Pratite nas

Politika

Za predsjednicu Srpska nikad jača! Evo šta misli o Šaroviću, ali i Radojičiću

Objavio

u

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović kaže da je Republika Srpska stabilna i politički i ekonomski.

“Institucije politički funkcionišu bez bilo kakvih problema. Kada je u pitanju ekonomija, ona naravno trpi posljedično ono što je izazvala pandemija. Najistaknutiji problem jeste pandemija. izjavila je ona.

Za SDS tvrdi da je prilično umrtvljena stranka zato što je odustala od onoga što su bili njihovi ciljevi i njihova politika koja je mobilisala građane.

“Ako izgubite tu potrebnu dimenziju patriotizma, prosto niste neko ko može da odgovori na izazove ovako teških vremena”, naglasila je Cvijanovićeva.

Na pitanje kako kamentariše izjave predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da će srušiti vlast Srpske, odnosno SNSD prije izbora sljedeće godine, Cvijanovićeva je za “Srpskainfo” podsjetila da je Šarović pričao i da “idu po pobjedu u Doboj”, pa je dobio 700 glasova, u vrijeme novembarskih izbora govorio je kako “idu po pobjedu u Banjaluku”, pa je SDS jedva prošla i ima samo jednog odbornika.

“Poslije se ‘prikačio’ ovom mladom gradonačelniku Banjaluke dijeleći kao neki njegov uspjeh, a u suštini tu nema nikakvog uspjeha SDS-a. Pričao je i kako će promijeniti većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a onda su njegovu stranku napustili neki poslanici. Dakle, neozbiljan je. Sve što kaže je neozbiljno”, ocijenila je Cvijanovićeva.

Govoreći o promjenama u Gradskom odboru SNSD-a Banjaluka, ona smatra da su one dobre i da je vjerovatno trebalo i ranije da se neke stvari malo više aktiviraju.

“Mislim da je ovo neki put da se donese nova energija i da se otvori prostor za neke nove ljude. Smatram da je SNSD već nekoliko godina u Banjaluci bio prilično uljuljkan vodeći se time da smo, kao što jesmo, mnogo toga uradili za ovaj grad i izgradili ga. Međutim, možda smo zanemarili ono što se zove klasični politički rad”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da je sad prilika da se SNSD vrati klasičnom političkom radu i onome u čemu su najbolji, a to je da komuniciraju s građanima, da im adekvatno objasne šta to hoće i da budu tu s njima u svakoj, i dobroj i lošoj, prilici.

(BN Foto: Siniša Pašalić/RAS SRBIJA)

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Politika

Bobar pristupio SPS-u

Objavio

u

Dugogodišnji sportista i nagrađivani glumac Banjalučkog studentskog pozorišta Slobodan Bobar pristupio je danas Socijalističkoj partiji Srpske – SPS.

On se u prostorijama SPS u Banjaluci sastao sa predsjednikom Gradskog odbora SPS Banjaluka Sašom Kondićem, sa kojim je razgovarao o budućem političkom angažmanu.

– SPS je prije svega partija mladih i u Banjaluci nastavljamo da okupljamo tim mladih, energičnih i dokazanih ljudi, a u Banjaluci svakako imamo tim koji će dolaskom Slobodana Bobara biti još jači – poručio je Kondić.

Bobar je dijete banjalučkog FK Borca, u kojem je prošao sve uzrasne kategorije, a kao glumac BSP nosilac je brojnih priznanja i nagrada sa festivala iz BiH i Srbije.

Nastavite čitati

Politika

“Pet odsto je poniženje, a ne rješenje” Maja Dragojević Stojić o povećanju plata zdravstvenim radnicima

Objavio

u

Problemi u zdravstvenom sistemu ne mogu se riješiti bilo kakvom jednokratnom pomoći niti mizernim povećanjem plata od pet odsto. To je samo flaster na duboku ranu koja krvari već dugo, kaže dr Maja Dragojević-Stojić, članica Predsjedništva SDS.

Ona napominje da je mnogo je vrijednih i stručnih radnika napustilo ovu zemlju, ne samo zbog malih plata, već zbog sveopšteg ambijenta i osjećaja poniženosti.

– Da li stvarno mislite da svi napori medicinskih radnika tokom pandemije vrijede toliko da stanu u jednu milostinju od pet odsto – upitala je Dragojević-Stojić.

Ona kaže da bi vlast ukoliko cijeni medicinare, trebalo da napravi sistem u kojem će njihov rad i sposobnost procjenjivati uvijek bolji od njih, i po stručnosti i znanju, a nikako lošiji.

– Stvorite im uslove rada zbog kojih će svakog dana motivisani ići na posao. Dajte im plate koje zaslužuju na osnovu njihovog nesebičnog zalaganja u cilju zaštite zdravlja građana. Omalovažiti njihov rad i svesti ga na pet posto je ponižavajuće i nedopustivo – poručila je Maja Dragojević-Stojić, koja je po struci doktorka, specijalistkinja kadriologije.

Srpskainfo

Nastavite čitati

Politika

Zašto se kasni sa košenjem trave u Banjaluci? (VIDEO)

Objavio

u

Nastavite čitati

Trending