Pratite nas

Hronika

ZAMALO UBILI ŽENU Sve zbog 92 KM, sata, mobitela i punjača

Objavio

u

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) podiglo je optužnicu protiv Muamera Dizdarevića Mumija (25) i Jasmine Čabrić Jace (35) iz Doboja zbog razbojništva. Optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda Zenica.

Muamer i Jasmina terete se da su se u septembru prošle godine dogovorili da opljačkaju njenu bivšu svekrvu i svekra koji žive u Tešnju, a nakon što je Jasmina saopćila da u stanu drže 30.000 KM i zlatni nakit.

Upao u stan

Tog 10. septembra oko 20.30 sati Jasmina je Golfom 4, kojim je upravljao njen prijatelj J. M., došla iz Doboja u Tešanj, gdje je od bivše svekrve trebala preuzeti svog maloljetnog sina. Ispred svekrvine zgrade sastala s Muamerom Dizdarevićem.

Otišli su na prvi sprat, gdje joj 72-godišnja svekrva stanuje, te je Jasmina pozvonila, dok se Muamer sakrio na proširenje desno od ulaznih vrata, tako da ga svekrva koja je otvorila vrata nije mogla vidjeti. Jasmina je započela razgovor s bivšom svekrvom, a za to vrijeme je izašao Jasminin sin, kojem je rekla da je sačeka ispred zgrade.

Kada je dječak otišao, Jasmina je nastavila zagovarati ženu koja je izašla u hodnik, a u tom trenutku Muamer se iza njenih leđa provukao i ušao u stan.

Jasmina se sa sinom i prijateljem vratila u Doboj, a Muamer je ostao u stanu preturajući stvari u potrazi za novcem i nakitom. Kada je svekrva ušla u sobu i ugledala razbojnika, u prvi mah, uplašena i iznenađena, nije progovarala.

Muamer, koji je našao samo jedan zlatni prsten, prišao je ženi te je snažno, s obje ruke, udario u prsa, usljed čega je ona pala. Muamer ju je preskočio krenuvši prema dnevnom boravku, nakon čega je žena podigla glavu i počela da doziva pomoć.

Slomljene kosti

Prema optužnici, Muamer se vratio i počeo je snažno šutirati nogama u glavu, usljed čega je žena izgubila svijest. Zadobila je teške povrede opasne po život zbog brojnih lomova kostiju na licu i vilici, očnim dupljama i nosu.

Kada se uvjerio da žena nije pri svijesti, Muamer je nastavio s premetačinom te je ukrao ručni sat, fotoaparat, punjač, USB kabl, instalirani disk, telefon Samsung. Uzeo je i crnu mušku torbicu u kojoj su bili dokumenti, vozačka dozvola, invalidska akreditacija za parking i 92 KM. Nesretnoj ženi i njenom suprugu time je pričinio štetu od 900 KM.

Iz stana je izašao kroz prozor sobe, a koji je otvorio odmah po ulasku.

Svako je imao svoju ulogu

Prema njihovom dogovoru, Jasmina je prilikom dolaska po svog maloljetnog sina, koji je bio kod 72-godišnje svekrve, trebala zagovarati i zadržavati ženu za koju je znala da je slabo pokretna te da će biti sama u stanu. Dok bi je ona zagovarala, Muamer je trebao ući nesmetano u stan, uzeti novac i nakit te ga predati Jasmini.

Izvor: Avaz

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Hronika

Fočak uhapšen u rafting kampu: Pijan nožem izbo gumene čamce

Objavio

u

Dražo P. iz Foče uhapšen je zbog sumnje da je u rafting kampu pijan izbušio četiri gumena čamca, te prijetio vlasniku kampa, saznaje “Glas Srpske

Iz Policijske uprave Foča saopštili su, navodeći inicijale osumnjičenog, da je do incidenta došlo u ponedjeljak, te da se osumnjičeni tereti za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, kao i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

– Osumnjičeni se tereti da je na rafting kampu u mjestu Hum kod Foče vlasniku kampa  iz ovog grada pijan uputio ozbiljne  prijetnje po život i tijelo, a zatim je upotrebom oštrog predmeta oštetio gumene čamce za rafting, čime je pričinjena materijalna šteta od oko 8.800 evra – navedeno je u saopštenju policije.

Dodaju da je osumnjičeni alko-testiran nekon čega je utvrđeno da ima 1,7 promila alkohola u organizmu.

– Kod osumnjičenog je prilikom kontrole pronađen i oduzet nož koji se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela – dodaju iz policije.

Obavješten je tužilac Okužnog tužilaštva  Trebinje koji je naložio da se preuzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela.

Nastavite čitati

Hronika

PRAVILE FIKTIVNE UGOVORE ZA STANARINE POSLANIKA! Podignuta optužnica

Objavio

u

Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Dobrile Pletikosa i Maje Pletikosa Kolašinac koje su optužene da su sačinjavale fiktivne ugovore o zakupu stanova za poslanike Predstavničkog doma Federacije BiH (FBiH).

Optužnica Tužilaštva Kantona Sarajevo tereti Dobrilu Pletikosu da je tokom 2013. i 2014. godine, obavljajući poslove sekretara Administrativne komisije Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, sačinila više fiktivnih ugovora, dok je Maja Pletikosa Kolašinac optužena za pomaganje u činjenju krivičnog djela, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva.

One su optužene da su na taj način sebi pribavile nezakonitu korist u iznosu većem od 9.000 KM.

Za glavni pretres Tužilaštvo je predložilo saslušanje 11 svjedoka, dva vještaka i izvođenje više od 70 materijalnih dokaza.

Avaz

Nastavite čitati

Hronika

HOROR U SARAJEVU Taksista osumnjičen da je silovao maloljetnicu

Objavio

u

Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, prijavljen je taksista iz Sarajeva pod sumnjom da je silovao 16-godišnjakinju 30. juna odnosno prošlog četvrtka.

Maloljetnica je iz Lukavice krenula do grada i pozvala je taksi.

Čim je sjela u automobil, taksista je zaključao vrata i počela je njena agonija, saznaje portal Avaza.

Kada je nesretnu maloljetnu djevojku pustio iz automobila, ona je uspjela nazvati majku i prijatelje.

Taksista je uhapšen.

Izvor: Srpska info

Nastavite čitati

Trending