00 časova na parkingu kod Ferhadije.

ATV prenosi da je za uhapšenim je Crna Gora raspisala potjernicu 2018. godine.

Kako ATV saznaje, riječ je o Almiru Jahoviću koji se sumnjiči za pokušaj ubistva Jovana Đurovića, saradnika Luke Bojovića i boksera Nikole Sjekloće u Crnoj Gori 2018. godine.

Jahović se u Banjaluci skrivao pod lažnim imenom, a pripadnici MUP-a Republike Srpske otkrili su krađu identiteta i on je uhapšen u vrijeme kada je došao da preuzme pasoš.

Akcija MUP-a Republike Srpske sprovedena je u saradnji sa crnogorskom policijom.

Očevici hapšenja su za portal Srpskainfo ispričali da su policajci izvukli osumnjičenog iz vozila, te bacili na parking i stavili mu lisice na ruke.

Srna

Nastavite čitati

Hronika

Podignuta optužnica protiv sudije Osnovnog suda u Banjaluci

Objavio

u

Republičko javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Nebojše Pejovića, sudije Osnovnog suda u Banjaluci, zbog krivičnih djela povreda zakona od sudije ili javnog tužioca i trgovina utjecajem.

Optužnicom je predloženo i da se osumnjičenom izrekne mjera zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti.

Optužnica Pejovića tereti da je 31. decembra 2019. godine, kao sudija Osnovnog suda u Banjaluci, u izvršnom postupku pred tim sudom, na ročištu radi  prodaje nekretnina koje su bile predmet izvršenja, od kojih četiri stana u Banjaluci i jedan poslovni prostor, te vikend kuća sa dvorištem u banjalučkom naselju Ivanjska, a u namjeri da ponuđaču advokatu S.V. pribavi imovinsku korist na štetu tražioca izvršenja i izvršenika, spriječio ostala četiri ponuđača da učestvuju u javnom nadmetanju  sa obrazloženjem da isti nisu uplatili obezbjeđenje za sve nekretnine koje se prodaju, iako su isti uplatili maksimalni iznos obezbjeđenja od 10.000 KM za učešće u javnom nadmetanju.

“Nakon otvaranja javnog nadmetanja osumnjičeni je ponudio na prodaju zajedno sve navedene nekretnine za ukupan iznos od 283.400 KM odnosno za jednu polovinu njihove procijenjene vrijednosti u izvršnom postupku, ne dozvoljavajući tom prilikom pojedinačnu prodaju nekretnina i uključivanje u nadmetanje ostalih ponuđača, te utvrdio da samo ponuđač advokat  S.V. ispunjava uslove za učešće na nadmetanju i nakon što je isti prihvatio punuđeni ukupni iznos za sve navedene nepokretnosti, osumnjičeni je donio nezakonitu odluku – zaključak kojim se predmetne nekretnine prodaju navedenom ponuđaču za 283.400 KM odnosno za polovinu njihove procijenjene vrijednosti, utičući svojim postupanjem na umanjenje iznosa za prodaju predmetnih nepokretnosti”, navodi se u optužnici.

U optužnici se dodaje se osumnjičeni tereti i da je od oštećenog S.H. zatražio, a 21. aprila ove godine i primio novčani iznos od 1.000 evra, kako bi koristeći svoj uticaj sudije, garantovao zaštitu i povoljan ishod postupka za privredno društvo u vlasništvu oštećenog u sudskim postupcima koji mogu proizaći nakon što je Okružni privredni sud u Banjaluci donio zaključak koji ne ide u prilog ovom privrednom društvu, a odnosi se na zahtjev  za upis u sudski registar.

Optužnica je proslijeđena sudiji za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci na potvrđivanje.

Nezavisne

Nastavite čitati

Hronika

Kako je propao plan lažne porodilje u Banjaluci: Do tančina smislila način da UVJERI MUŽA DA JE RODILA, u pozadini se krije tužna priča

Objavio

u

Nesvakidašnji haos nastao je u Univerziteskom kliničkom centru Republike Srpske kada je prethodne sedmice utvrđeno da je jedna žena lažirala trudnoću i porod u ovoj ustanovi, a zatim pokušala da dijete prijavi u Gradskoj upravi Banjaluka, otkriva Srpskainfo.

Ovakav slučaj ne pamte ni najstariji zaposleni u UKC Srpske i GU Banjaluka, jer su svi ostali šokirani kada se pojavio čovjek koji je želio da prijavi dijete, a koje nisu mogli da pronađu na spiskovima novorođenčadi.

On je došao u GU Banjaluka i donio neki nalaz, rekavši da želi da upiše svoju tek rođenu bebu. Radnicima je to odmah bilo sumnjivo, jer se nije radilo o nalazima kakvi se inače šalju iz UKC Srpske, pa su pozvali tu ustanovu da provjere informacije.

– Tražili su da im iz UKC dostave uobičajne papire kada je riječ o prijavi djeteta i rekli su im ime i prezime bebe. Međutim, kada su radnici UKC provjerili podatke, shvatili su da beba s tim podacima nikada nije rođena u njihovoj ustanovi. Odmah su obavijestili policiju i rekli im da se nešto čudno dešava – pojašnjava naš sagovornik.

Odlazak na “kontrole”

 Ovakav slučaj ne pamte ni najstariji zaposleni u UKC Srpske i GU Banjaluka, jer su svi ostali šokirani kada se pojavio čovjek koji je želio da prijavi dijete, a koje nisu mogli da pronađu na spiskovima novorođenčadi.

On je došao u GU Banjaluka i donio neki nalaz, rekavši da želi da upiše svoju tek rođenu bebu. Radnicima je to odmah bilo sumnjivo, jer se nije radilo o nalazima kakvi se inače šalju iz UKC Srpske, pa su pozvali tu ustanovu da provjere informacije.

– Tražili su da im iz UKC dostave uobičajne papire kada je riječ o prijavi djeteta i rekli su im ime i prezime bebe. Međutim, kada su radnici UKC provjerili podatke, shvatili su da beba s tim podacima nikada nije rođena u njihovoj ustanovi. Odmah su obavijestili policiju i rekli im da se nešto čudno dešava – pojašnjava naš sagovornik.

Odlazak na “kontrole”

U Policijskoj upravi Banjaluka su potvrdili za Srpskainfo da im je prijavljen ovaj slučaj, te da su izlazili na teren i da su preduzeli sve neophodne mjere.

Izvor Srpskainfo objasnio je šta se sve dešavalo u ovom slučaju, koji je iznenadio sve koji su bili uključeni u njega, jer se nikada ništa slično nije desilo.

– Navodno je ta žena prije nekoliko mjeseci rekla suprugu da je trudna i on je bio oduševljen. Kako su mjeseci prolazili ona mu je govorila da trudnoća dobro napreduje, redovno je, kao, odlazila kod ljekara na kontrole i čovjek nije ništa sumnjao – pojašnjava naš sagovornik.

Koliko je ona dobro odglumila trudnoću govori i podatak da su oboje na društvenim mrežama kačili slike na kojima je ona izgledala kao trudnica i pisali kako jedva čekaju da dobiju dijete.

– Prije nekoliko dana ona mu je rekla da ima trudove i da bi se mogla uskoro poroditi, pa ju je odvezao u UKC Republike Srpske. Zbog situacije s korona virusom, on svakako nije mogao ući u bolnicu, te se vratio kući – kaže izvor Srpskainfo.

Poruke

Ona se nekoliko dana krila u Kliničkom centru ili u blizini, a redovno je suprugu slala poruke da je sve u redu i da se nalazi u bolnici.

– Poslije nekog vremena, ona mu je poslala poruku da se porodila i da je sve prošlo odlično. S interneta je skidala slike beba i njemu slala na telefon, govorivši da je to njihovo dijete. Muž nije ništa nije posumnjao i bio je oduševljen što je postao otac – ističe sagovornik Srpskainfo.

U firmi u kojoj je zaposlen organizovao je proslavu zbog dobitka djeteta i svi su mu redom čestitali.

Koliko je daleko išla njegova supruga govori i informacija da je ona jednu doktorku zamolila da joj posudi telefon da pošalje poruke, jer njen u tom trenutku navodno nije bio u funkciji. Ona je suprugu poslala poruku u kojoj se predstavila kao doktorka i napisala da je dobio dijete, te koliko je beba duga.

“Otpusni list”

Pored toga, ona je najvjerovatnije u bolnici uspjela naći dokument koji je sama ispunila kao da se radi o otpusnom listu iz bolnice i to je dala suprugu. Upravo taj nalaz je doveo do toga da se klupko u ovom slučaju počne odmotavati.

Između ostalog, ona je poslala taj nalaz koji je bio “potpisan” od strane doktorke koja je već mjesecima na bolovanju.

– Nakon što se policija uključila u ovaj slučaj, pregledane su kamere u UKC Srpske i oko bolnice, te su između ostalog utvrdili da se ona jedno vrijeme krila na tom mjestu i u blizini. Isti dan je pronađena i saslušana u policiji. Tokom saslušanja, ona je priznala da je lažirala trudnoću i porod – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Ističe da se radi o veoma teškom slučaju, kao i da je ova žena ranije imala nekoliko spontanih pobačaja, te da joj je nakon ovog slučaja pružena adekvatna ljekarska pomoć.

OBAVIJEŠTENO TUŽILAŠTVO I CSR

Na naše pitanje da li im je prijavljen slučaj lažiranja poroda, u Policijskoj urpavi Banjaluka rekli su da su oni postupili po prijavi radnika UKC Republike Srpske.

– Policijski službenici su preduzeli sve neophodne mjere, o čemu su podnijeli izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, a i Centru za socijalni rad je dostavljavena dokumentacija o navedenom događaju – rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

srpskainfo.com

Nastavite čitati

Trending