Pratite nas

Nekategorisano

„Za neosnovano zatvaranje RS – krivična odgovornost“

Objavio

u

– Gospodine Zeljkoviću, gospođo Trivić i gospođo Matić, lažno ste informisali javnost da biste opravdali ponovno zaključavanje Republike Srpske. Ne samo da izdajete naređenja koje nemaju nikakvu osnovu u nauci ili dosadašnjoj praksi s kovidom, već i ozbiljno narušavate zdravstvenu i ekonomsku stabilnost RS, a samo da biste izvršili naredbe zapadnjačkih moćnika, navedeno je u otvorenom pismu Sanje Sven Trifunović iz „Inicijative građana RS za zaštitu od korone i restriktivnih mjera”, koje je upućeno svim relevantnim institucija u Republici Srpskoj i BiH.

U otvorenom pismu Sanje Sven Trifunović iz „Inicijative građana RS za zaštitu od korone i restriktivnih mjera” se navodi: 
 
„Naveli ste da postoje samo dvije vrste mjera koje mogu dovesti do poboljšanja epidemiološke situacije što je skoro potpuna laž: 
 
1. Epidemiološke mjere (maske, distanca, higijena, zaključavanje i dezinfekcija)

2. Vakcinisanje

– Za sve navedene mjere osim distance postoji opsežan volumen naučnih publikacija koje potvrđuju da je nošenje maski štetno te indukuje čitav niz bakterijskih upala sličnih simptomima korone. Studija Univerziteta Standford i 27 drugih naučnih studija su utvrdile da zaključavanja, prisilan boravak u kući i zatvaranje ekonomije nema nikakvu vezu s kontrolom virusa već da čak može dovesti do češćih infekcija.

– Što se tiče vakcinisanja, vrši se eksperimentalnim vakcinama za koje je utvrđeno i dokumentacijom samih proizvođača vakcina da samo smanjuju (a i to još treba potvrditi 31.12.2023.) manifestovanje simptoma, a ne sprečavanju širenje infekcije niti garantuju stvaranje imuniteta. Dakle, tko god se vakciniše, potencijalan je izvor dodatne zaraze i štiti samo sebe te predstavlja opasnost za sve u svojoj blizini. Potvrda toga je i porast infekcija i smrtnosti u svim zemljama u kojima su kampanje vakcinisanja poodmakle, kao u Izraelu i Engleskoj. Osim toga, nije poznato da li ove vakcine koje su proizvedene na osnovu prve verzije virusa iz Vuhana imaju ikakvog efekta kod novih verzija virusa kovida.

– Dodatni dokaz da radite protiv interesa građana RS je da niste napomenuli šta su u stvari stvarne mjere koje mogu suzbiti ovu pandemiju, i značajno, ako ne i potpuno osloboditi bolničke kapacitete i zdravstvene radnike, a to su:

1.  Primjena ranog tretmana liječenja

2.  Jačanje imunološkog sistema građana, posebno starijih lica (velike doze vitamina D, cinka i vitamina C), u Španiji se dijele stanovnicima domova za starija lica

– Radi uporedbe, u Republici Srpskoj u jednom od „gorih” perioda, na dan 9.11.2020. ukupno je bilo 1.202 hospitalizovanih, a 21.3.2021. ih je 987 (od kojih je 8% životno ugroženih pacijenata). Treba napomenuti da su hospitalizovani 0.08% od ukupnog broja stanovnika RS. 13.638 osoba je bilo pod zdravstvenim nadzorom 9.11.2020, a 21.3.2021 ih je 7.430 (0.48% od ukupnog broja stanovnika RS). 

– Nema podataka u izvještaju Instituta za javno zdravstvo RS o trenutno aktivnim slučajevima. Nema podataka o broju pozitivnih na test bez s lakšim simptomima, a niti o postocima ovih kategorija u odnosu na ukupno aktivne slučajeve. Koliko je pozitivnih na 100.000 stanovnika i koliko od njih zaista oboljelih u postotku? Zbog čega se ta vrsta podataka taji?

– Koji je postotak popunjenosti bolničkih kapaciteta? Nigdje niti jedne brojke ili statistike. Sramotno izvještavanje medija koji samo šire propagandu. Na osnovu kojih epidemioloških statistika govorite o „pogoršanju” u Republici Srpskoj i uvodite mjeru zatvaranja?

– Na osnovu kojih naučnih studija i iskustava uvodite ove mjere, navedeno je u otvorenom pismu Sanje Sven Trifunović iz „Inicijative građana RS za zaštitu od korone i restriktivnih mjera” i upozoreno da će svi odgovorni za javno zdravstvo RS odgovarati za štetne posljedice koje su nastale zbog potencijalno velikih rizika po zdravlje i sigurnost građana RS, katastrofalnih posljedica za ekonomiju , školovanje djece i njihovo mentalno zdravlje (po osnovi Krivičnog zakonika Republike Srpske, Glava XII Član 131., Član 132., Glava XVII, Član 194., Glava XXV, Član 315., 321., 322. i 329).

(BN) 

Nekategorisano

Srpski predsjednik i premijerka dolaze u četvrtak u Banjaluku

Objavio

u

U četvrtak, 22. aprila, delegacija Republike Srbije, predvođena predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, boraviće u posjeti Republici Srpskoj.

Tom prilikom biće održana sjednica Vijeća za saradnju Republike Srpske i Republike Srbije, koje prati implementaciju Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama Republike Srpske i Srbije, na kome će biti analizirano ostvarenje dosadašnjih zajedničkih projekata i razmotreni planovi budućih projekata Srpske i Srbije, koji će se realizovati kroz ovaj sporazum.

Tokom posjete Republici Srpskoj predsjednik Vučić i premijerka Ana Brnabić sastaće se sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, predsednikom Vlade Srpske Radovanom Viškovićem i predsjedavajućim i srpskim članom  Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

U okviru posjete Republici Srpskoj, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću biće uručeno priznanje Кljuč grada Banjaluke, koje mu je dodijelila Skupština grada, objavljeno je na sajtu predsjednice Republike Srpske.

(BN) 

Nastavite čitati

Nekategorisano

Đajić o prvih 100 dana mandata Draška Stanivukovića: Gradonačelnik je primitivac!

Objavio

u

Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora SNSD Vlado Đajić rekao je da se 100 dana mandata gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića mogu pamtiti samo po tome što je prvi put u istoriji ovaj grad bio pun smeća.

Đajić je naglasio da će SNSD težiti da se pozicija gradonačelnika vrati pismenim, obrazovaim ljudima koji znaju obavljati taj posao, a Stanivukovića nazvao primitivcem koji samo vrišti.

On ističe da nigdje nije zabilježeno da gradonačelnik čim je postavljen kaže da mu ne treba skupštinska većina.

– To je dokaz njegovog brzobrazluka, primitivizma, nepoznavanja elementarnih principa. Svi gradonačelnci prije njega su bili i kvalifikovaniji i školovaniji ljudi, od Radojičića, Gavranovića, Davidovića… Nikada nisu pravili performanse, skiku, galamu, vrijeđali. Znači, Banjaluci ne trebaju problemi – rekao je Đajić za ATV.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je danas da su u ovom gradu započeti važni procesi i da je za 100 dana njegovog mandata mnogo urađeno.

Nastavite čitati

Nekategorisano

ATV: Nenad Trbić nije smijenjen i ostaje glavni urednik Informativnog programa

Objavio

u

Alternativna televizija objavila je na svom internet portalu demanti našeg teksta pod naaslovom: ,,Zbog gostovanja Stanivukovića smijenjen glavni i odgovorni urednik ATV-a“.

Demanti prenosimo u cjelosti:

Povodom tendencioznih i neprovjerenih navoda pojedinih domaćih medija, ATV ističe da Glavni urednik Informativnog programa Nenad Trbić nije smijenjen niti su o njegovoj smjeni, zbog gostovanja gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, rukovodstvo i vlasnici ATV ikada razmišljali.

Naprotiv, autor emisije u kojoj je gospodin Stanivuković gostovao, pozvao ga je uz saglasnost i podršku urednika Trbića.

Posebno odbacujemo navode da je „vlasništvo nad ATV odnedavno zvanično preuzela firma Sirius d.o.o.“ kao i da je gostovanje gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića u emisiji „1 na 1“ povod bilo kakvih kadrovskih i drugih odluka.

Nastavite čitati

Trending