Pratite nas

Politika

VUKAN ŠOKIRAO: Ako se ovo dogodi ja ću biti kandidat opozicije, OPOZICIJA SADA ODLUČUJE

Objavio

u

Najavio je učešće njegove liste i za nivo Narodne skupštine RS i Parlamentarne skupštine BiH, s tim da još uvijek nije siguran da li će samostalno nastupati na nivou BiH ili kao dio neke koalicije

Poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović je za portal Avaza rekao da je spreman prihvatiti odgovornost za jednu od dvije glavne funkcije, predsjednika RS ili člana Predsjedništva BiH, ukoliko dođe do takvog dogovora opozicije.

Prokomentarisao je i današnje raspisivanje izbora, uprkos pokušajima određenih stranaka iz vlasti da se ne raspišu.

– Izbori se moraju raspisati u skladu sa zakonima i Ustavom. Moraju se poštovati zakoni, iako to ne odgovara pojedincima iz HDZ i SNSD, koji pokušavaju da opstruišu izborni proces i izmjene Izbornog zakona, koje bi omogućile da se spriječe zloupotrebe i krađa glasova. Uprkos svemu, mislim da oni nemaju dovoljnu snagu da bi to opstruisali- kazao je.

On smatra da je veoma važno da se na jesen održe izbori.

– Potrebno je da se izvrši pritisak javnosti i na međunarodne i domaće aktere kako bi se napravila mreža posmatrača koja bi spriječila sve ono što se događalo prethodnih godina, a što se najbolje moglo vidjeti na posljednjim izborima u Doboju, gdje se prekrajala izborna volja. Krajnje je vrijeme da izbori budu realni izričaj volje birača. Siguran sam da će “crna trojka” HDZ, SDA i SNSD doživjeti pravi debakl nakon 20 godina – poručio je.

Kako kaže, u svim zemljama regiona se vremenom pojavljuju neke nove snage i mladi ljudi, a “mi stojimo u mjestu”. Mišljenja je da su jesenji izbori prava prilika da se uključe nove snage, koje će se okrenuti ekonomskim i socijalnim pitanjima.

O ambicijama njegove liste “Za pravdu i red”

– Koliko moja lista dobije glasova, od toga će zavisti gdje ćemo se mi naći i da li ćemo biti u mogućnosti da kreiramo i upravljamo procesima. Bili smo najveće iznenađenje u Trebinju na lokalnim izborima, a vjerujem da ćemo i sada to ponoviti. Selektovao sam listu mladih ljudi, intelektualaca, koji se nisu ranije bavili politikom. Mislim da ćemo biti prava avangarda i da ćemo dobiti priliku, jer ni ranije prilike nismo propustili – pojasnio je.

Na pitanje možemo li ga očekivati kao kandidata za predsjednika RS ili člana Predsjedništva BiH.

– To će se znati do jula. Još uvijek traju razgovori opozicije. Postoji taj raniji dogovor da dvije osobe koje budu imale najveću popularnost budu kandidati, jedna od njih je svakako Jelena Trivić, a da li će SDS prihvatiti da to budem ja kako to predviđaju istraživanja ili će predložiti nekoga drugog ostaje nam da vidimo. U svakom slučaju ja idem na izbore, a da li ću biti nosilac liste svoje liste ili kandidat za člana Predsjedništva BiH ili predsjednika RS nije još uvijek poznati – rekao je.

U slučaju da bude predložen, spreman je prihvatiti odgovornost.

– Ja nisam nikad bježao od bilo kakve odgovornosti, pa tako ne bih ni od te, ali u isto vrijeme nisam se nikada ni borio za bilo kakve funkcije, jer moj ugled u narodu ne ovisi od bilo kakve funkcije i iskreno se nadam da će to narod prepoznati. Ako kažu u opoziciji Vukan treba biti kandidat ja sam to spreman prihvatiti – kazao je.

Najavio je učešće njegove liste i za nivo Narodne skupštine RS i Parlamentarne skupštine BiH, s tim da još uvijek nije siguran da li će samostalno nastupati na nivou BiH ili kao dio neke koalicije, prenosi Avaz.

Izvor: Srpskainfo.com

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

ŽUSTRA RASPRAVA: Novi cjenovnik karata u javnom prevozu posvađao Stanivukovića i Ilića

Objavio

u

By

Skupština grada razmatra novi cjenovnik karata u javnom prevozu na koji je dostavljen amandman kluba odbornika SNSD, a kojim se predviđa da se poskupljenje finasira iz budžeta Grada.

Amandman je izazvao žustru diskusiju gradonačelnika Draška Stanivukovića i predsjednika Skupštine grada Mladena Ilića u vezi sa tim da li Grad ima novca ili ne.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je kazao da Grad ima određene finansije na koje možemo računati.

– Novi cjenovnik znači 15 odsto poskupljenja, a ne 25 odsto, kako su prevoznici tražili. Grad će na sebe preuzeti troškove karte penzionera, te srednjoškolaca što je 100.000KM mjesečno – rekao je on i dodao da je to maksimalno koliko Grad može da izdvoji.

– Ne možemo pokriti cijene radničke karte. a većim dijelom to pokriva poslovna zajednica. Grad to ne može da pokriva.

Pojedinačna karta bi po novom cjenovniku trebala biti 2.20 KM umjesto sadašnjih 1.80 KM. Pojedinačne karte uzimaju oni koji ne koriste često prevoz. Oni koji koriste češće javni prevoz kupuju mjesečne, a u tom segmentu je Grad dosta poskupljenja preuzeo na sebe – kazao je Ilić.

Naglasio je da ono što se traži amandmanom predstavlja dodatnih 100.000 KM mjesečno.

– To nismo u mogućnosti da izdvojimo. Ovim amandmanom neće biti zaustavljeni protesti prevoznika, sigurno ćemo opet morati uskoro sa prevoznicima pregovarati. Moj prijedlog je da se ne ide sa amandmanima – kazao je Stanivuković.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić je rekao da je zbunjen izjavom gradonačelnika. Pitao je da li Grad ima novaca ili nema.

– Vi samo spominjete da ima dosta novca u budžetu, rekordno punjenje budžeta. Kako sada kažete da nema novca? Objasnite to – rekao je on i slična pitanja je uputio i gradskom menadžeru Bojanu Kresojeviću, prenosi Srpskainfo.

– Kada nešto pitate gradskog menadžera da li ima ili nema, može ili ne, sve se završi sa slijeganjem ramenima. Tako je bilo na prošloj Skupštini. Vas nije bilo, a on je samo tako na sve odgovarao – naveo je on.

Smatra da postoji samo jedna izlazak iz problema sa prevoznicima, a to je potpisivanje novog ugovora.

– Svi kažu da je ugovor loš i Grad i prevoznici. Zašto se ne uđe u potpisivanje novog ugovora? Ja znam ko je ugovor potpisao, on ima ime i prezime, ali moj stav je da je ugovor katastrofa. Kakav je to ugovor, koji nama dozvoljava da samo o nečemu glasamo – kazao je Ilić.

Stanivuković je odgovorio da Grad ima pare koje su u decembru planirane za projekte i troškove.

– Ta sredstva su planira u decembru, a ne u maju. Iako imamo dobro punjenje budžeta, problem je što su povećani troškovi za sve planirane projekte. Mi to moramo nadoknaditi i za asfaltiranje ulica, rekonstrukciju mosta, košenje grada – kazao je Stanivuković.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Politika

Milanović poručio da SNSD ZLOUPOTREBLJAVA MALOLJETNIKE: Moglo nam se desiti da u čitanke uđe zbirka „Najveći turbo-folk hitovi decenije“

Objavio

u

By

Svake druge godine u javnosti se govori da će predizborna kampanja biti prljavija nego ikada, što se u velikoj mjeri do sada obistinilo, ali ova, koja još nije ni počela, već prevazilazi okvire ne samo političke borbe, nego i zdravog razuma.

Rekao je ovo Dragan Milanović, šef Kluba odbornika PDP u Skupštini grada Banjaluka i dodao da  su koncerti koje za, uglavnom maloljetnu publiku organizuje SNSD, do sada neviđena zloupotreba maloljetnika u predizborne svrhe.

– Nakon niza takvih koncerata, koje su estradni menadžeri u pokušaju da budu i političari, organizovali, vrhunac je bio nedavni nastup jedne folk pjevačice koji je preplavio društvene mreže. Na snimku se, pored lascivnog plesa dotične, jasno vide srednjoškolci ispred kojih su ogromne količine alkohola – naglašava Milanović.

Kako kaže, svaki roditelj tinejdžera u Banjaluci može biti zabrinut u vezi sa tim na kakav put politička stranka, koja mora imati i društvenu odgovornost, pokušava da povede njihovu djecu.

– Politička borba između odraslih i zrelih ljudi je jedno, pa makar bila i neargumentovana, ali uvlačenje djece u to, mameći ih alkoholom i nepristojnim izvođenjima, da bi se došlo do kojeg glasa njihovih punoljetnih prijatelja ili poznanika, dno je do kojeg niko nije mislio da se bilo ko u politici može spustiti – poručio je Milanović.

On je apelovao da se preuzme makar minimum odgovornosti i ukine svaki vid zloupotrebe maloljetnika u predizborne svrhe.

– Na kraju, koliko god SNSD koalicioni partneri bili njihovi sateliti koji prate tu neodgovornu politiku, možda nije loše što je najveća stranka u vladajućoj koaliciji odbacila resor prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske kao nevažan i bacila ga jednom od partnera.  Sudeći po njihovom odnosu prema tim stvarima, moglo nam se desiti da u čitanke uđe zbirka „Najveći turbo-folk hitovi decenije“ – sarkastično je poručio Milanović.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Politika

BRUTALAN ODGOVOR MILORADA DODIKA: Namjera Bošnjaka antiustavna, žele da sruše BiH dodvoravajući se Zapadu

Objavio

u

By

Milorad Dodik je nakon sjednice rekao da Predsjedništvo BiH u nijednom navratu nije donijelo nijednu odluku da se pridruži bilo kakvim mjerama Zapada protiv Rusije i da to tako ostaje.

– Vidljivo je da je na gotovo svim nivoima jedna vertikala koja ide iz SDA i koja je od Predsjedništva preko Savjeta ministara, odnosno Ministarstva vanjskih poslova djeluje mimo Ustava, mimo Poslovnika o radu, pokušava da predoči da su to stavovi BiH, priključuje se raznim izjavama samo na bazi konsultacije samo između ministra i ambasadora što nije predviđeno jer Predsjedništvo mora donijeti odluku u svakom pogledu – rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

– Dodik je rekao da nema nigdje nijednog dokumenta o mjerama protiv Rusije i da je ovo još jedan dokaz o jednoj svjesnoj, smišljenoj antiustavnoj namjeri Bošnjaka muslimana da sruše BiH na način da se dodvoravaju Zapadu i da pokušavaju putem svojih ambasadora u diplomatskoj mreži da samo predoče svoje stavove.

Izvor: Alo

Nastavite čitati

Trending