Pratite nas

Nekategorisano

“Zašto institucije ne reaguju?” Stanivuković dobio podršku narodnih poslanika i BiH parlamentaraca

Objavio

u

Gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković sastao se u Gradskoj upravi sa poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srpske i predsjednicima PDP i SDS, koje je pozvao na hitan sastanak zbog kriminala u Gradskoj upravi i najvećem gradu Republike Srpske.


Jednistvena poruka je da jedina gora stvar od kriminala je činjenica da na taj kriminal niko od nadležnih institucija ne reaguje.


– U jednoj ovako izazovnoj i opasnoj borbi protiv kriminala i korupcije u najvećem gradu Republike Srpske tražio sam od svojih uvaženih kolega, narodnih poslanika, mojih saobraca, naših predstavnika u zajedničkim insitucijama da izvrše pritisak na Tužilaštvo i druge nadležne institucije, kako bismo pokušali reagovati na ono što se dešavalo, radilo i činilo u najvećem gradu Srpske – rekao je Stanivuković.


On je dodao da je potrebna je podrška i jedinstvo svih od predstavnika političkih partija pa do podrške građana, kako bi se spriječio bijeg sad već “uhvaćenog zeca”.


– U JP Akvana samo još bazen nije ukraden, a na to niko nije odragovao. Takođe, imamo javno priznanje pomoćnice ministrice da je potpisivala ugovore koje nije ona radila, već da ih je potpisivala u ime svog bivšeg supruga, iako je ona nosilac ugovora u kojem piše da je ona pjevala, a u isti slučaj uključena je i njena majka, a reakcija nadležnih je izostala – rekao je Stanivuković.


Nakon sastanka predsjednik SDS, Mirko Šarović, izjavio da pruža Stanivukoviću punu podršku u ovoj borbi, jer smatra da on ide pravim putem, te da je osvojio legitiman mandat da se bori za građane i njihova prava i život bez kriminala i korupcije.


Šarović je istakao da su prisutni šokirani informacijama kojeje iznio gradonačelnik i razmjerama kriminala koji se događao u Banjoj Luci, te je sve sada na nadležnim pravosudnim institucijama, koji su sada na testu koji će pokazati njihovu efikasnost.


Podršku Stanivukoviću dao je i predsjnjdnik PDP, Branislav Borenović.


Om takođe uputio poruke jasne podrške radu gradonačelnika i istakao da je ovo jedini mogući put napretka Banja Luke i Republike Srpske, te da je nečuveno da institucije ćute na ovake razmjere kriminalnih radnji.

Nastavite čitati
Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Nekategorisano

“AUTOGOL BANJALUCI” Lazić poručio da je odluka da gradonačelnik ne dodjeljuje Ključ grada pogrešna

Objavio

u

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Znam da je namjera skupštinske većine da diskredituje gradonačelnika, ali ovo prevazilazi svaku mjeru i ruši ugled gradu, rekao je odbornik Pokreta “Banjaluka zove” Saša Lazić.

Ovako Lazić komentariše prijedlog predsjednika Skupštine grada Banjaluka Mladena Ilića, da on dodjeli najveće gradsko priznanje, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

– Izgleda da se ove godine događa ono što nije nikad. Sve odluke se odjednom poštuju. Iako nisam ni glasao za ovu odluku, smatram da nije normalno da se praksa mijenja samo zato što je neko drugi gradonačelnik – rekao je Lazić na Kolegijumu.

On je poručio da je ovo autogol gradu Banjaluci, te da je Ključ grada uvijek dodjeljivao prvi čovjek grada.

– Ovo je još jedan presedan – poručio je Lazić.

(Srpskainfo)

Nastavite čitati

Nekategorisano

“PROCVJETALA” GOSPODSKA Prelijepi prizori iz centra Banjaluke oduzimaju dah

Objavio

u

FOTO: Siniša Pašalić

Povodom obilježavanja Dana grada Banjaluke, danas je nastavljeno ukrašavanje Gospodske ulice.

Postavljene su kugle ukrašene cvijećem, koje oduševljeni Banjalučani već bilježe svojim kamerama.

Podsjetimo, povodom obilježavanja Dana grada 22. aprila, juče je počelo ukrašavanje Gospodske ulice, a planirano je i održavanje više od 30 događaja.

Nastavite čitati

Nekategorisano

Bisera Turković na mobilni potroši prosječnu platu u BiH

Objavio

u

Ministar vanjskih poslova BiH Bisera Turković mjesečno troši 1.000 maraka na razgovore preko mobilnog telefona, što je više od prosječne plate u BiH koja iznosi 969 KM.

U Odluci o korištenju telefona u Ministarstvu vanjskih poslova BiH kojom je definisano koji je mjesečni i godišnji limit koji zaposleni u Ministarstvu, uključujući i predstavnike u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, vidljivo je da Turkovićeva ima mjesečni limit za mobilni telefon od 1.000 KM, odnosno godišnje 12.000 maraka.

Turkovićeva ima pravo na čak 12 puta veće telefonske troškove od cijele ambasade BiH u Turskoj.

Ukupan iznos koji Ministarstvo vanjskih poslova BiH može za godinu dana potrošiti na mobilni i fiksni telefon je 740.000 KM ili, na primjer, blizu dva puta više nego što je koštala izgradnja vrtića u banjalučkom naselju Vrbanja za 50 mališana od 430 000 KM.

Kada su u pitanju Diplomatsko-konzularna predstavništva BiH u inostranstvu, po potrošnji fiksnog telefona tu definitivno prednjači Misija EU u Briselu, čiji je godišnji limit za fiksni telefon 17.000 KM, a odmah poslije toga slijedi Ambasada BiH u Berlinu koja ima godišnji limit na fiksni telefon u iznosu od 16.000 maraka.

Najniži limit za fiksni telefon, kada su u pitanju DKP-i ima Ambasada BiH u Teheranu sa godišnjim limitom od svega 1.000 maraka ili samo oko 83 KM mjesečno.

(Capital)

Nastavite čitati

Trending