Pratite nas

Društvo

Zbog čega je smijenjen direktor ZIBL-a?

Objavio

u

Gradonačelnik Draško Stanivuković smijenio je juče Milovana Štrpca, direktora Zavoda za izgradnju (ZIBL) sa ove pozicije, i to zbog neusvajanja Izvještaja o poslovanju za 2020. godinu, potvrdio je za “Nezavisne” Bojan Kresojević, gradski menadžer.

“Izvještaj o poslovanju za 2020. godinu nije usvojen, na osnovu čega je razriješen direktor. Nelikvidno poslovanje i nerješavanje brojnih afera ZIBL-a iz prethodnog perioda su razlog za razrješenje”, kazao je Kresojević.

Podsjećamo, Štrbac je na ovo mjesto došao 2018. godine, nakon što je Velimir Kukobat napustio direktorsku fotelju.

ZIBL, koji je u većinskom vlasništvu grada, duže vrijeme se suočava sa finansijskim problemima, radnici su štrajkovali, zbog neisplaćivanja plata i tužili preduzeće, a direktori su se smijenjivali.

Kako su ranije pisali mediji, ZIBL je 2020. godinu završio sa gubitkom od 162.127 KM, što je bilo poboljšanje u odnosu na poslovanje u 2019. godini, kada su bili u minusu od 449.058 KM, ali je ipak Skupština akcionara odbila njihove izvještaje.

Tada je Bojan Kresojević, koji je bio na poziciji predsjednika Komisije za koorporativno upravljanje grada kazao da su izvještaji ZIBL-a detaljno analizirani, te da je Skupština pružila podršku direktoru preduzeća tako što je usvojila Program rada za tu godinu.

On je, kako su tada prenijeli mediji, rekao da je situacija u kojoj se ZIBL finansijski nalazi i negativno poslovanje takvo da su oni ocjenili da je to neprihvatljivo, a imajući u vidu da je to situacija koju je direktor naslijedio, ali su ipak smatrali da nije prihvatljivo da finansijski rezultat bude takav kakav jeste.

U revizorskom izvještaju svojevremeno je, prenose mediji, istaknuto da ovo akcionarsko društvo ima neizmirene obaveze prema gradu u iznosu od 60.000 KM.

Ovo je samo jedna u nizu smjena direktora gradskih preduzeća, a Stanivuković je ranije Zorana Popovića, sad već bivšeg direktora “Vodovoda”.

On je tom prilikom naglasio da će da “odleprša” i bude smijenjen svaki direktor koji bude zloupotrebljavao svoj položaj i koji se bude rukovodio sa svim javnim nabavkama.

Stanivuković je ranije smijenio i Mladena Ćućuna, šefa Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice.

Kliknite da ostavite komentar

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code

Društvo

Povećanje minimalne plate u Srpskoj: Pogledajte koliko će sada iznositi

Objavio

u

By

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas da će od 1. juna minimalna plata u Republici Srpskoj iznositi 650 KM, rekla je ministar finansija Zora Vidović.

Vidovićeva je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekla da je Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite izašlo danas na sjednicu Vladu sa prijedlogom o iznosu minimalne plate s obzirom da Ekonomsko-socijalni savjet nije uspio da se dogovori.

“Mi smo utvrdili da od 1. juna minimalna plata u Republici Srpskoj iznosi 650 KM”, istakla je Vidovićeva.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

DRAMA KOD MOSTA U TRAPISTIMA: Dvojica prijatelja izvukli djevojku iz Vrbasa

Objavio

u

By

Prava drama odigravala se sinoć ispod mosta u Trapistima. Obična večernja šetnja sa drugom, priča Obrenko Slavnić, pretvorila se u borbu za tuđi život.

Da voda nekog nosi, vikali su im i signalizirali putnici i vozač iza autobusa na liniji koja saobraća preko mosta.

“Tad nismo vidjeli ko je i šta je u vodi, mi smo dotrčali do mjesta nesreće. Prvi je stigao moj prijatelj Saša, netom potom dolazim ja. Tu je bio jedan čovjek sa tom djevojkom, on je pokušavao da joj pomogne. Bio je poprilično star i nije mogao nikakvu pomoć da joj pruži. Mogu reći da smo stigli u zadnji čas, djevojka se već bila opustila, predala vodenoj stihiji, Vrbas je u ovo vrijeme poprilično visok. Saša i ja smo zajedničkim naprom uspjeli da je izvučemo”, kaže Obrenko Slavnić.

Dezorijentisanoj, uplašenoj, 28-godišnjoj djevojci pružili su prvu pomoć, pozvali Hitnu i policiju.

Drama je, priča Obrenko, nastavljena jer je djevojci pozlilo i na obali je pala u nesvijest. Ubrzo je stigla i hitna. Obrenko se raspitao, kaže, djevojka je u bolnici na liječenju.

Dan poslije – kažu drug i on, reagovali su instiktivno.

“Prva reakcija je bila da vidimo šta treba i da reagujemo u tom momentu, najbolje šta možemo, bez ikakvog razmišljanja da li treba ili ne treba. Jednostavno smo samo dotrčali i spasili smo je na svu sreću”.

“Kakvi ste plivači vas dvojica, kako se inače snalazite u Vrbasu”, upitan je on.

“Poprilično dobri, poprilično dobri”, kaže Obrenko Slavnić.

Sreća, pa se sve dobro i završilo, kaže Obrenko. Magistar ekologije, koji druguje sa Vrbasom, kaže – s njim treba oprezno, prenosi ATV.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavite čitati

Društvo

NAĐENO TIJELO MATEJA PERIŠA? Garderoba odgovara opisu odjeće, čeka se identifikacija

Objavio

u

By

Telo mlađeg muškarca nađeno je u Dunavu kod Ade Huje a na osnovu upoređivanja fotografija Mateja Periša i nađenog tela, pretpostavlja se da je reč o nestalom Splićaninu, potvrđeno je Kuriru.

Naime, kako se saznaje garderoba na muškarcu odgovara opisu garderobe koju je u noći nestanka nosio Splićanin Matej Periš.

Telo je, kako saznajemo, nađeno u fazi raspadanja, a našli su ga mornari jutros oko 9.30 sati. Kako se saznaje, muškarac na sebi ima farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu belu patiku, što se poklapa sa garderobom koju je u noći nestanka na sebi imao Splićanin Matej Periš.

Obdukcijom će biti utvrđen identitet muške osobe koja je nađena u vodi.

Policija je izvukla telo, a na terenu su i forenzičari.

Izvor: Kurir.rs

Nastavite čitati

Trending