Pratite nas

Politika

VUKANOVIĆ NAPAO OPOZICIJU: Ne javljaju mu se, DA LI ĆE IĆI S NJIMA NA IZBORE?

Objavio

u

Mnogi u opoziciji me smatraju većim protivnikom i problemom nego što im je SNSD, što nikako nije dobro jer ne mogu SDS i PDP same osvojiti 42 poslanička mjesta u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Rekao je ovo jedan od najglasnijih opozicionara Nebojša Vukanović u razgovorima uživo sa pratiocima na Jutjub kanalu, gdje je odgovarao na njihova mnogobrojna pitanja.

Vukanović je svojim pratiocima otvoreno govorio o trenutnom odnosu sa gradonačelnikom Banjaluke, Draškom Stanivukovićem, poslanicom PDP, Jelenom Trivić, odnosima unutar opozicije, ali i o sukobu sa liderom DNS, Nenadom Nešićem.

Zašto nema duela sa Nešićem, zašto većina u opoziciji ćuti i prećutno podržava lidera DNS i njegove uporne uvrede i napade na Vukanovićev račun, ali i zbog čega je nekadašnji najpoznatiji opozicioni trojac, nestao sa političke scene.

– Već mjesecima nemam nikakvu komunikaciju sa ljudima iz opozicije jer mi se niko ne javlja tako da sam poprilično izolovan. Očito neki ljudi hoće da me izoluju, jer me smatraju većim protivnikom od SNSD. Ne može neko prema meni imati nekorektan stav i onda očekivati da budem ponovo ključan igrač za izbore, da vučem za predsjednika i onda da se stalno povlačim zbog viših interesa. Žele da ja najviše vučem, i da budem na začelju – rekao je Vukanović svojim pratiocima.

On je otkrio da više nije u dobrim odnosima sa gradonačelnikom Banjaluke, Draškom Stanivukovićem, kojem zamjera mnogo toga. Na prvom mjestu, rekao je Vukanović, Stanivukoviću zamjera javno “slikanje sa gradonačelnikom Prijedora koji je iz SNSD”.

– Nikako mi ne odgovara što se Stanivuković slika sa gradonačelnikom Prijedora i pravi sa njim neke zajedničke događaje. Ili mi ili oni, to je moja politika. SNSD je zlo, i nema nikakvog koketiranja s tom strankom. Borili smo se da razbijemo režim, a ne da budemo sa njima – naveo je Vukanović.

Istakao je da zamjera Stanivukoviću i to što se još ni jednom nije oglasio vezano za Nešićeve prijetnje i prozivke, a isto zamjera i ostatku opozicije. Vukanović kaže da je često na meti Nešića, ali da se niko iz opozicije nije ogradio od lidera DNS zbog toga.

– To još jednom govori kolika je razlika između svih nas – poručuje Vukanović.

On je sa svojim pratiocima podijelio informaciju da Stanivuković nije ispunio njegova očekivanja u godinu i po otkako je na vlasti u Banjaluci. Očekivao je, kaže Vukanović, da će biti urađeno mnogo više, prije svega na “demontaži SNSD”, ali to nije učinjeno.

– Razumijem da Stanivuković nema većinu ali moglo se mnogo više toga uraditi u ovih godinu i po dana – rekao je Vukanović.

On ističe da mu se čini da je Stanivuković trenutno bliži Nešiću i lideru SPS, Goranu Selaku, nego njemu, iako mu je upravo on bio najveća podrška u izbornoj kampanji prije dvije godine.

– Da nije bilo onako srčane podrške, prije svega, Jelene i mene, pitanje je da li bi Stanivuković danas bio gradonačelnik – istakao je Vukanović.

On je rekao da odnosi između njega, Stanivukovića i Trivićeve nisu tako dobri kao nekada. Sve se, tvrdi on, promijenilo nakon što je Stanivuković sjeo u fotelju gradonačelnika.

– Otkako je postao gradonačelnik, Draško se poprilično distancirao od mene. On, Jelena i ja više nismo onaj trojac koji je nekada bio. Otkako je postao gradonačelnik, sve je otišlo u nekom drugom smijeru. Čini mi se da je Draško sad bliži za Nešićem i Selakom nego sa mnom i Jelenom, ali to je njegov izbor i ne ulazim u to, jer nemam pravo na tako nešto – istakao je Vukanović.

On kaže da ga je povrijedilo i to što se Stanivuković nije pojavio na skupu u Banjaluci, koji je Vukanović nedavno organizovao. Još više ga je zaboljelo, kaže Vukanović, to što je Stanivuković baš tu veče organizovao sastanak u PDP.

– Na mom skupu u Banjaluci je bilo oko 500 ljudi. Umjesto da je Draško rekao, “hajmo da podržimo Vukana”, on je organizovao sastanak, očito s namjerom da niko iz PDP ne bi došao na taj skup. To me je razočaralo jer sam mnogo puta sjedao u auto i išao u Banjaluku kada je to njemu trebalo i kada je bila frka – požalio se Vukanović.

On se osvrnuo i na TV duel koji je trebao da ima sa Nešićem. Kaže da nema ništa protiv da ode na televiziju i suoči se sa liderom DNS, ali da je očito da Nešić to izbjegava. Vukanović tvrdi da je Nešić do sada u par navrata pristajao na TV dule, ali bi u zadnji čas odustao.

– Živimo u takvoj političkoj sceni gdje Nešić može biti lider neke stranke. Imam dosta podataka i dokumenata, i biće to zanimljiv duel sa Nešićem, ako do njega dođe. Davno sam pristao, ali on izbjegava. Ovih dana smo trebali da idemo na ATV, ali je Nešić otišao na skijanje u Austriju. Čitav dan svi mediji izvještavaju kako me je Nešić pozvao na duel, i kako ja to ne prihvatam. To nije tačno. Objavio sam da je on otišao na skijanje, ali mediji to nisu prenijeli. To samo pokazuje da sam poprilično medijski izolovan – naveo je Vukanović.

Izvor: Srpskainfo.com

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

Dodik prokomentarisao mogućnost zabrane kandidature na izborima

Objavio

u

By

Kada nestane logika, nastane BiH, citat je koji najbolje opisuje svaku pojavu u BiH, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, komentarišući mogućnost da mu bude zabranjeno da se kandiduje na opštim izborima zakazanim za 2. oktobar.

To je citat koji može da objasni svaku pojavu u BiH. Tako i to. Ja sam čovjek koji nema nijednu sudsku presudu, protiv koga se ne vode nikakvi ozbiljni procesi, koji se apsolutno nije ogrešio o postojeće pravo. Borim se za slovo Dejtonskog sporazuma, a oni mi kažu da rušim Dejtonski sporazum – rekao je Dodik.

On je podsjetio da od 2006. dobija sve izbore, a od kada postoji Republika Srpska na svim izborima je, kaže, rastao i na svim izborima bio pobjednik.

– E sad, ne znaju šta sa mnom da rade. Sprovode ankete po kojima stojim dobro, da je Dodik, gdje god se pojavi pobjednik, da je SNSD najozbiljnija partija u Republici Srpskoj, da se ne rasipa, već da se ukrupnjava, da ima podršku, da je sada na 34 odsto podrške, a do izbora će se rejting povećati. I sada hoćete da kaznite mene i Čovića i dva od tri naroda – rekao je Dodik za Sputnjik.

Sa druge strane, dodao je, podržavaju se one snage, koje ne samo da krše Dejtonski sporazum, već pokušavaju da proguraju politički islam kao zvaničnu politiku BiH.

– SDA je jedina partija u BiH koja ima antidejtonski program, napisan, usvojen na kongresu. To nije problem. Bakir Izetbegović kaže da ne može da dozvoli da Srbi i Hrvati odlučuju u BiH jer su navodno manjina, a on ukrao i inscenirao popis. I to niko neće da raščisti, samo se akumulira – napomenuo je Dodik.

Zato je najvažnije, istakao je, da se očuva stabilnost i mir, a to znači da nema sankcija za Rusiju, da se čuva homogenizacija Srba u Republici Srpskoj oko programa koji garantuje stabilnost i mir i da se pokušaju vratiti nadležnosti koje po Ustavu pripadaju.

Dodik je istakao da je Republika Srpska jedini entitet u BiH koji može da živi samostalno, da BiH to ne može bez međunarodne pomoći, a entitet Federacija BiH je nemoguća zbog sukoba Hrvata i muslimana.

Republika Srpska ima svoj parlament, institucije, Vladu, predsjednika, budžet, kaže Dodik.

Od izborne reforme, smatra, nema ništa zbog stava Izetbegovića.

– Gledajući kakvi su odnosi muslimana prema Hrvatima, apsolutno je jasno da mi, sve ono što imamo moramo da držimo veoma čvrsto i ne dozvolimo da se ukine konstitutivnost, što hoće liberali – rekao je Dodik.

On je napomenuo da na sastancima sa specijalnim američkim izaslanikom za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom stalno dobija “uputstva” kako sa SAD mora da sarađuje, ne po slovu Dejtonskog sporazuma, već da mora da sprovodi politike određene u Vašingtonu.

Jedini način da se odupre, kako kaže, jeste držanje slova Dejtonskog sporazuma i Ustava.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavite čitati

Politika

Šarović odbrusio Dodiku: Istina glasnija od galame

Objavio

u

By

“Umjesto da objasni građanima kako je BiH “ispod žita” se pridružila zemljama koje su uvele sankcije Rusiji a što je potvrdio i predsjednik Srbije i Žozep Borelj, visoki predstavnik za zajedničku spoljnu i bezbjednosnu politiku EU, Dodik napada i galami po svom ustaljenom metodu skrivanja istine”, kazao je Šarović.

– Ponovo, kada se svim silama pokušava sakriti istinu,  aktuelni član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, služi se napadima, psovkama i lažnim “patriotskim floskulama”, kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović.

On naglašava da je količina primitivnog jezika od strane Dodika postaje sve veća i veća, dok je argumenata sve manje i manje.

“Umjesto da objasni građanima kako je BiH “ispod žita” se pridružila zemljama koje su uvele sankcije Rusiji a što je potvrdio i predsjednik Srbije i Žozep Borelj, visoki predstavnik za zajedničku spoljnu i bezbjednosnu politiku EU, Dodik napada i galami po svom ustaljenom metodu skrivanja istine”, kazao je Šarović i dodao:

“Na njegovu (Dodikovu) žalost i pored njegove galame, istina je uvijek glasnija. Jasno je da se sankcije uvode skriveno i da predstavnici institucija Republike Srpske u sklopu BiH saglasne za uvođenje sankcija protiv Rusije koje su do sada predložene”, navodi Šarović.

Lider SDS kaže da je “uzalud prazna galama, uzalud demagogija o tome ko treba da nas vodi”.

“Vodite nas evo više od deceniju a doveli ste nas do praznih sela i gradova, do najbrže inflacije i najmanjih prosječnih primanja, do zadnjeg mjesta na putu u EU i do vrha ljestvice najkorumpiranijih zemalja Evrope. Usput, ja nikada svojom rukom nisam prenio nijednu nadležnost na nivo BiH niti sam se za razliku od nekih, slikao sa Medlin Olbrajt i I drugim “prijateljima” Republike Srpske. I uvijek ću sa takvim kao Vi rado stati na kantar patriotizma”, kazao je Šarović.

Izvor: Rtvbn.com

Nastavite čitati

Politika

Vukanović priznao: NE TREBA MI POMOĆ SDS-a I PDP-a – Opozicija nema ogromnu podršku

Objavio

u

By

Ne treba meni nikakva pomoć SDS-a i PDP-a. Raširićemo se koliko nam je ćebe veliko. Nikada nisam uzeo ni od koga bilo kakav novac za bilo šta. Ne bih izašao na izbore ako moram da zavisim od nekoga. To bi značilo da nisam slobodan, rekao  je Nebojša Vukanović za sarajevsko Oslobodjenje.

„…. Režim ima ogromne resurse, a SDS i PDP određene probleme. Ne možemo reći da imamo ogromnu podršku naroda. Ovo nije bitka za vlast, nego za opstanak, za RS….“ Priznao je Vukanović.

KOGA ĆE SDS KANDIDOVATI: MIRKA ŠAROVIĆA ILI MILANA MILIĆEVIĆA?

„Ne ulazim u to. Pristalica sam toga da se na izbore ide sa najjačim kandidatima. Mene ne interesuje da li je neko 4. ili 5. po snazi. Pomogao sam i jednom i drugom kad god sam mogao i ne znam zašto su me isključili iz ove priče.“ Rekao je Vukanović.

DA LI JE VAŠA ODLUKA O POVLAČENJU DEFINITIVNA? (iz trke za člana Predsjedništva BiH)

„Nisam odustao, ali je došlo do nevjerovatnih izmjena. Čak i SNSD mora da prikuplja potpise. Imao sam namjeru da istrajem i da budem kandidat, jer Jelena Trivić i ja imamo najviše podrške u narodu i došli bismo do pobjede.“

Izvor: Faktor magazin

Nastavite čitati

Trending