Pratite nas

Politika

VUKANOVIĆ ODGOVORIO NEŠIĆU: Nakon ovih informacija sukob postaje ozbiljan

Objavio

u

Vukanović je na svom blogu odgovorio Nenadu Nešiću (Nešićevu izjavu posvećenu Vukanoviću možete pročitati OVDE) a mi prenosimo u cjelini:

-Juče sam na elektronsku poštu dobio Dopis nazvan „Prijedlog za pobjedu“ od DNS-a, koji je potpisao predsjednik ove stranke Nenad Nešić, u kome se predlažu principi daljeg opozicionog djelovanja u 2022. godini. Nešić između ostalog predlaže da opozicija na izborima nastupi sa jednom zajedničkom listom, koja bi trebala po njegovim proračunima osvojiti 35 poslaničkih mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske, te jednu listu za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Pored toga Nešić predlaže da mu se obeća mjesto premijera u novoj Vladi, a ako neka opoziciona stranka mimo podrške DNS-a predlaži i kandiduje nekog za predsjednika ili člana Predsjedništva BiH, onda će i DNS istaći svoje kandidate. Ovakav diskurs, ucjene i ultimatumi su nedopustivi i ne može se komunicirati na ovaksv način.

Jasno sam odmah danas odgovorio DNS-u da njihovu uslovi i ultimatumi, kao i bila kakva saradnja sa Nenadom Nešićem, za mene nije prihvatljiva. Jedna lista ne bi dala potreban rezultat, a jedino je racionalan prijedlog o jednoj listi za Parlamentarnu skupštinu BiH, o kome se može razgovarati.

Dešava se upravo ono što sam na vrijeme najavio i upozoravao, a to je da će Nešić pokazati pravo licec te da će pokušati da diskredituje opoziciju te istakne kandidate za dvije inokosne funkcije. Debakl u Prijedoru ga je iznervirao Nešića, ogolio slabosti i nemoć DNS-a, koje on želi da prikrije izlaskom opozicije da jednom zajedničkom listom, te je ubrzao njegov istup i štetu koju želi napraviti opoziciji svojim destruktivnim ponašanjem.

Nešić je danas nasgupom na N1 skinuo masku sa lica, kritikovao SDS i PDP za izbore u Prijedoru, te ultimativno zaprijetio da će istaći svoje kandidate. Posebno je, bez pominjanja stranke, indirektno prozvao PDP da će po nekakvom nalogu stranaca istaći kandidaturu, vjerovatno misleći na Jelena Trivić, nakon čega će DNS istaći svoje kandidate.

Izvor: Nebojsavukanovic.info

 

 

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Politika

Ministrica finansija ne zna ko treba da plati 90 miliona maraka Slovencima

Objavio

u

By

Ministrica finansija u Vladi Republike Srpske, Zora Vidović smatra kako bi Elektroprivreda Republike Srpske trebalo da plati 90 miliona maraka slovenačkom “Vijaduktu”, a po osnovu nedavno završene arbitraže u Vašingtonu.

Ona nije objasila zašto bi ERS trebao da snosi odštetu za jednostrano raskinutu koncesiju.

Iako su zastupnici slovenačke firme uputili zahtjev za isplatu novca, gdje će se uskoro za svaki mjesec kašnjenja plaćati kamata od pola miliona maraka, ona kaže kako nije puno upoznata sa ovim slučajem.

“Nisam puno upoznata sa istorijom tih dešavanja. Angažovali smo određene eksperte da vidimo šta se tu dešava, ali po mojoj procjeni to ne bi trebao da snosi budžet nego Elektroprivreda”, kazala je ona danas.

Podsjećamo, Republika Srpska izgubila je 90 miliona KM u sporu pred arbitražnim sudom u Vašingtonu, po tužbi slovenačkog preduzeća „Vijadukt”, a zbog jednostranog raskida ugovora o koncesiji za izgradnju hidrocentrala na Vrbasu.

Do pokretanja arbitražnog spora došlo je nakon što je „HES Vrbas“, koji je trebalo da gradi HE na Vrbasu, u oktobru 2015. godine uputio Vladi RS odštetni zahtjev od 46 miliona KM zbog raskida ugovora, a kako se nisu dogovorili, većinski vlasnik HES-a, slovenački „Vijadukt“, je pokrenuo zahtjev za arbitražu sa BiH u Vašingtonu.

Ugovor o dodijeli koncesije vrijedan 165 miliona evra Vlada RS je sa „HES Vrbas“ potpisala 2004. godine, a njime je bila planirana izgradnja HE „Krupa“ i HE „Banjaluka-Niska“.

Međutim, godinu kasnije oko 20.000 građana Banjaluke potpisalo je peticiju protiv ovog projekta, a s obzirom da se projekat deset godina nije realizovao, ugovor je raskinut u septembru 2015. godine.

Izvor: Capital

Nastavite čitati

Politika

BEGIĆ SUTRA RADI VELIKU STVAR: Mnogi ovo nisu očekivali, SVE JE SPREMNO

Objavio

u

By

Ivan Begić, bivši odbornik PDP-a u Skupštini Banjaluke kandidovat će se za predsjednika Republike Srpske.

Najavio je da će sutra kao nezavisni kandidat podnijeti aplikaciju za predsjednika (potpredsjednika) RS.

Istaknuto je i to da potpise podrške i prijavu kandidature za predstojeće Opće izbore planira sutra predati Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine (CIK BiH) u 12:00 sati.

Podsjetimo, Ivan Begić se nakon eksplicitnog privatnog snimka povukao iz javnosti i politike, vratio mandat odbornika koji je osvojio na listi PDP-a u decembru prošle godine.

Ipak, mediji su nakon toga pisali da se Begić predomislio te zatražio vraćanje mandata.

Prema dokumentu koji je tada objavljen, Begić je naveo da je zahtjev podnesen u vrijeme kad je bio pod stravičnim pritiskom i bio izložen neljudskim i ponižavajućim postupcima.

Ova kandidatura ukazuje na to da Begić ne odustaje od politike, ali prema svemu sudeći sada nastupa kao nestranački kandidat.

Izvor: N1

Nastavite čitati

Politika

(Ne)očekivana ROTACIJA: Evo šta se desilo u Ujedinjenoj Srpskoj

Objavio

u

By

U Derventi je danas održana zatvorena sjednica Predsjedništva Ujedinjene Srpske na kojoj je prisustvovao predsjednik, dr Nenad Stevandić.

Kako je saopšteno iz US, na sjednici se razgovaralo o pripremama za opšte izbore, pripremama za Skupštinu Ujedinjene Srpske koja će biti održana u nedjelju kao i o aktuelnoj političkoj situaciji u RS i BiH.

Formiran je Glavni Izborni štab za čijeg je šefa izabran Neven Stanić.

-Predsjedništvo je konstatovalo odlične rezultate u pripremi za naredne parlamentarne izbore, zadovoljni smo prikupljenim potpisima i najavom dolaska na našu svečanu skupštinu. Formirali smo izborni štab i koordinacione odbore za sve izborne jedinice, kao i liste za Narodnu i Parlamentarnu skupštinu. Odluka o zajedničkim kandidatima na nivou koalicije morati biti odobrena od organa stranke. Organizacija Ujedinjene Srpske pokazuje da ćemo biti nezaobilazan faktor u narednim izborima – izjavio je Stevandić.

Na proteklim izborima šef Izbornog štaba US bila je Natalija Trivić.

Izvor: Faktor

Nastavite čitati

Trending